בר מושקע נפתח בתל אביב ועוד מקומות חדשים ברחבי הארץ
בר סוריאליסטי מופלא נפתח ברחוב הירקון בתל אביב, אבל לא רק העיר תל אביב מתעוררת - מה חדש בקולינריה בשאר חלקי הארץ?
פנטסטיק
מיזם חדש ומסקרן במיוחד של קבוצת "מאנקי ביזנס" (אריאל לייזגולד ואבירן אבידן) שלוקח את המבקרים למסע סוריאליסטי סטייל "אליס בארץ הפלאות". המקום מורכב מכמה חללים שונים, שבכל אחד מהם אווירה אחרת - לאונג' ג'נטלמני מכובד, בר קוקטיילים (שייפתח בהמשך) ומסעדה.
במטבח של המסעדה נמצאת אחת השפיות הכישרוניות - אדית פדידה, שבתפריט שלה תמצאו מנות כמו תמנון בגלייז (82 שקלים), טרטר בקר (58 שקלים), חזה עוף צלוי עם פולנטה ופיש אנד צ'יפס (58 שקלים). אל תוותרו גם על אחד מהקוקטיילים המיוחדים, שמצליחים להכניס לאווירה במקסימום.
צידון 1 (פינת הירקון) תל אביב, 03-5164700, ראשון-שבת 18:00-1:00 (שעות פתיחה בתקופת הרצה)
דליקטסן
סניף חדש של "דליקטסן" נפתח לאחרונה בשכונת נווה אביבים בתל אביב. הסניף החדש, הוא גרסה מוקטנת של ה"דליקטסן" המקורי שפועל ברחוב יהודה הלוי ויש בו אוכל מוכן, עופות צלויים ברוטיסרי, כריכים וסלטים, נקניקים וגבינות ארוזים, רטבים וממרחים של ה"דליקטסן" וגם בייקרי עם מאפים, לחמים, עוגות, עוגיות וקינוחים.
אופנהיימר 9 נווה אביבים תל אביב, ראשון-חמישי 7:30–20:00, שישי 7:30–17:00, שבת 17:00-8:00, לא כשר
צ'אנג בה יקנעם
התאילנדית מחיפה פתחה סניף חדש ביקנעם, במקום בו פעלה במשך 17 שנים מסעדת "ממבו". המסעדה, נמצאת כרגע בשלבי ההרצה ופתוחה לעסקיות צהריים בלבד (85-65 שקלים).
התפריט זהה לתפריט שמציעה האחות הגדולה מחיפה וכולל סלטים תאיים (39-32 שקלים), מנות עם שרימפס וקלמרי, מרקים תאילנדיים כמו טום יאם (92 שקלים) ולעיקרית, מנות כמו פאד תאי (82-59 שקלים), פאד קפאו (82-72 שקלים) ומנות דגים.
התמר 1 יקנעם, שעות פעילות לתקופת הרצה ראשון-חמישי 16:00-12:00, לא כשר
Opriel
בוצ'רי חדש שנפתח לאחרונה בשוק הכרמל, ממש מול מסעדת "הבסטה" שברחוב השומר. מי שאחראי על פתיחתו של המקום הוא עודד פריאל, קצב שמזה שנה שלמה סיפק בשרים במשלוח לבתי עסק רבים, כמו גם ללקוחות פרטיים, ובעקבות הביקוש לו זכתה התוצרת שלו - החליט לפתוח מקום שאליו יוכלו הלקוחות להגיע ולרכוש בו את הבשר.
בחנות שלו, פריאל מקפיד למכור אך ורק בשר טרי מרמת הגולן, אותו הוא בוחר בקפידה רבה רק מהמשקים המקפידים על תזונה בריאה ואיכותית ומבלי לעשות שימוש באנטיביוטיקה. את הבשרים, אגב, הוא מיישן בעצמו במקום. ההיצע של פריאל כולל בשר בקר וטלאים, ויש גם מוצרים נלווים כמו רטבים ותבלינים לבשר לצד סלטים שהולכים טוב עם בשר, ובכלל.
ולמי מכם שאין זמן להגיע לחנות, ניתנת האפשרות גם לבצע את ההזמנה בטלפון ולקבל אותה במשלוח. ואם תרצו, פריאל ישמח גם לייעץ ולעזור לכם בכל שאלה שתעלה. מחירים לדוגמא: פילה - 220 שקלים לקילו, טיבון - 164 שקלים לקילו, נתח קצבים עבה - 130 שקלים לקילו והמבורגר, שעשוי משילוב של בקר טרי ובקר מיושן מנתחים מובחרים, יעלה לכם שם 89 שקלים לקילו.
השומר 1 שוק הכרמל תל אביב, 03-5164300, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 14:00-10:00, כשר ללא תעודה
Eisan
במסעדה התאילנדית החדשה שנפתחה לאחרונה בשוק הכרמל, מגישים מנות מהמטבח של מחוז איסאן שבצפון-מזרח תאילנד, ביניהן תוכלו למצוא גם את כל הקלאסיקות של המטבח התאי בארץ.
אז מה אוכלים כאן? מגוון סלטים (42-34 שקלים) אגרולים במילויים שונים, מרקים (55-52 שקלים) ומנות קארי, ביניהם קארי מאסאמן (55 שקלים). יש כמובן גם מנות ווק עם אורז ועם נודלס, ומנות גריל כמו נקניקיות ממולאות בבשר לבן טחון עם אורז, שום ועשבי תיבול (45 שקלים) וארבעה שיפודי עוף צלויים המוגשים לצד רוטב גאי סטה.
רבי עקיבא 22 תל אביב, 03-9483772, ראשון-חמישי 21:30-11:00, שישי 17:00-11:00, לא כשר
צ'אי ופאי
עגלת רחוב של מסעדת "מא פאו" ההודית, שנמצאת בכיכר גבעון בתל אביב (סמוך לאחד מסניפי המסעדה), המציעה מדי בוקר צ'אי הודי מסורתי ובאנופי פאי, ברוח של דוכני המשקה המפורסם הפרוסים ברחבי הודו.
בין היתר, תוכלו לטעום שם מגוון סוגים של צ'אי מסאלה ושלל וריאציות של פאי - החל מפאי בננות, דרך פאי שוקולד מריר וחמאת בוטנים ועד לפאי תפוחים ותבלינים. כמו כן, אפשר יהיה למצוא בדוכן מתוקים הודיים מסורתיים כמו נאנקט'ה - עוגיות על בסיס חמאה, וניל, הל וג'ינג'ר. לרעבים קצת יותר, מציעים שם לחמניות פאו מתקתקות עם סלמון וירקות טריים ופאו אבוקדו וגבינת פאניר.
דיל של צ'אי ופאי יעלה לכם 25 שקלים, פאי לבד יעלה לכם 20 שקלים ועל כוס של צ'אי תשלמו 10 שקלים.
כיכר גבעון תל אביב, ראשון-חמישי 11:00-8:00, לא כשר
פיצה קראפט
פיצרייה חדשה בעיצוב ניו יורקי שנפתחה לאחרונה בשוק מחנה יהודה, המציעה מבחר פיצות בקוטר 50 ס"מ, העשויות מבצק שתהליך הכנתו נפרש על פני שלושה ימים. על הפיצות, אפשר להוסיף מגוון של תוספות לא שגרתיות כמו סלקים מעושנים, מיקס פטריות ובטטה בסויה.
מגש פיצה עם תוספות יעלה לכם שם 90 שקלים, ולצידה אפשר לשתות שם גם בירות המיוצרות במבשלת שפירא המקומית.
התפוח 12 ירושלים, 02-6633847, ראשון-רביעי 23:00-11:00, חמישי 1:00-11:00, שישי 15:30-10:00, מוצ"ש-24:00, כשר למהדרין
בראנצ'וס
בית קפה חדש שנפתח במתחם עופר שבבילו סנטר, המציע 120 מקומות ישיבה ותפריט חלבי וכשר למהדרין.
אז מה אוכלים שם? כמה סוגי ארוחות בוקר עשירות, סלטים (59-49 שקלים), רביולי (65 שקלים) ומגוון פסטות נוספות, מנות נשנוש כמו אצבעות חלומי (42 שקלים) שייקים, פנקייקס, שקשוקה (52 שקלים) ועוד.
מתחם עופר בילו סנטר, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 14:30-10:00, חלבי כשר למהדרין
Deli פליישמן
שוק צפון התחדש בסניף של "דלי פליישמן", השלישי במספר של רשת כריכי הבשר. בדומה לשני הסניפים האחרים, גם כאן אפשר לזלול כריכי בשר, ביניהם גם כריכי בשר מעושנים עם קורנביף וכתף בקר (40 שקלים), לצד המבורגר מטלה או בקר וגם כריך עם טונה מעושנת (49 שקלים).
כמו כן, בין השעות 16:00-12:00 מציעים במקום ארוחה עסקית במחיר הכריך (49-25 שקלים), הכוללת כריך לבחירתכם לצד שתי תוספות וגזוז (בתוספת של 15 שקלים).
ראול ולנברג 20 רמת החייל תל אביב, 03-6432000, ראשון-חמישי 20:00-11:00, שישי 15:00-11:00, כשר
Kapara
המבורגרייה חדשה שנפתחה במתחם חצר השוק שבפרדס חנה. מאחורי המקום, עומד השף בני ביטון, השואף ליצור באמצעותו חיבור בין המטבח הישראלי לזה האמריקאי. אגב, את ההמבורגר שתקבלו כאן, מייצרים במקום ממאה אחוז בקר טרי ללא תוספים. הטעם והמרקם - בהתאם.
אז מה בתפריט? המבורגר מרוקאי עם מטבוחה חמה וחצילים צלויים (39 שקלים), המבורגר שופוני עם רצועות אנטרקוט צרובות על הפלנצ'ה (42 שקלים) ובאן בורגר. לצד ההמבורגר מוגשות תוספות כמו צ'יפס תפוח אדמה, צ'יפס בטטה וטבעות בצל.
האורנים 12 מתחם חצר השוק פרדס חנה, 04-8335050, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ״ש-23:30, כשר
פופ אפ NESPRESSO
חברת "נספרסו" צפויה לפתוח ב-24 במרץ בית קפה-פופ-אפ חדש במרכז תל אביב, שעתידה להציע חוויית קניה חדשה: במקום לשלם במקום על הקפה, כל שעליכם לעשות הוא להעלות סלפי עם הקפה של החברה לסטורי באינסגטרם, ותקבלו את הקפה בחינם (ורק נדגיש כי מדובר בכוס מאג גדולה).
המבצע הזה הוא חלק מהשקה של מכונת קפה חדשנית בשם Vertuo, שמאפשרת להכין את הקפה גם בכוס גדולה ולא רק בגודל מסוים, כפי שהיה עד עכשיו. בית הקפה יפעל במשך חודש ימים, ויאפשר למבקרים בו להתנסות במכונת הקפה החדשה. וכדי להמתיק את החוויה, לצד הקפה יוגש שם גם קפאקרון - קינוח חדש שהומצא במיוחד עבור הפופ-אפ ומשלב בין קאפקייק למקרון (25 שקלים), עליו חתומה השף-קונדיטורית עדי ברק.
דיזינגוף 116 תל אביב, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 15:00-8:00, מוצ״ש-23:00, כשר
Mizu Sushi Bar
סושי בר ומסעדה אסייתית חדשה בראשון לציון, שלא בזבזה זמן ומיד פתחה שני סניפים - אחד בחוף ימה של ראשל"צ, והשני ב"קרניון" שבשכונת קרית השרון בנתניה.
את התפריט של "מיזו" יצר השף מתן בלחסן והוא כולל טרטר טונה (52 שקלים), אגרולים במילויים שונים, דים סאם, קערות פוקי (36 שקלים), סמוסה ואינארי, פאני פורי, סלטים ולחמניות באן.
יש שם גם היצע גדול של מנות מוקפצות עם אורז או עם נודלס (54-44 שקלים), רשימה ארוכה של רולים של סושי (52-42 שקלים) ועיקריות כמו שניצל פנקו (55 שקלים).
הטיילת 14 ראשון לציון, 03-5220605, ראשון-שבת 1:00-10:00, כשר ללא תעודה
טום לנטוס 60 קרית השרון נתניה, 09-6631818, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר למהדרין
FOOD UP
לפני כשבוע, הושק מתחם קולינרי חדש בהוד השרון שיפעל מדי שישי ויאגד בתוכו מגוון דוכנים המציעים אוכל מוכן לסוף השבוע, ולא רק.
בין היתר, יפעלו במקום דוכנים של השרקוטרי אלן טלמור, באשר פרומז'רי, ממלכת החלווה, דוכני אוכל שיציעו אוכל עדתי וגם דוכני לחמים ומאפים, דונאטס, קאפקייקס, חמוצים, פירות וירקות.
כמו כן, מדי שישי יתארחו במקום שפים ובשלנים מוכרים, כשהראשון שבהם יהיה בינו גבסו (ד"ר שקשוקה) שיציע שם את השווארמה המפורסמת שלו ומנות מהמטבח הטריפוליטאי. אגב, במתחם יש אזורים ייעודיים לישיבה בהם תוכלו לזלול את כל הטוב שרכשתם. ועל מנת שתוכלו להמשיך ולהסתובב במתחם גם אחרי הקניות וללא השקיות העמוסות שעלולות להפוך למטרד, ישנה אפשרות לשמור את הקניות במקום בטוח עד לסיום הסיור.
מתחם שרונים הרקון 2 הוד השרון, שישי 15:00-9:00
דיינו - באנס ובירה
מקום חדש נפתח בעיר התחתית של חיפה, המציע לחמניות באן במילויים שונים: באן במילוי בטן חזיר, באן במילוי שרימפס, באן עם טופו וגם באן בקר ובאן בורגר. עבור זוג באנס תשלמו שם 40 שקלים.
כמו כן, מדי יום, בין 15:00-12:00, תוכלו ליהנות שם מארוחה עסקית שמחירה 45 שקלים והיא כוללת זוג באנס, סלט שורשים ברוטב חמאת בוטנים ושתייה לבחירתכם - בירה מהחבית (20-15 שקלים), קוקטיילים (30 שקלים) וצ'ייסרים במחירים שווים למדי (שלושה צ'ייסרים ב-10 שקלים).
העצמאות 72 חיפה, 052-8081837, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר
חומוס BAR
חומוס בר חדש שנפתח לאחרונה בחיפה ומציע הרבה יותר מחומוס. מדובר, למעשה, במסעדה טבעונית כשרה, שמלבד מנת חומוס רגילה - אותה אפשר לקבל כמנה שלמה או כחצי מנה (26-20 שקלים), מציעים גם חומוס שקשוקה, חומוס פטריות וחומוס שווארמה טבעונית. מנות חומוס נוספות שתוכלו לזלול שם הן חומוס גוואקמולי, חומוס עדשים וחומוס פלאפל (36-34 שקלים).
מלבד החומוס, כאמור, יש במקום גם תפריט טבעוני שכולל תבשיל הודי ותבשיל עם קציצות טופו ברוטב חריימה, קוסקוס, שווארמה טבעונית (38 שקלים בצלחת), קבב וגם המבורגר טבעוני המוגש בלחמנייה עם תוספות לבחירה לצד צ'יפס (48 שקלים).
נתנזון 22 חיפה, 04-6906808, ראשון-חמישי 22:00-11:00, שישי 15:00-11:00, כשר
Kulanu ashkelon
"כולנו" הוא גריל בר חדש שפועל באשקלון, שמדי יום שלישי מארח שף ישראלי משתנה ובימי חמישי מנגן במקום די.ג'יי שמרים את האווירה. המבנה בו שוכן המקום כולל חדר עישון וקומת גלריה, המציעה אווירה אינטימית ורומנטית יותר.
ומה אוכלים שם? בין השעות 17:00-12:00 מגישים במקום ארוחות עסקיות שנפתחות עם שש מנות ראשונות לחלוקה, וממשיכות עם מנות עיקריות כמו פסטה טרייה (49 שקלים), סלט עוף (54 שקלים), זוג שיפודים (69 שקלים), פילה סלמון ואנטרקוט.
התפריט הרגיל והלא עסקי כולל מנות כמו עראיס (35 שקלים), חלת בצל (25 שקלים), חומוס (52-35 שקלים), סלטים, המבורגרים (89-45 שקלים) ומנות בשר, ביניהן שניצל וכבד עוף. כמו גם, יש שם מגוון דילים לקבוצות הכוללים מבחר סלטים ומנות פתיחה המוגשות לצד לחם הבית.
מח״ל 1 אשקלון, 08-6755660, ראשון-רביעי 1:00-12:00, חמישי 1:30-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 1:30-20:00, כשר
Ruben
רשת ההמבורגרים בפריסה ארצית ממשיכה להתרחב ופותחת סניף נוסף, הפעם בפתח תקווה. לתפקיד השף במקום מונה גל מיכאלוביץ ("כתית", "לומינה", "נור" בניו יורק), והוא גם זה שאמון על התפריט שמציע קולקציית המבורגרים מיוחדים, ביניהם אסאדו בורגר (62 שקלים) ו"מייטי בורגר" שממולא בתבשיל בשר שבושל במשך לילה שלם.
לצד ההמבורגרים, שנחשבים למנת הדגל של הרשת, מציעים בסניף גם את כריך הקומות המפורסם (62 שקלים) וכריכי בשר נוספים כמו כריך "רובן" עם 300 גרם קורנביף מעושן (64 שקלים), ומנות נוספות כמו כבד אווז על קרוטון כמהין וקרם לוטוס (84 שקלים).
שחם 36 יכין סנטר, 03-7153767, ראשון-רביעי 23:00-12:00ף חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ״ש-24:00, כשר
Burgerim
רשת "בורגרים" מתרחבת, ופותחת ארבע סניפים חדשים בנס ציונה, באר שבע, ירושלים וגם בנמל התעופה רמון. ארבעת הסניפים הוקמו בעלות של 2.5 מיליון שקלים, והם מצטרפים ל-50 סניפי הרשת הפועלים ברחבי הארץ.
משה לרר 24 נס ציונה
יוהנה ז'בוטינסקי 26 באר שבע
אגריפס 77 ירושלים
נמל התעופה אילת על שם אילן רמון