כוכב במטבח: הילד שמבשל מגיל שלוש
נועם חכים רק בן שמונה אבל כבר מכין ארוחות שלמות "לפי העין", נרדם עם ספרי בישול, הולך לשוק ומתחזק עמוד אינסטגרם בעזרת אמו. "החלום שלי להיות שף ובעלים של המסעדה הכי מצליחה בישראל", הוא אומר
הילדים אוהבים לשחק במטבח, לאפות עוגיות, להכין חביתה ולחתוך סלט אך מהר מאד הם מבינים את הרעיון ופורשים בשיא אך יש כאלו ש"מגלים עולם" ומראים כישורים יוצאי דופן. כשנועם חכים היה בן שלוש הוא התחיל להתעניין בבישול וביקש מהוריו להתנסות בכל דבר שהתרחש במטבח. מאז הוא רק רוצה ללמוד עוד ועוד. כיום, כשהוא בן שמונה נועם מבשל לבד, ממציא מתכונים, נהנה להכין ארוחות שלמות ואף משקיע בצילחות ונראות המנות.
"אחרי ששמתי לב שנועם מסתקרן מכל מה שקשור במטבח, יצרנו חוג 'אמא - נועם' בכל שישי בצהריים. זמן איכות ויצירה של שנינו שבמהלכו הוא בדק מרקמים, הריח, טעם ושיפר. אנחנו, כהוריו חולמים איתו ומאפשרים לו להתנסות ולפרוח באופן יצירתי", מספרת אמו, סיון ליבנה חכים.
"אין תחליף לתחושות המסוגלות, הגאווה, הסיפוק, חוויות ההצלחה והעצמאות שיש לו בעקבות הפעילויות האלה. נועם מעיין בספרי בישול ואפיה. לפעמים לוקח אותם בערב למיטה עד שנרדם כשהספר הפתוח על פניו. לאט, לאט הוא התחיל גם לבשל בעצמו, כמו הסבתות, 'לפי העין'. הוא ידע בגיל חמש, עוד לפני שידע לקרוא, להכין בעצמו פוקצ'ות, עוגות בחושות, פיצות ועוד.
"בשבילו ללכת לשוק, כולל ביקור במחלקת הדגים, זה כמו ללכת לחנות צעצועים ענקית. היום הוא מבשל ארוחות שלמות לבד ומתמוגג משלב הצילחות".
האם זה משהו שהוא למד ממישהו מהמשפחה?
"בהתחלה הוא למד מאיתנו ההורים, אחר כך גם מהסבתא, הסבא והדודה. הוא בחקירה מתמדת. היום נועם מבשל וממציא מתכונים משל עצמו. יש ימים בהם הוא מבלה במטבח שעתיים ויותר, במיוחד בימי שישי, ויש ימים שפחות".
קראו עוד:
לנועם יש חשבון אינסטגרם עם תמונות מקצועיות שאמו מצלמת. "החשבון נפתח לאחר שהוא ביקש להכיר ולהיחשף לשפים בעולם ובארץ, ולספוג מהם רעיונות והשראה", מספרת ליבנה חכים. הוא גם מאוד רצה שילדים והורים יראו שגם ילדים יכולים לבשל. יש לנו לנושא הזה השטאג מיוחד - #לבשל_כל _אחד_יכול. וכך, מדי יום שישי, כחלק מהמסורת שלנו, נועם מבשל ואני תוך כדי צפייה ושיחה, מתעדת אותו עם המצלמה. חלק מהתמונות מועלות לאינסטגרם והתפעול של החשבון הוא של שנינו יחד".
כחלק מהעשייה והתשוקה למטבח, ומתוך רצון להשתפר ולהתפתח, נועם החל למכור את הפרלינים שהוא מכין בעצמו. "המטרה היא שעוד אנשים יהנו מהעשייה שלו, ומהכסף שירוויח הוא יוכל לטמפרר יותר ולחסוך כסף לדברים שהוא רוצה כמו עוד תבניות וחומרי גלם", אומרת אמו.
"בהתחלה היססנו, ובמחשבה שנייה החלטנו שהולכים על זה. זה יאפשר לתרגל חשבון, כתיבה וקריאה. לחקור ולהשתפר. הבנו שזו הזדמנות לחוות תהליך מעצים שמפתח חשיבה יזמית. נועם בחר את הקופסאות שבהם יונחו הפרלינים, את השקיות וסרטי הקישוט ואפילו יצר לוגו מחתימת שמו. בעקבות המכירות הוא מרוויח תחושות עצמאות, מסוגלות והישג משמעותיים, בצד זמן איכות נפלא של צבירת חוויות משותפות ומצמיחות".
נועם, מה אתה הכי אוהב להכין?
"אני לא יכול לבחור משהו אחד. אני אוהב להכין הכל: פרלינים, פיצות, עוגות, דגים, מקופלות ועוד מתכונים שאני ממציא לבד".
מה החברים שלך אומרים על התחביב?
"הם מתלהבים ורוצים שאלמד גם אותם לבשל".
אילו עוד דברים אתה אוהב לעשות?
"לגלוש, לטייל, לישון בשטח. אני אוהב את הטבע וגם אוהב ללקט".
מה החלום שלך?
"לפגוש את מאיר אדוני ולהיות שף ובעלים של המסעדה הכי מצליחה בישראל".