תל אביב מתעוררת: מקומות חדשים בעיר הבילויים
בר-מסעדה ליהלומה לוי, בר חדש ומדובר של השף הירושלמי מושיקו גמליאלי וגם - מסעדה תאילנדית חדשה על חוף הים ובר יפני חדש בקומה 49 של עזריאלי
אל "פנטסטיק" המדובר התווספו בשבוע האחרון כמה מקומות מושקעים, שלפחות על שניהם מהם יש התעניינות מוגברת בעולם הקולינרי - "שחקי שחקי" של יהלומה לוי ו"בר 51" של מושיקו גמליאלי ממסעדת "מונא" בירושלים.
אולי זה מזג האוויר שמתחיל להשתפר (נכון, לא השבוע, אבל בכל זאת כבר אביב) ואולי החודשים האחרונים היו רק השקט שלפני הסערה בכל הנוגע לסצנה הקולינרית בתל אביב, אבל כך או כך, משהו טוב וטעים קורה ברחובות העיר.
שחקי שחקי
בר אוכל חדש ומבטיח נפתח ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב, ובמטבח שלו יהלומה לוי, מי ששימשה בעבר בכמה תפקידים בכירים בעולם התקשורת, ומי שהייתה השפית של הביסטרון בלוינסקי ושל מסעדת יהלומה בנמל - בנמל תל אביב. הבר החדש ממוקם על רחוב טשרניחובסקי בואכה רחוב אלנבי, ויש לו מקומות ישיבה גם בפנים - וגם בחוץ על המדרכה.
בתפריט מנות המחולקות לקטגוריות של חם וקר, ולא מחולקות למנות ראשונות ועיקריות. בין המנות שתגיד השפית במקום יש רוסטביף עם לחם תירס, קרפצ'יו אינטיאס עם תותים כבושים, קרודו דג עם מי עגבניות, מרק דגים עם מולים ותירס וניוקי טחינה וחציל שרוף.
שותף נוסף ומעניין במקום הוא שמעון משל, דמות מוכרת מחיי הלילה של תל אביב, והבעלים של הבר השכונתי פיקוק. משל מצטרף אל שני שותפים נוספים - חיים מלכה (מבעלי רשת "קפה נטו") ובועז צור. צפו בסרטון בראש הכתבה.
טשרניחובסקי 4, 03-7744511, לא כשר
Bar 51
בר חדש ומושקע של השף מושיקו גמליאלי ("מונא"), שנפתח השבוע
בצומת הרחובות הירקון וטרומפלדור, אחרי שבועיים של הרצה. החלל של הבר צר וארוך ואת רובו תופס בר גדול שמאחוריו מתנהלת כל ההתרחשות במטבח.
השף בפועל הוא נמרוד נורמן, שגוייס לפרוייקט ממסעדת "אנה", השייכת גם היא לקבוצת "מונא".
הירקון 59 (פינת טרומפלדור), 03-5406680, לא כשר
Seeyam
מסעדה תאילנדית חדשה נפתחה להרצה על חוף הים במתחם הדולפינריום. המסעדה, שקרובה למים ולגלים, היא חלק ממתחם "ביץ' קלאב". המסעדה מציעה תפריט תאילנדי לצד בר סושי (שלא הגיע ממש מתאילנד, אבל לפחות נשאר באותו ז'אנר אסייתי).
בין המנות בתפריט התאילנדי יש נאם טוק - סלט נתחי סינטה צרובה עם נענע (58 שקלים), סום טאם - סלט פפאיה (48 שקלים), חזה עוף על העצם במרינדה של למון גראס (82 שקלים) ושרימפס על הגריל במטבל תאילנדי (110 שקלים). בתפריט הסושי יש 5 מנות (78-64 שקלים), והן מופיעות בתפריט לצד מנות נוספות מהמטבח האסייתי כמו פאני פורי (52 שקלים) וטטאקי טונה (58 שקלים).
הרברט סמואל 5 תל אביב, לא כשר
Sefora
בר יפני חדש ומושקע נפתח בקומה ה-49 של קניון עזריאלי, והוא משקיף לכל המטרופולין שמסביב. התפריט מציע מטבח יפני – כשר לצד משקאות אלכוהוליים. השפים של המקום הם גלעד דבוש ואיליה בשס, שרקחו לצד מנות מהמטבח היפני גם מגוון של סושי.
בתפריט מנות כמו טרטר לוקוס (75 שקלים), רול לוקוס טמפורה עטוף באבוקדו ושבבי בטטה (65 שקלים) וילו טייל פרוס דק ברוטב פונזו ג'ינג'ר (75 שקלים).
בתפריט האלכוהול יש סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים. המקום שייך למשפחת בדוס המחזיקה גם באולם האירועים אושן בתל אביב.
מרכז עזריאלי, המגדל העגול, קומה 49, 03-6081990, כשר