4 מתכונים למימונה
שבקייה? זה קל! נפרדים מפסח עם מתכונים מתוקים באווירה מרוקאית: מסאפן, שבקיות, מרציפן ועוד
מסאפן
המצרכים (לתבניות מסאפן ייחודיות):
לבצק -
200 גר' מרגרינה
1 ביצה
1 כף שמן
מעט סוכר
מי ורדים - לפי הטעם
330 גר' קמח
מים, לפי הצורך
למלית -
400 גר' שקדים, טחונים ומולבנים
200 גר' סוכר
2 ביצים
לקישוט -
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת רכה וחלקה, ומרדדים לתוך תבניות מסאפן ייחודיות.
- מכינים את המלית - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים את התערובת לתבניות עם הבצק,
- אפייה - מפזרים מעל הבצק סוכריות צבעוניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה.
שבקיות
המצרכים:
לבצק -
900 גר' קמח
300 גר' מחמאה מומסת
1/2 1 כוסות מים רותחים
תמצית וניל - לפי טעם
לסירופ -
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
1/4 כוס דבש
1 פלח מלימון טרי
שומשום, לקישוט
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד לרבע שעה של התפחה.
- מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
- מטגנים את השבקיות - אחרי רבע שעה, מטגנים את השבקיות משני הצדדים במחבת חמה עם שמן עמוק עד להזהבה.
- לאחר הטיגון, טובלים את השבקיות בקערה עם הסירופ כך שיצפה אותן היטב ומכל הצדדים. מגישים מיד.
סנדלי שומשום
המצרכים:
לבצק -
160 גר' שומשום לבן
100 גר' מרגרינה
140 גר' קמח
1/2 כוס מים
לסירופ -
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 פלח מלימון טרי
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה או ביד, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה, ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
- מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
- לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים ממנו מעוינים ומדביקים את שתי הקצוות יחד בעזרת מעט מים.
- מטגנים את העוגיות במחבת חמה עם שמן עמוק מכל הצדדים, או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה. טובלים את העוגיות החמות בסירופ, ומגישים מיד.
מרציפן
המצרכים:1/2 ק"ג אבקת שקדים
1/2 ק"ג אבקת סוכר
1 כף מיץ סחוט מלימון אחד טרי
מים, לפי הצורך
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מערבבים את המרכיבים, מלבד המים, במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- מוסיפים פנימה את המים בהדרגה, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק גמיש.
- כשהבצק מוכן, אפשר להכין ממנו צורות שונות כיד הדמיון הטובה עליכם.
המתכונים באדיבות "בית הספר למקצועות הקונדיטוריה והאפייה" בהנהלת גל בוכניק