מעוניינים לקנות דירה חדשה ותוהים אם המחיר שמבקשים עבורה הוגן? שדרוג שנערך לאחרונה באתר מסד הנתונים הגיאוגרפי הממשלתי, גוב מאפ, מאפשר כעת לבחון אילו עסקאות בוצעו באזור המדויק שמעניין אתכם, באמצעות סימון גבולות הגזרה שאתם בוחרים.
האתר, המופעל על ידי המרכז למיפוי ישראל, כולל בנוסף לפירוט עסקאות הנדל"ן כמעט כל מידע שאפשר להעלות על הדעת. שמעון בראזני, סמנכ"ל קדסטר, מציין כי הנתונים באתר שאובים ישירות ממסד הנתונים של משרדי הממשלה, ולפיכך מדובר בנתונים הרשמיים המעודכנים ביותר.
כך למשל אפשר למצוא בו מיקומים מדויקים של אנטנות סלולריות – כולל תאריכי הקמה, מועדי בדיקות ורמות קרינה, מוסדות חינוך, כולל הזרם שאליו הם משתייכים ותוצאות מבחני מיצ"ב, מיקומי תחנות אוטובוס ושבילי אופניים, שמורות טבע, גנים לאומיים ופארקים עירוניים, מיקומים של שירותים ציבוריים וממשלתיים כמו מעונות ומשפחתונים, ביטוח לאומי, תחנת בריאות נפש, תוכניות בינוי ופיתוח, סניפי בנקים, קופות חולים וטיפות חלב, מוקדי שיטור עירוני, סניפי הביטוח הלאומי ועוד ועוד.
האתר כולל גם תוכניות בינוי ופיתוח, נתוני פליטות ממפעלים וזיהום מתחבורה, ממוצע טמפרטורות, עוצמות חשיפה לרעש מתחבורה או ממטוסים, ואפילו מוקדי קדחת הנילוס המערבי בישראל. כך מתברר, למשל, כי מי שגר בגבולה הדרומי של שכונת רמת גנים ברמת גן, סמוך לדרך ז'בוטינסקי, סובל מרמות גבוהות בהרבה של זיהום אוויר מתחבורה (בנזן, גופרית דו-חמצנית, חלקיקים נשימים, פחמן דו-חמצני, תחמוצות חנקן ותרכובות אורגניות) בהשוואה למי שגר בתוך השכונה.
פרויקט המיפוי הממשלתי החל למעשה לפני כ-12 שנה בהחלטת ממשלה, שבמסגרתה נדרש מפ"י לרכז את כל המידע הממשלתי הגיאוגרפי של משרדי הממשלה. החלטת ממשלה נוספת לשיפור מסד נתוני הנדל"ן הממשלתי הביאה לפיתוח פרויקט בשם "קשת בענן", שבמסגרתו פיתחו אנשי מפ"י אלגוריתם שנועד לסנכרן ולטייב את נתוני עסקאות הנדל"ן המתקבלים משלל הגופים, בהם רשות המיסים, משרד השיכון, משרד המשפטים, רשות מקרקעי ישראל ורשויות מקומיות.
פרויקט זה הושק בחגיגיות לפני כשנה וחצי, עם הקמתו של אתר הנדל"ן הממשלתי, שבו מופיעים פירוט על עסקאות לכל נכס רשום במדינה עד שנת 98' והשינוי במחירו לאורך הזמן. מידע זה הוטמע גם באתר גוב מאפ הפחות מוכר, שם ניתן לאתר כאמור כמעט את כל המידע הגיאוגרפי הרשמי במדינה.
לפני כשנה וחצי החלו לעבוד על השדרוג החדש, שהוטמע לאחרונה בשני האתרים. כעת יכולים הגולשים לקבל מידע על עסקאות מרמת הבית הבודד, דרך מספר בתים ספציפיים, רחובות או שכונות ועד לערים שלמות.
מה היתרון בכך? אם, למשל, אתם מתעניינים במחירי דירות יד שנייה במתחם שעובר התחדשות עירונית, באפשרותכם לפתוח את המפה, לסמן רק את המבנים הישנים במתחם שמעניין אתכם וכך לגלות מהם מחירי העסקאות שבוצעו בהם. "המידע שלנו מטויב ומוצלב עם כל הרשויות שמחזיקות בנתוני הנדל"ן, כך שהוא נותן תמונה גיאוגרפית רחבה של האזור ובעל אמינות גבוהה יותר, באופן שמאפשר לסנן מידע שגוי ולזהות עסקאות חשודות", מציין בראזני.
ואכן, שיטוט באתר של מפ"י מאפשר לגלות מידע רב ומפורט על אודות כל מה שקורה בסביבת המגורים שלנו, כאשר לחיצה על כל משתנה שמופיע על המפה גם תפתח חלון עם כל המידע הרלוונטי אודותיו. עם זאת, בבדיקה שערכנו התברר כי לא מדובר במשימה שעוברת באופן נוח וחלק: האתר סובל מבאגים רבים ושונים, כולל נתונים חסרים ואפילו שגויים רבים. לזכותם של אנשי מפ"י יש לציין כי כל תקלה מתוקנת בזריזות מרגע שהגולשים מדווחים עליה.
בתוך כך, חלק מהשכונות המוכרות ביותר בארץ נעדרו מהמפה לחלוטין (דוגמת שכונת הדר בחיפה – דבר שתוקן בהמשך) או שלא נמצאו בחיפוש, אף שהן מופיעות במפה (דוגמת שכונת רמת גנים ברמת גן – שמופיעה על המפה, אך בחיפוש היא לא קיימת). במקרה אחר, בפרטיו של סניף בנק ברמת גן נכתב כי הוא ממוקם בחיפה.
גם חוויית המשתמש לא סימפטית במיוחד, וכוללת דפים שנתקעים, היעלמות שכבות מידע במהלך החיפוש, מינוחים מקצועיים שאינם ברורים לקורא מהשורה והיעדר אפשרות ליצירת ניתוחים רוחביים, למשל ממוצעי מחירים של מספר עסקאות.
כמו כן יש להביא בחשבון נתונים חלקיים שאינם תלויים במפ"י, כמו פרישת קופות חולים או כספומטים – שלגביהם נכתב כי הנתונים חלקיים, או העובדה שהנתונים הסוציו-דמוגרפיים העדכניים ביותר הם משנת 2008, אז נערך מפקד האוכלוסין האחרון של הלמ"ס.
בראזני מדגיש כי מדובר בפרויקט מתגלגל שעובר שדרוגים באופן מתמיד, ובשלב הבא בכוונתם לשלב ניתוח רוחבי של עסקאות לפי שכונות וערים, שיאפשר גם לייצר גרפים של השתנות המחירים. אלו אמורים לכלול, בין השאר, מספר עסקאות יד שנייה ויד ראשונה, מחיר ממוצע לדירות שלושה, ארבעה וחמישה חדרים וכן מחירי שכירות.
עוד הוא מציין כי חברות יכולות להטמיע רכיבים במערכת של גוב מאפ לטובת צורכיהן: כך למשל, בחינה של פרישת סניפים בהתאם לצפיפות האוכלוסין. "המטרה היא ליצור אפקט משפיע כלכלי, למשל לזהות פוטנציאל נדל"ני לעליית מחירים, או להלביש על זה פלטפומות עסקיות", הוא מסביר.
לרגל השדרוג החלטנו לבחון מה כוללת סביבת המגורים של שכונות מרכזיות בערים הגדולות בישראל. אז מה יש בסביבה שלכם?
שכונת רמות, שנוסדה בתחילת שנות התשעים עם גל העלייה מבריה"מ, היא השכונה הצפונית ביותר בבירת הנגב. היא כוללת מספר אזורים, בהם רמות הישנה, הסמוכה לפסי הרכבת וכוללת בעיקר צמודי קרקע דו-משפחתיים וקוטג'ים טוריים לצד מעט בתים משותפים; רמות ב' הצפופה, שכוללת עשרות בתים משותפים גבוהים; רמות ג' היוקרתית עם בנה ביתך ורמות ד' (שכונת האנדרטה) הכוללת קוטג'ים.
מוקדי עניין: אנדרטת חטיבת הנגב, סניף בית הלוחם, אתרי טבע עירוני דוגמת גבעות כתף באר שבע ממזרח לשכונה, נחל כובשים עליון מצפון מערב, שדרות צה"ל מצפון, יער דודאים שנושק לשכונה מצפון-מזרח ונוף אל העיר באר שבע.
נתון מעניין: בתחום השכונה מצויים 41 אתרי עתיקות, בעיקר בורות מים ושרידי מבנים, וכ-18 מפגעי טבע עירוני – בעיקר פסולת בניין ואשפה, עודפי עפר וצמחייה פולשת בכתף באר שבע.
עסקאות מעניינות בשכונה: בין מאי 2017 לבין סוף אוקטובר 2018 לא בוצעו בשכונה עסקאות, שהתחדשו ככל הנראה רק עם תחילת שיווקם של פרויקטים חדשים בשכונה.
העסקה האחרונה בשכונה בוצעה ב-4 במרץ, וכללה קוטג' דו-משפחתי ברחוב תקוע יוסף בשטח של 102 מ"ר, במחיר של 1.42 מיליון שקל – עלייה של 42% בתקופה של 8.6 שנים.
עליות מחירים בולטות: ב-24 בפברואר נמכרה דירת 6 חדרים ברחוב אביגד, 161 מ"ר, קומה ראשונה ושנייה מתוך שלוש, ב-1.5 מיליון שקל – זאת לאחר עלייה של 172% ב-11 שנים. בנוסף, ב-31 בינואר השנה נמכרה דירת גן 4 חדרים ברחוב שתל יצחק 29, בשטח של 112 מ"ר, ב-1.38 מיליון שקל – זאת לאחר עלייה של 97% מאז שנמכרה לפני כ-9.5 שנים ב-700 אלף שקל.
בעסקה נוספת ברחוב זה נמכרה ב-15 בינואר השנה דירת 3 חדרים בשטח של כ-79 מ"ר בקומה שנייה ב-1.03 מיליון שקל - עלייה של 22% מאז העסקה הקודמת שבוצעה לפני 4.6 שנים, אז היא נמכרה ב-700 אלף דולר.
קטמונים הוקמה בפאתי שכונת קטמון הישנה בדרום-מערב עיר הבירה בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת, במטרה לקלוט את יושבי מעברת תלפיות. היא מאופיינת בשיכונים שנבנו בתחילה כמבנים דו-קומתיים, שכללו בין ארבע לשמונה דירות קטנות וחצרות גדולות, ושהתרחבו לאורך השנים, לרוב בבנייה בלתי חוקית. בהמשך נבנו בה שיכוני רכבת בני 3 ו-4 קומות ובעלי מספר כניסות.
השכונה, הכוללת מספר תתי שכונות, מונה לפי נתוני העירייה כ-17 אלף תושבים המתגוררים ב-5,557 דירות. אחת מתתי השכונות, גונן ה' הבנויה על גבעת מנזר סן סימון ומכונה על שמו, נבנתה ברובה בראשית שנות ה-70 וכוללת גם רבי קומות, שאחד מהם שימש בעבר את מטה משרד הבריאות. במשך שנים היא נחשבה לשכונת פשע ומצוקה, אך בשני העשורים האחרונים היא הפכה למבוקשת בקרב זוגות צעירים, תוך דחיקת האוכלוסייה המקומית.
מוקדי עניין: מועדון אגרוף ירושלים, פארק סן סימון בלב השכונה ועמק הצבאים הצמוד אליה ממזרח.
נתון מעניין: 16 אתרי עתיקות, בהם מערות קבורה ובורות מים.
עסקאות שבוצעו לאחרונה: העסקה האחרונה המדווחת בשכונה בוצעה ב-13 בפברואר השנה, וכללה דירת 3 חדרים ברחוב יצחק שדה 5, 46 מ"ר, קומה 2 מתוך 3, בבניין מ-1960 ב-1.26 מיליון שקל. מה אפשר לרכוש בסכום העסקה? דירת 6 חדרים בשכונת רוממה, 3 חדרים בפסגת זאב או 3 חדרים באור יהודה.
עליות מחירים בולטות: ב-30 בינואר נמכרה דירת 2 חדרים בקומה השנייה בבניין ברחוב יוסי בן יועזר 9, בשטח של 36 מ"ר, בעבור 2.75 מיליון שקל – עלייה של 170% ב-7.5 שנים. ב-14 בינואר נמכרה דירת 2 חדרים בשטח של כ-30 מ"ר ברחוב בר יוחאי 7, קומה 3 מתוך 4, תמורת 724 אלף שקל - עלייה של 5% מאז העסקה הקודמת למכירתה לפני כ-6 שנים, אז מחירה עמד על 688 אלף שקל.
ב-26 בדצמבר נמכרה דירת 3 חדרים בשטח של 46.5 מ"ר בבניין משנת 1960 ברחוב יצחק שדה 3, קומה 3 מתוך 3, תמורת כ-1.57 מיליון שקל. מדובר בזינוק של 223% מאז המכירה הקודמת שלה לפני 7.5 שנים, אז היא נמכרה ב-975 אלף שקל.
אזור הצפון הישן, שנקרא גם רובע 3, תחום בין נחל הירקון מצפון לבין שדרות בן ציון ורחוב בוגרשוב מדרום, ובין אבן גבירול ממזרח לים ממערב. הוא מחולק לשניים – חלק דרומי מדרום לרחוב בן גוריון, וחלק צפוני מצפון לבן גוריון. האזור נבנה במהלך שנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת, וכלול במתחם אתר המורשת העולמית של "העיר הלבנה". הוא פותח כעיר גנים המורכבת מרשת רחובות ושדרות לרוחב ולאורך, בשילוב גנים ציבוריים, במסגרת תוכנית המתאר הראשונה של תל אביב. רוב המבנים הם בגובה של ארבע קומות, עם כשתי דירות בממוצע לקומה. התוכנית התקפה לרובע מאפשרת התחדשות עירונית במסגרת תמ"א 38 תוך העדפה לחיזוק ותוספת, בבניינים שאינם מוגדרים בתוכניות אחרות לשימור.
מוקדי עניין: הטיילת וחוף הים, דיזנגוף סנטר (כולל בית קולנוע), פארק גני יהושע מצפון, תיאטרון הבימה, בית בן גוריון, בית הקברות ברחוב טרומפלדור בתל אביב, תיאטרון הבימה ו-84 מסעדות.
נתון מעניין: בכיכר היל, הממוקמת בראש תל עתיק בשם גבעת בית המטבחיים, בין הרחובות יהושע בן נון, שמעון התרסי ויוחנן הורקנוס, נמצא עמוד זיכרון לזכר צליחת נחל הירקון על ידי החילות הבריטיים במלחמת העולם הראשונה, ואפילו בלב העיר העברית הראשונה מתחבאים שרידי עתיקות, בהם שרידים וקברים עתיקים למן התקופה הכלקוליתית בגבעת בית המטבחיים ובגן הנביאים הסמוך.
עסקאות שבוצעו לאחרונה: ב-28 בפברואר נמכרה דירת 2 חדרים בשטח של כ-52 מ"ר, בבניין משנת 1940 בארלוזורוב 94, במחיר של 2.6 מיליון שקל – זאת לאחר עלייה של 54% ב-5 שנים. מה אפשר להשיג במחיר הזה? 3 חדרים בחלק הדרומי של הצפון הישן, 6 חדרים בגדרה.
עליות בולטות: ב-26 בפברואר נמכרה דירת 2 חדרים בקומה ראשונה בבניין בן 3 קומות משנת 1935 במחיר של 866 אלף שקל – זאת לאחר זינוק של 236% ב-8.7 שנים. ב-23 בינואר נמכרה דירת 3 חדרים בקומה השלישית ברחוב עובדיה מברטנורה 17, בשטח של 75.5 מ"ר, במחיר של 4.23 מיליון שקל, עלייה של 172% מאז המכירה הקודמת שלה, לפני 11 שנים. ב-15 בינואר נמכרה דירת 3 חדרים בקומה השנייה של בניין מ-1970 ברחוב יהושע בן נון 14, בשטח של 47.4 מ"ר, תמורת 3.1 מיליון שקל, לאחר עלייה של 29% בשנתיים.
בחלק הדרומי של הצפון הישן, העסקה האחרונה בוצעה ב-29 בינואר בבוגרשוב 71, וכללה דירת 3 חדרים בשטח של 67 מ"ר בקומת קרקע של בניין מ-1950, תמורת כ-3 מיליון שקל. עלייה מרשימה נרשמה גם בעסקה שבוצעה ב-1 בינואר, ובה נמכרה דירת 2 חדרים בשטח של 54 מ"ר בבן יהודה 122, בקומה השנייה, בסכום של 3.67 מיליון שקל, זאת לאחר עלייה של 60% בחצי שנה.
שכונת הדר הכרמל, המכונה הדר, היא למעשה רובע שממוקם בין העיר התחתית לכרמל וכולל מספר שכונות בנות ותתי-שכונות, שהתמזגו בה עם הזמן ושלכל אחת מהן המאפיינים שלה. השכונה, שהוקמה בשנות ה-20 של המאה הקודמת, נחצית על ידי הרחוב המסחרי הרצל וכוללת מבנים רבים בעלי חשיבות היסטורית. הרובע בנוי בצפיפות, וכולל רחובות צרים עם בתי אבן גדולים המוקפים עצי פרי מראשית המאה שעברה, לצד שיכונים שנבנו עבור גלי העלייה. כיום היא מאופיינת באוכלוסייה מעורבת ומגוונת מכל הזרמים, כולל סטודנטים רבים.
מוקדי עניין: המרכז הבהאי העולמי, בית השעון מ-1935, בית הקרנות, תיאטרון חיפה, מדעטק, בית העירייה, התיאטרון העירוני, שוק תלפיות, מוזיאונים, ספרייה ציבורית, גן בנימין – הגן הציבורי הראשון בישראל – ובית הכנסת הגדול.
נתון מעניין: צמוד לרובע יש מתחמים רבים של טבע עירוני, בהם כיפת רמת הדר, נחל גיבורים ומדרון הגנים הבהאיים.
עסקאות אחרונות: ב-28 בפברואר נמכרה דירת 2 חדרים בקומה השנייה של מבנה בן 2 קומות משנת 1950, 54 מ"ר, ברחוב השחר 8 בסכום של 920 אלף שקל – זאת לאחר עלייה של 35% ב-3.5 שנים. מה ניתן לרכוש בסכום העסקה? 3 חדרים בשכונת רוממה, 4 חדרים בשכונת רמת חן או 4 חדרים בכרמיאל.
עליות מחירים בולטות: ב-24 בפברואר נמכרה דירת 5 חדרים בקומה 6 מבין 12, בבניין משנת 2002 ברחוב הבישוף חג'אר 5, 80 מ"ר, בסכום של 1.5 מיליון שקל – זאת לאחר עלייה של 129% ב-12.3 שנים.
ב-24 בפברואר נמכרה דירת 2 חדרים בקומה שנייה מבין 6, בבניין משנת 1950 ברחוב הרצל 98, 51 מ"ר, בסכום של 780 אלף שקל, זאת לאחר עלייה של 70% ב-5 שנים.
כפר סבא הירוקה היא שכונה צעירה שהקמתה החלה בעשור הקודם, ושמחולקת לחלק צפוני שאותו סקרנו ולחלק דרומי, שנקרא הזמר העברי. השכונה הוכרה על ידי משרד הפנים כשכונה הירוקה הראשונה בישראל, וככזו היא מאופיינת בין השאר בריבוי של גינות משחק לילדים וברשת של שבילים וגשרים המאפשרים ללכת בה ללא צורך לחצות כבישים. שני המתחמים כוללים כ-5,000 בתי אב.
מוקדי עניין: 8 מסעדות, הפארק העירוני מנשה ממזרח לשכונה הכולל מתקני שעשועים, קניון כפר סבא הירוקה מדרום לשכונה ומרכז מסחרי נוסף בצפונה, מסעדות וגן בוטני במרכז השכונה.
נתון מעניין: 18 מפגעי טבע עירוני מדווחים - בהם ביוב פתוח, פסולת בניין, עודפי עפר וצמחייה פולשת. רק שלושה בנייני מגורים מוגדרים כירוקים לאחר שקיבלו את התו הירוק באופן רשמי.
עסקאות שבוצעו לאחרונה בשכונה: העסקה האחרונה בשכונה בוצעה ב-14 בפברואר השנה, וכללה דירת 4 חדרים חדשה בשטח של 102 מ"ר בקומה 5, במחיר של 2.3 מיליון שקל. מה אפשר לרכוש בסכום העסקה? דירת 5 חדרים ברמת השרון ו-6 חדרים באור עקיבא.
עליות מחירים בולטות: ב-31 בדצמבר נמכרה דירת 6 חדרים בקומה ראשונה ובשטח של 131 מ"ר תמורת 2.9 מיליון שקל – עלייה של כמעט 30% ב-3.5 שנים, אז נמכרה הדירה ב-2.24 מיליון שקל. ב-27 בדצמבר נמכרה דירת 4 חדרים ברחוב קמינסקי 7, בשטח של 104 מ"ר, בקומה השנייה מתוך 9 בבניין משנת 2009, תמורת 2.43 מיליון שקל, זאת לאחר זינוק של 75% מאז נמכרה הדירה לפני כ-9 שנים בסכום של 1.38 מיליון שקל.
שכונת רמב"ם ממוקמת במרכז ראשון לציון, בין רחוב המגורים והמסחר הרצל ממערב לרחוב גבעתי ממזרח, ובין רחוב פיק"א בצפון לרחוב ירושלים בדרום. מדובר באחת מהשכונות הוותיקות בעיר, שכוללת מתחמים היסטוריים רבים של ראשית המושבה. זו אחת השכונות הצפופות בעיר, ובשנים האחרונות מתבצעים בה הליכי פיתוח, שימור ובנייה חדשה.
מוקדי עניין: מוזיאון ראשון לציון, 5 מסעדות ובתי קפה, חנויות ומסחר, סמיכות למרכזי קניות.
נתון מעניין: מתחמים היסטוריים רבים, בהם ראשית המושבה ומתחם המגורים הראשון של עולי תימן.
עסקאות מעניינות בשכונה: העסקה האחרונה בשכונה בוצעה ב-10 במרץ השנה, וכללה דירת 3 חדרים ברחוב דרור 27, עם 4 חדרים בשטח של כ-75 מ"ר, בקומה שנייה מתוך 4, ב-1.45 מיליון שקל. מה אפשר לרכוש בסכום העסקה? 3 חדרים בשכונת השומר בעיר, 5 חדרים בשכונת רביבים או 8 חדרים בשדרות.
עליות מחירים בולטות: ב-22 בפברואר נמכרה דירת 3 חדרים בשטח של 52 מ"ר, בקומה שלישית של בניין מ-1970 ברחוב דרור 56, תמורת 1.25 מיליון שקל – עלייה של 30% מאז 2013, אז היא נמכרה בסכום של 960 אלף שקל.
שכונת נחלת גנים נמצאת בקצה הצפון-מזרחי של רמת גן, בגבולה של בני ברק. השכונה תחומה בין הרחובות הסואנים אבא הלל מצפון, דרך ז'בוטינסקי הסואנת מדרום, רחוב בן גוריון ממזרח ורחוב המבדיל ממערב. מדובר באחת השכונות הוותיקות בעיר, שהחלה את דרכה כיישוב חקלאי שעלה לקרקע בתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת ושסופחה לעיר בשנות ה-40, ומאופיינת בגינות ובצמחייה רבה. בגבולה הצפון-מזרחי ממוקם אחד ממגדלי ב.ס.ר.
מוקדי עניין: פארק הירקון הגובל ברחוב אבא הלל מצפון-מזרח לשכונה, קניון איילון ואצטדיון רמת גן מצפון לשכונה, אנדרטה לזכרו של עולה הגרדום דב גרונר, חנויות ומסחר ברחובות הגובלים בשכונה.
נתון מעניין: רבים מבני השכונה נטלו חלק בפעילות המחתרות, בהן התקפת האצ"ל על מבנה מצודת הטגארט של המשטרה הבריטית (שבו נמצאת כיום משטרת רמת גן) ב-1946, שבה נתפס דב גרונר שהוצא בהמשך להורג. בדרום השכונה, מול משטרת רמת גן, ניצבת אנדרטה לזכרו. כמו כן, בשכונה שכן בית החרושת לשוקולד צ.ד ששימש סליק של ההגנה.
עסקאות מעניינות בשכונה: העסקה האחרונה בשכונה בוצעה ב-7 בפברואר השנה: דירת 4 חדרים בקומה השנייה של בניין חדש בן 3 קומות, בשטח של 104 מ"ר, ברחוב העמל 22 נמכרה במחיר של כ-2.18 מיליון שקל. מה אפשר לרכוש בסכום העסקה? 4 חדרים בשכונת תל יהודה, 5 חדרים ברמת השרון ו-6 באור עקיבא.
עליות מחירים בולטות: ב-13 בינואר נמכרה דירת 2 חדרים בשטח של 45 מ"ר, בקומה השנייה במבנה של 2 קומות משנת 1960, תמורת 1.4 מיליון שקל – עלייה של 55% מאז העסקה הקודמת לפני 7 שנים, אז היא נמכרה ב-920 אלף שקל.
1. עם הכניסה לאתר גוב מאפ נפתחת מפה. ניתן להתמקד באמצעות העכבר באזור המבוקש, או לחלופין להקליד כתובת מדויקת או שכונת מגורים בשורת החיפוש המופיעה מצד ימין למעלה.
2. יש להקליק על שכבות (מימין למעלה, צמוד לחיפוש), ואז נפתח חלון עם מספר אפשרויות - שכונות, גני ילדים, בתי ספר, עסקאות נדל"ן, תחנות אוטבוס ועוד. יש להקליק על המידע המבוקש, והוא יופיע במפה.
3. לאיתור מידע שאינו מופיע בחלון שנפתח, ניתן להקליק בתחתית על בחירת שכבות מידע נוספות ולבחור מידע שאינו מופיע בברירות המחדל, למשל שמורות טבע או רמות ניקיון בחוף.
4. כדי לחלץ מידע רוחבי יש להקליק על החץ הקטן שמשמאל לשכבה המבוקשת ("לחץ להצגת אפשרויות השכבה") ולבחור ב"בצע ניתוח מרחבי לשכבה". לחלופין יש להקליק על "יישומים" (מימין למעלה) ולבחור ב"ניתוח מרחבי".
5. בחלון שנפתח יש לבחור את השכבה שלגביה רוצים לקבל את המידע (למשל אנטנות סלולריות או עסקאות נדל"ן), ולבחור באופן שבו תסמנו את האזור המבוקש – פוליגון שמאפשר לשרטט צורה מדויקת, עיגול (שמאפשר לבחור רדיוס) או ריבוע.
6. כעת סמנו על גבי המפה את האזור המבוקש, לחצו פעמיים על העכבר – וייפתח חלון עם פירוט של המידע שביקשתם, למשל כל האנטנות הסלולריות או כל עסקאות הנדל"ן שכלולות באזור שנתחם. כדי לקבל פרטים על האתרים המופיעים במפה יש להקליק עליהם.