שתף קטע נבחר
 

אוכלים ושותים תחת כיפת השמים

אביב הגיע, שעון הקיץ כבר הוחלף ואין זמן טוב מזה לבלות בחוץ תחת כיפת השמים: האופציות השוות באמת לאכול ולשתות בחוץ - על גגות, במרפסות ובגינות מפנקות

צילום: ניצן דרור

צילום: ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שעון הקיץ הוסיף לנו כמה שעות אור נוספות ומזג האוויר הנעים שולח אותנו לשבת בחוץ ולספוג כמה שיותר שעות שמש. גם במסעדות ובבתי הקפה הבינו את זה כבר, ובמרביתם ישנו אזור ישיבה חיצוני המאפשר ליהנות מארוחה או מדרינק קליל באור יום ותחת כיפת השמיים. 

 

אז רגע לפני הקיץ והשרב שיגיעו עימו, יצאנו לברר באיזה מסעדות יש את החצר שהכי כיף לשבת בה, איפה נמצא הגג שממנו נצפה הנוף היפה ביותר ואיזה בתי קפה וברים יאפשרו לכם ליהנות מדרינק ועוגה באוויר הפתוח.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יואב פלד)
דרינק באוויר הפתוח. לוינסקי 39(צילום: יואב פלד)
 

 

שחקי שחקי

בר אוכל חדש בבעלות השפים יהלומה לוי והמסעדנים שמעון משל (הבעלים של "פיקוק"), חיים מלכה (מבעלי רשת "קפה נטו") ובועז צור, הממוקם באחד ה"ספוטים" השווים בתל אביב - ברחוב טשרניחובסקי.

 

אפשר לשבת שם בפנים או בחוץ, על המדרכה, ולבהות בעוברים ושבים תוך לגימת משקה מרענן ונשנוש בצד. 

בר-מסעדה
(צילום: שני בריל)

יהלומה (צילום: דן חיימוביץ)
(צילום: דן חיימוביץ)

התפריט כאן מציע חלוקה לקטגוריות של מנות חמות וקרות, ביניהן רוסטביף עם לחם תירס, קרפצ'יו אינטיאס עם תותים כבושים, מרק דגים עם מולים ותירס ומנה של ניוקי על טחינה וחציל שרוף.

יהלומה (צילום: דן חיימוביץ)
(צילום: דן חיימוביץ)

בצפו בווידאו שבתחילת הכתבה.

 

טשרניחובסקי 4 תל אביב 03-7744511, לא כשר

 

אמש

ב"אמש" מקבוצת nox, הממוקם באותו חלל שאכלס את מסעדת "ננוצ'קה" בעבר, יש חצר פנימית סודית, שבה תוכלו לסעדות תחת כיפת השמים לפני שאתם עוברים לבר התוסס להמשך הבילוי הלילי.

מסעדת
(צילום: אמיר מנחם)

בגזרת האוכל, תוכלו לזלול כאן מנות כמו טורטליני סרטנים (98 שקלים) ובוריק שרימפס (39 שקלים).

מסעדת
(צילום: אמיר מנחם)

לילינבלום 30 תל אביב, לא כשר

 

בושוויק

בר הקוקטיילים של רשת מלונות "אטלס" וקבוצת ברי הקוקטיילים "אימפריאל", שוכן בקומת הכניסה של מלון "פבריק" שבנחלת בנימין. המבנה בו פועל הבר מתחלק לשני חללים, כשבחלל החיצוני יש חצר אורבנית נסתרת המוקפת בצמחייה. 

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: עמית גושר)
(צילום: עמית גושר)
 

לאורך כל חול המועד, בין השעות 17:00-11:30 (שבת החל מ-12:00), יציעו במקום בראנץ' עשיר במיוחד, אותו מומלץ ללוות עם אחד או יותר מהקוקטיילים היצירתיים שמכינים במקום או עם משקאות הקפה הייחודיים שהביאו לנחלת בנימין את בשורת ה-Farmer to cup.

 

נחלת בנימין 28 תל-אביב, 03-5678006, לא כשר

 

קלארו

המסעדה של השף רן שמואלי, הפועלת במתחם שרונה, חוגגת בימים אלו חמש שנים להיווסדה. כמו כל המבנים במתחם, גם היא שוכנת במבנה טמפלרי שעבר שימור ומוקפת באחת הגינות המטופחות והסודיות בעיר, אליה אפשר להגיע דרך המרפסת הפנימית של המבנה.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

בגינה גדלים עשבי תבלין ועצים, ותוכלו לשבת שם לצד שולחן בר גבוה או להתרווח על הספות הביתיות וליהנות מקוקטייל משובח לצד מנות מהתפריט היצירתי והמגוון שמציעים כאן (178 שקלים).

 

הארבעה 23 פינת דוד אלעזר תל אביב, 03-6017777, לא כשר

 

חצר גולדמן

החצר של המסעדה נמצאת בקו ראשון לחוף תל-אביב. התפריט הוא ים-תיכוני אותנטי כמו "מסחאן" - פיתה עם נתחי עוף עסיסיים בצל וסומק, פוקצ'ות חמות מהתנור עם מלח גס ורוזמרין, סלט בורגול ברוטב רימונים, שעועית שחורה, קבב סורי מבשר כבש ובקר עם טחינה במעטפת בצק אפוי בתנור, דניס אפוי בתנור ממולא קונפי בצל, זעפרן ואגוזי מלך ועוד. וכשהריח של הים מתערבל בנוף של יפו ובבריזה - אנחנו לא צריכים יותר מזה.

 

 (באדיבות חצר גולדמן)
(באדיבות חצר גולדמן)

 

נחום גולדמן 6, תל אביב, 073-7027333

 

Par Derriere

גם ב"פר דרייר", שבמתחם נגה ביפו, תוכלו ליהנות מגינה אורבנית, סודית ואינטימית המשתרעת על פני כמה מאות מטרים. השילוב שבין תפריט היין הענק - שבו את מרבית היינות אפשר להזמין גם בכוס - לבין אוכל פשוט וכיפי ולאווירה הרגועה והנינוחה שבגינה, עושה את העבודה ויגרום לכם לרצות לחזור לכאן פעם אחר פעם.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: ovlac)
(צילום: ovlac)
 

ולרעבים, המנות המומלצות בתפריט הן "פיצת פלורנטין" הנהדרת שעשוייה מטורטייה עם טופינג של תרד, ביצה, רוטב בשמל ושמן כמהין (54 שקלים), מנה של קרפצ'יו בקר עם עגבניות שרי צלויות, אורוגולה, בלסמי וחרדל (47 שקלים) ועוד. כל המנות מוגשות במהלך בראנץ' הסופ"ש.

 

בת עמי 7 יפו, 03-6292111, לא כשר

 

יוליה

מסעדת הדגים הוותיקה - שפועלת על הדק של נמל תל אביב, ממש מול הפנורמה הרחבה שעל הטיילת - תאפשר לכם ליהנות מארוחה תחת כיפת השמיים כשברקע קולות הגלים והבריזה מהים. שווה במיוחד להגיע לשם בשעות הצהריים, אז מגישים שם תפריט צהריים הכולל עסקיות ב-95, 128 או 144 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

נמל תל אביב מבנה 2 (הגעה דרך רחוב חבקוק‏), 03-5469777, לא כשר

 

דיינינגס

השף היפני-לונדוני, מאסקי סוגיאסקי והשף דורון לוי, מזמינים אתכם ליהנות מארוחה ודרינק על אחד הגגות היותר יפים בעיר הלבנה. 

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)
 

בסופי השבוע תוכלו ליהנות כאן מתפריט מיוחד, המוגש בין השעות 16:00-12:00, ומחירו 180 שקלים לסועד. הארוחה, שנקראת כאן - Shine & Dine weekend, תאפשר לכם לטעום מההייליטים של המסעדה לצד דיל של 1+1 על כל הקוקטיילים ודי ג'יי שמנגן בלייב.

 

נחמני 25-23 תל אביב, 03-5435555, לא כשר

 

קנטה

הבר של קבוצת "נוקס", שחולשת על שמונה מקומות בילוי בתל אביב, הוא מעין רופטופ שפועל על הגג של "גן העיר" ברחוב אבן גבירול. לצד אווירת "דרינק & דיין", מציעים שם תפריט אוכל מעניין שיצר השף כפיר ינין ("כתית", "המזללה", "קוואטרו") הכולל מנות כמו פיש טאקו (44 שקלים), קובנייה בקר (48 שקלים), עראייס וקרואסון סלמון כבוש.

 

אבן גבירול 71 תל אביב, לא כשר

 

הגג של כנרת ולילך

האירוח הביתי שמציעות כנרת ולילך על גג ביתם שבמרכז תל אביב, ייקח אתכם למעוזות אחרים ומרתקים. במהלך האירוח, שמתבצע במסגרת מיזם האוכל והאירוח - Eat with, השתיים פותחות את ביתן (או אם לדייק - את גג ביתן) למעוניינים, ומציעות תפריט משתנה תחת כיפת השמיים ומול הנוף של העיר הלבנה. עבור הארוחה, שכוללת מגוון מנות משתנות, תשלמו 330 שקלים לסועד.

 

מרכז תל אביב, הזמנת מקום באתר Eat with, לא כשר

 

החצר של חגי

חגי - המארח לארוחות בסגנון איטלקי-ים-תיכוני בחצר ביתו הפתוחה שבשכונת שפירא, במסגרת מיזם Eat with - יפתח עבורכם שולחן גדוש בכל טוב ובמגוון מנות משתנות, ביניהן גם פירות ים ובשר.

 

הגינה עצמה מוקפת בצמחייה ירוקה ומקושטת במגוון פרחים, וארוחה שם עולה 276 שקלים לסועד.

 

שכונת שפירא תל אביב, הזמנת מקום באתר Eat with, לא כשר

 

נורית גורן

מלבד הסיורים שהיא מדריכה בשוק הכרמל - שבזכותם גם קיבלה את הכינוי "מלכת השוק" - מארחת נורית גורן לסעודות בחצר ביתה הטובלת בירוק ובמגוון צמחי תבלין, בהם היא משתמשת גם במהלך הבישולים שלה. אגב, יש סיכוי שכשתיכנסו לחצר הזו, שנבנתה מאפס על ידי בן זוגה של גורן, לא תאמינו שאתם בלב שכונת נווה צדק התיירותית.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לצד ארוחות ה"פרי סטייל", המתמקדות בכל פעם בחומר גלם עונתי אחר הזמין בשוק, לצד מנות עם גבינות, דגים וירקות, היא מעבירה כאן גם סדנאות בישול מגוונות.

נורית גורן בשוק הכרמל (צילום: איתן וקסמן ) (צילום: איתן וקסמן )
נורית גורן בשוק הכרמל(צילום: איתן וקסמן )
  

ארוחה ללא סיור בשוק תעלה לכם בפינת החמד הזו 250 שקלים, ועם סיור מקדים בשוק הכרמל (במהלכו זוללים לא מעט) - תשלמו 350 שקלים.

 

נווה צדק, 054-3552611, כשר ללא תעודה

 

Honolulu

"הונולולו" הוא הטיקי בר הראשון בארץ, ולצד "ווייב" קאריבי ואווירה שתגרום לכם להרגיש בחו"ל מבלי לעלות על המטוס, יש שם גם מעל מאה סוגי רום ומשקאות אלכוהוליים נוספים, אותם הכי כיף לשתות ברחבת בישיבה בחיצונית הצופה לכיכר דיזינגוף המחודש ולקולנוע רב חן.

מקומות חדשים בארץ (צילום: אסף קרלה)
(צילום: אסף קרלה)
 

ואם תגיעו למקום רעבים, יש שם גם כמה אופציות קולינריות נחמדות כמו טונה סושי בורגר (68 שקלים), פיצה טונה (68 שקלים) ושרימפס בטמפורה (48 שקלים).

 

כיכר דיזינגוף תל אביב, 03-6328155, לא כשר

 

ויקי כריסטינה

הבר-מסעדה הבא ידוע במיקום המדהים שלו תחת כיפת השמים, או אם לדייק - תחת עץ הפיקוס העתיק ביותר בתל אביב.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

יש שם גם חצר שמתפרשת על פני דונם שלם, המציעה שולחנות המעוצבים בסגנון גאודי, אווירה שמחה והמון תיירים ומוזיקה לטינית ברקע (שלפעמים גם מתנגנת בלייב). בגזרת האוכל, תמצאו כאן טאפאס בכל הצבעים, הצורות והטעמים, ממש כמו בברים השכונתיים של ברצלונה.

 

מתחם התחנה נווה צדק תל אביב, 03-7367272, לא כשר

 

איגרא רמה

למסעדה של תמיר ישראלי וענר בן רפאל פורמן (מונאר) יש חצר אורבאנית סודית שהכניסה אליה מתוך המסעדה. אחרי פסח יורידו במקום את סגירת החורף ותוכלו ליהנות מכוכבים מעל ראשכם בזמן ארוחת ערב, כשאתם בעצם במרק מטרים בודדים מרחוב אלנבי הסוען.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט של המקום מבוסס על חומרי גלם מקומיים בלבד והוא משתנה כמעט מדי יום ומחולק למנות מהאדמה, מהים ומהנשמה.

 

ברנר 2 תל אביב, 03-7787533, לא כשר

 

באבא יאגה

המסעדה, שבתחילת דרכה נחשבה למסעדה רוסית למהדרין, הפכה עם השנים לביסטרו אירופאי עם קלאסיקות כמו קרפצ'יו (58 שקלים), ביף סטרוגונוף (115 שקלים) ופטה כבד, לצד ספיישלים מהמטבח הרוסי והאוקראיני הכוללים מרק בורשט (42 שקלים) ורניקי (68 שקלים), עוגת "חלב ציפורים" ועוד.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

בכניסה למקום יש חצר ענקית עם רצפת דק, שולחנות מכוסים במפות לבנות והרבה עצים המשרים אווירה של טבע באמצע תל אביב. בימי קיץ, מתקיימים שם גם ערבי ג'אז ואירועים שונים.

 

הירקון 12 תל אביב, 03-5175179, לא כשר

 

מונדו 2000 / לוינסקי 39

הרופטופ שפתחו קבוצת אנשי הלילה והקולינריה הנקראים "הקבוצה", משמש בימים ראשון עד רביעי כמתחם לאירועים פרטיים בשם "לוינסקי 39". בין חמישי לשבת, המקום פועל תחת השם "מונדו 2000", והוא פתוח לקהל הרחב.

 

אז מה כל כך מיוחד שם? מדובר ברופטופ המשקיף על נוף שווה במיוחד ומציע תפריט שף (און משען מ"אורבנו") עם מנות כמו ניוקי ברוטב תרד וקרם פרש (49 שקלים), שישברק (45 שקלים) ועראיס דג (48 שקלים).

 

לוינסקי 39 תל אביב, לא כשר

 

קפה אירופה

בכניסה ל"קפה אירופה" שבשדרות רוטשילד, יש גינה אורבנית מדליקה שהתמקמה בין שני בניינים לשימור.

   (צילום: AVIRA)
(צילום: AVIRA)

קפה אירופה (צילום: AVIRA)
(צילום: AVIRA)

בגינה הזו תוכלו לטעום מהבראנץ' החדש, ליהנות מהעסקיות החדשות גם כן  ולשתות דרינק מרענן, כל זה תחת כיפת השמים באווירה אורבנית וכיפית במיוחד. והאוכל? להיט אמיתי.

 

רוטשילד 9 תל אביב, 03-5259987, לא כשר

 

Mizu Sushi Bar

סושי בר ומסעדה אסייתית הממוקמת על חוף הים של ראשון לציון. במקום ישנה אווירה נעימה במיוחד, ותפריט שיצר השף מתן בלחסן וכולל אגרולים, דים סאם, קערות פוקי (36 שקלים), סמוסה ואינארי, פאני פורי, מנות מוקפצות עם אורז או עם נודלס (54-44 שקלים) ורשימה ארוכה של מנות סושי (52-42 שקלים).

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יוליה קגנובסקי ועידן גור)
(צילום: יוליה קגנובסקי ועידן גור)
 

הטיילת 14 ראשון לציון, 03-5220605, כשר ללא תעודה

 

Vila Mare

המסעדה הבאה נמצאת על חוף ימה של בת ים ומציעה עיצוב יפהפה, אווירה שמחה ונעימה ומרפסת שכמעט נוגעת במים. לצד אלו, יש שם גם קונספט קולינרי מגובש למדי המתמקד בדגים ופירות ים.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

וכך, תחת כיפת השמים כשהבריזה משחקת בשיערכם, תוכלו לזלול מנה שרימפס ברוטב רוקפור (92 שקלים), שיפודי כבש בסגנון קווקזי וסטייק אנטרקוט עשוי כהלכתו.

 

בן גוריון 69 בת ים (על החוף), 054-7317740‏, לא כשר

 

מינא

המסעדה הבאה שוכנת בנקודה היפה ביותר בעכו, ממש מעל הים, וכוללת רחבת דק חיצונית שבה אפשר לשבת לארוחה ולדרינק במרחק נגיעה מהמים, כשממול משתקפות להן חומות העיר העתיקה, ובימים עם ראות טובה במיוחד - אפשר אפילו לראות משם את הר הכרמל.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן מפגש בין מזרח למערב: מצד אחד יש בו אלמנטים אירופאיים, ומהצד השני הוא מבוסס על המטבח המקומי והמסורתי של עכו ושל אזור הגליל. בין היתר, תוכלו למצוא בו מנות כמו סלט טאבולה עם רימונים (35 שקלים) ולבנה דייגים עם נתחי אינטיאס (60 שקלים).

 

ההגנה 2 עכו העתיקה, 04-6289115, לא כשר

 

שירי ביסטרו

מסעדת הביסטרו הבאה שוכנת גם היא באחת הנקודות היפות בצפון - בעיירה הפסטורלית ראש פינה - ומציעה תפריט יין עם 300 סוגי יין שונים מהארץ והמעולם, ומרפסת חיצונית גדולה עם שולחנות המעוטרים בפסיפס מרוקאי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בתפריט יש ארוחת בוקר גלילית (55 שקלים) וגם מנות צהריים וערב כמו קבבים (55 שקלים), פולנטה (60 שקלים) ואספרגוס פורטובלו וערמונים (60 שקלים). ואם מתחשק לכם, תוכלו לערוך במקום גם טעימות יין לצד נשנושים טעימים ויצירתיים.

מסעדות בראש פינה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

החלוצים 8 ראש פינה, 04-6936582‏, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

על הנהר

ביסטרו השוכן על בתוך חורשת אקליפטוסים סבוכה על שפת נהר הירדן, בסמוך לסכר דגניה. בשעות הערב יש במקום אווירת ביסטרו, והחל מהשעה 23:00 הוא הופך לבר שרובו שוכן תחת כיפת השמים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ומה אוכלים ושותים כאן? בתפריט האלכוהול יש 50 סוגי ויסקי, תשעה סוגי בירה מהחבית, מגוון יינות וקוקטיילים יצירתיים. תפריט האוכל מציע מנות כמו לחמניות באן במילוי תבשיל בקר (38 שקלים), ניוקי אנטרקוט (69 שקלים) וגם דגים ופירות ים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

מתחם הירדנית, קבוצת כנרת 04-6759690, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

סעודה בגן עדן

המסעדה הבאה שוכנת במבנה בן 100 שנה בעיר צפת, המחולק לחללים אינטימיים בעזרת הפרדה של קירות אבן. בחוץ, יש מרפסת עם דק ועליה בר עץ ארוך, כסאות בר מסביב ושולחנות ישיבה נוספים, המציעים נוף הררי מושלם.

 

ומה אוכלים שם? ארוחות בוקר מפנקות (55 שקלים), פסטות ודגים, פיצות ועוגות מעשה ידיה של בעלת המקום.

 

הגדוד השלישי 33 צפת, 6972434–04‏, כשר חלבי

 

‏‏‎St. Urban Wine Bar‎

בר היין הבא שוכן בתוך המלון הסקוטי שעל שפת הכנרת, וכולל אזור ישיבה חיצוני ויפהפה עם מרפסת רחבה הצופה לנוף. תוסיפו לכך עצים ירוקים בכל פינה, ואת קירות האבן העתיקות של המבנה עצמו - ותקבלו את אחד מהמקומות היפים ביותר לטעימות יין, לארוחה טובה או לדרינק ונשנוש מפנק.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: ליאל אליוט)
(צילום: ליאל אליוט)

מידי יום שישי נערך במרפסת משתה צהריים, לא משהו שאופייני במיוחד לאזור הסובב את הכנרת. יש שם תפריט יין מושקע במיוחד הכולל יינות מהאוסף הפרטי של הבעלים, אותם אפשר להזמין גם בכוסות. בתפריט האוכל יש נשנושים כמו סלט בורטה (58 שקלים), קרפצ'יו בקר וגם צלחת נקניקים וגבינות, שכיף לנשנש לצד יין משובח. 

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: ליאל אליוט)
(צילום: ליאל אליוט)
  

המלון הסקוטי, 052-4562504‏, לא כשר

 

Yume

המסעדה היפנית של האחים גיל ("אונאמי״ ו"סושי בזל") ורועי ברדה, פועלת בתוך בניין משומר הנמצא ברחוב הראשי של בנימינה. מחוץ לחלל המסעדה ישנה חצר מוגבהת, ממנה אפשר להשקיף על המושבה הפסטורלית כולה.

יום הסושי (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

התפריט כאן הוא, כאמור, מתבסס על המטבח היפני, ומלבד סושי תוכלו לזלול גם מנות כמו הרומאקי - דף אורז במילוי אבוקדו, סלמון, טונה או דג לבן יחד עם עליי בייבי, אושנקו ופיטריית שיטאקה, המוגש ברוטב פונזו יוזו ושקדים קלויים (38 שקלים).

 

המייסדים 4 בנימינה, 04-9804444, כשר

 

רוטנברג

מסעדה שף הפועלת בתוך במבנה היסטורי משוחזר בקיבוץ גשר הישנה, כשמחוצה לו ישנו אזור ישיבה פסטורלי הצופה למדשאות הקיבוץ הירוקות.

החצר של מסעדת רוטנברג ()

במסעדה, המציעה תפריט המבטא הלכה למעשה את עקרונות ה-Farm to table, תוכלו לקבל מנות עונתיות מגוונות מעשה ידיו של יזהר סהר, השף והבעלים של המקום, שחקר את התרבות הקולינרית באזור בטרם הקים את המסעדה. 

 (צילום: יזהר) (צילום: יזהר)
(צילום: יזהר)
  

ואם תגיעו לכאן באחד מסופי השבוע, בין השעות 12:00-10:00, תוכלו ליהנות מבראנץ' מושקע ללא תפריט קבוע שעלותו 170 שקלים לזוג.

 

גשר הישנה, 04-6752237, לא כשר

 

 (  )
 

המעשנה

המעשנה הכפרית של זיו רודר שוכנת במבנה ישן במושב ינוב, שבצידו השני ישנה חצר ענקית ומוצלת בזכות עץ ענק ומפואר למדי. התאורה במקום מיוצרת כולה מחומרים ממוחזרים מעשה ידיו של רודר, ובפינה השמאלית של החצר פועלים מתקני עישון מיוחדים לעופות ולדגים, שגם אותם בנה רודר בעצמו. למעשה, מדובר באחת החצרות היפות והפסטורליות שראינו, בהן אפשר לשבת לצד שולחנות אבירים רחבים ונוחים במיוחד.

 (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת האוכל, מציעים כאן מסלולי בשרים מעושנים לבחירה (250-150 שקלים), המוגשים לצד תוספות שונות כמו ירקות צלויים, אורז ותפוחי אדמה, מגוון סלטים טריים וצ'ייסרים של ערק בטעמים שמכינים במקום.

 (צילום: Andrew Malakhovsky) (צילום: Andrew Malakhovsky)
(צילום: Andrew Malakhovsky)
  

נתיב הזית 88 ינוב, 09-8945118, כשר ללא תעודה

 

גרקו הרצליה

מתוך המבנה בו שוכנת המסעדה, ישנה יציאה לגינה מטופחת להפליא שכיף לשבת בה בימים בהם מזג האוויר נוח ולא חם מידי. התפריט כאן מבוסס על המטבח היווני ומציע מנות כמו דולמדס בעבודת יד, מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה עם תרד, בצל ירוק ושמיר וגם מוסקה.

 

לצד המנות היווניות הקלאסיות יש שם גם חצי עוף בגריל במרינדת תפוזים, דבש ותימין, כיסוני פסטה במילוי תרד ומנגולד ברוטב יוגורט וחמאת סטקה (76 שקלים), עגבניות ממולאות בפירות ים (84 שקלים) וסלט אוקטופוס ופלפלים מעושנים.

 

שדרות אבא אבן 9 הרצליה, 09-7404747, לא כשר

 

פאנקי סיסיליה

בר-מסעדה רחב ידיים הפועל בהוד השרון, בתוך מבנה הפונה בחלקו לחזית הרחוב ובחלקו השני, מוביל למרכז המסעדה. יש שם מטבח פתוח וחצר רחבת ידיים המעוצבים בסגנון גרובי, כזה המשמש מפלט לטבע באמצע העיר.

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

הגינה עצמה תחומה ומעוצבת גם היא עם הרבה ירוק, וכוללת שני חלקים - חצר המסעדה וגינה המשמשת לאירועים פרטיים.

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)
 

דרך רמתיים 54 הוד השרון, 09-7696480, לא כשר

 

 

רופטופ

בראסרי הממוקם על הגג של מלון "ממילא" היוקרתי, המציע את אחד מהנופים המיוחדים בארץ: חומות העיר העתיקה.

רופטופ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

השף קובי בכר מגיש במקום מטבח עילי עם מנות כמו טרטר בקר עם ביצת שליו ומח עצם צלוי (68 שקלים) וברווז בפיתה עבודת יד עם טריאקי, סלט מלפפונים וכוסברה בווינגריט-ג'ינג'ר (72 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שלמה המלך 11 מלון ממילא, 02-5482230, כשר

 

דרך הגפן

מסעדה חלבית, הממוקמת בתוך גן מטופח עם בריכות מים מלאות בדגי נוי וקישוטי פרחים מסביב. ומה בתפריט? מנות איטלקיות בניחוח ים-תיכוני ביניהן ארוחות בוקר מגוונות ומפנקות (58-64 שקלים), "סלט בית זית" עם פטריות אספרגוס, עגבניות שרי בבלסמי, גבינת עיזים, פקאן מסוכר ושבבי פרמזן (67 שקלים) וגם פסטות ודגים.

החצר של מסעדת
(צילום: יח"צ)

דרך הגפן 1 בית זית, 6502044 -02, כשר

 

בראסרי עין כרם

במבנה בו פועל הבראסרי שבשכונת עין כרם הציורית יש קומת גג רחבה, ממנה אפשר להשקיף על כנסיית יוחנן הנביא בעלת הכיפות המוזהבות ועל השכונה העתיקה והיפהפייה.

תפריט המסעדה כולל מנות קלאסיות בעלות נגיעות ים-תיכוניות של פסטות בעבודת יד וברטבים שונים, דגים במבחר וריאציות ומגוון בשרים לצד תוספות שונות (68-118 שקלים).

 

המעיין 15 ירושלים, 02-566-5000‏, לא כשר

 

בנג'מין

טאפאס בר הפועל במרינה של אשקלון, וכולל מרפסת חיצונית גבוהה הצופה ליאכטות ולים שממול. התפריט במקום מציע מנות טאפאס מגוונות לצד מנות כמו ריזוטו כרובית (48 שקלים), פיש אנד צ'יפס (48 שקלים), בנבורגר (48 שקלים) ואסאדו (25 שקלים ל-100 גרם).

 

הנמל 9 אשקלון, 054-2300111‏, לא כשר

 

BarBaSaba beer garden

הבר של אילן זגדון, שפועל כבר שמונה שנים, שוכן בתוך חצר נטושה במרכז באר שבע, ונחשב לביר גארדן הראשון בבאר שבע שנמצא תחת כיפת השמים. הבר בנוי ומעוצב כולו מחומרים ממוחזרים, ונחשב למקום הסטודנטיאלי תוסס ביותר בבירת הנגב.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת האוכל, מציעים כאן מציע מנות נשנוש קטנות, כריכים עצומים ויצירתיים במיוחד (37- 55 שקלים) וביום שישי יש גם קוסקוס עם ירקות (42 שקלים).

 

בית רסקו באר שבע, 050-7210959‏, כשר

 

גן ירק בצופר

בגן הבוטני שבמושב צופר אפשר, בהזמנה מראש, גם לאכול ארוחת בוקר המורכבת מחומרי הגלם הגדלים בגינה שבמקום, המשתרעת על פני דונם וחצי ובה גדלים 150 סוגי ירקות ופרחים ללא ריסוס.

 

את הארוחה, שמחירה 70 שקלים לסועד, מגישים שם בתוך מבנה מאולתר ומוצל, והיא כוללת סלטים וממרחים מיוחדים, חביתת ירק מביצי חופש, סלט ירקות גדול, גבינות, זיתים שמכינים במקום ולחם מלא. יש שם גם לימונדה טרייה שנסחטת באותו היום, תה צמחים, ריבה ביתית ועוגיות שקדים לקינוח.

 

מושב צופר, 0523666819, לא כשר

 

ברביס

בדיינר האמריקאי הכי דרומי במדינה יש גם חצר מדליקה עם דק, גם שולחנות גדולים וגם מסך ענק עליו מוקרנים משחקי ספורט.

מקומות תחת כיפת השמיים (צילום: רוני בלחסן)
(צילום: רוני בלחסן)

בלילות נעימים, אפשר לשבת בחוץ וליהנות ממנות אמריקאיות כמו פיליז צ'יז סטייק (73 שקלים) לצד מילקשייק מוגזם ומושחת למדי. ואם תגיעו לכאן בשעות הקטנות של הלילה, תוכלו ליהנות גם מתפריט "לייט נייט" שווה במיוחד.

תרשיש 19 אילת, 08-6342404, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן פרץ
לאכול תחת כיפת השמיים
צילום: דן פרץ
מומלצים