שתף קטע נבחר
 

4 מתכונים עם מצות

נגזר עלינו לאכול מצות במשך שבוע שלם? לא נורא, הנה ארבעה מתכונים פשוטים להכנה שתוכלו להכין בבית: בלינצ'ס תפוחי אדמה, שברי מצות ושוקולד, גרנולה וגם קינוח מושחת עם גלידה

רוצים לדעת איך מכינים מצות? צפו בסרטון הבא!    (צילום: ניצן דרור ואורי דויודוביץ )

רוצים לדעת איך מכינים מצות? צפו בסרטון הבא!    (צילום: ניצן דרור ואורי דויודוביץ )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בלינצ'ס מצות במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

המצרכים:

3 מצות

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים

2 ביצים

מלח, פלפל שחור

שמן לטיגון

מצות אביב פסח (צילום: גלי איתן)
(צילום: גלי איתן)
 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים אותם במים עד לריכוך מלא, מסננים, מועכים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  2. חותכים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, ומערבבים.
  3. ממלאים את המצות - מרטיבים את המצות ומניחים לייבוש במגבת לכ-15 דקות. חותכים כל מצה באמצע (לצורת מלבן), מניחים מן המילוי באמצע ומגלגלים בזהירות כדי לא לשבור את המצה.
  4. טובלים את המצה בביצים הטרופות, ומטגנים בשמן.

 

שברי מצות ושוקולד

המצרכים:

400 גר' שוקולד מריר

4 מצות, שבורות לחתיכות קטנות

1 כוס אגוזי לוז, קלויים ומקולפים

1 שקית מיני מרשמלו

1/4 כוס של שמן קנולה

מצות אביב פסח (צילום: גלי איתן)
(צילום: גלי איתן)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד והשמן בקערה במיקרו. מדי פעם עוצרים את פעילות המיקרו, ומערבבים כדי שהשוקולד לא יישרף.
  2. יוצקים את כל שאר המרכיבים לקערה, ומערבבים עד לאיחוד מלא.
  3. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת, ומעבירים למקרר עד שהתערובת מתקשה לגמרי.
  4. מוציאים מהקירור וחותכים לחתיכות בינוניות. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

 

גרנולת מצות

המצרכים:

5 מצות, שבורות לחתיכות קטנות

2 כפות סילאן + 2 כפות סוכר חום

¼ כוס טחינה גולמית

¼ כוס שבבי קוקוס

½ כוס צימוקים מסוג סולטנה

½ כוס גפרורי שקדים

½ כוס אגוזי פקאן, חתוכים לשניים

10 תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות

מצות אביב פסח (צילום: גלי איתן)
(צילום: גלי איתן)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את שברי המצות, הסוכר, הקוקוס, והאגוזים ושקדים.
  2. מערבבים את הטחינה והסילאן ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים סופגים את תערובת הסילאן.
  3. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מדי פעם פותחים ומערבבים, וממשיכים לאפות עד להזהבה.
  4. לאחר שמוציאים מהתנור, מקררים מעט ומוסיפים את הצימוקים והתמרים לתערובת גרנולה.
  5. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

 

מגדל מצות עם שוקולד וגלידה

המצרכים:

3 מצות, מצופות שוקולד

1 ליטר גלידה וניל

10 עוגיות יין

 

להגשה - לא חובה

קצפת

סוכריות

סירופ שוקולד

מצות אביב פסח (צילום: גלי איתן)
(צילום: גלי איתן)
 

אופן ההכנה:

  1. שוברים את העוגיות לחתיכות קטנות, מערבבים אותן לתוך גלידת הווניל ומחזירים את התערובת להקפאה.
  2. מרכיבים את המנה - מניחים מצה מצופה, מעליה שמים גלידה ועוד מצה מצופה וחוזרים שוב על התהליך.
  3. למעלה, אפשר לשים שכבה נוספת של גלידה וקצפת ולקשט בסוכריות וסירופ.

  

סטיילינג: עדי דוד

המתכונים באדיבות "מצות אביב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי איתן
מגדל מצות ושוקולד
צילום: גלי איתן
מומלצים