4 מתכונים עם מצות
נגזר עלינו לאכול מצות במשך שבוע שלם? לא נורא, הנה ארבעה מתכונים פשוטים להכנה שתוכלו להכין בבית: בלינצ'ס תפוחי אדמה, שברי מצות ושוקולד, גרנולה וגם קינוח מושחת עם גלידה
רוצים לדעת איך מכינים מצות? צפו בסרטון הבא! (צילום: ניצן דרור ואורי דויודוביץ )
בלינצ'ס מצות במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן
המצרכים:
3 מצות
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים אותם במים עד לריכוך מלא, מסננים, מועכים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- חותכים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, ומערבבים.
- ממלאים את המצות - מרטיבים את המצות ומניחים לייבוש במגבת לכ-15 דקות. חותכים כל מצה באמצע (לצורת מלבן), מניחים מן המילוי באמצע ומגלגלים בזהירות כדי לא לשבור את המצה.
- טובלים את המצה בביצים הטרופות, ומטגנים בשמן.
שברי מצות ושוקולד
המצרכים:
400 גר' שוקולד מריר
4 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
1 כוס אגוזי לוז, קלויים ומקולפים
1 שקית מיני מרשמלו
1/4 כוס של שמן קנולה
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד והשמן בקערה במיקרו. מדי פעם עוצרים את פעילות המיקרו, ומערבבים כדי שהשוקולד לא יישרף.
- יוצקים את כל שאר המרכיבים לקערה, ומערבבים עד לאיחוד מלא.
- משטחים את התערובת בתבנית מרובעת, ומעבירים למקרר עד שהתערובת מתקשה לגמרי.
- מוציאים מהקירור וחותכים לחתיכות בינוניות. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
גרנולת מצות
המצרכים:
5 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
2 כפות סילאן + 2 כפות סוכר חום
¼ כוס טחינה גולמית
¼ כוס שבבי קוקוס
½ כוס צימוקים מסוג סולטנה
½ כוס גפרורי שקדים
½ כוס אגוזי פקאן, חתוכים לשניים
10 תמרים, מגולענים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את שברי המצות, הסוכר, הקוקוס, והאגוזים ושקדים.
- מערבבים את הטחינה והסילאן ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים סופגים את תערובת הסילאן.
- משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מדי פעם פותחים ומערבבים, וממשיכים לאפות עד להזהבה.
- לאחר שמוציאים מהתנור, מקררים מעט ומוסיפים את הצימוקים והתמרים לתערובת גרנולה.
- מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
מגדל מצות עם שוקולד וגלידה
המצרכים:
3 מצות, מצופות שוקולד
1 ליטר גלידה וניל
10 עוגיות יין
להגשה - לא חובה
קצפת
סוכריות
סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
- שוברים את העוגיות לחתיכות קטנות, מערבבים אותן לתוך גלידת הווניל ומחזירים את התערובת להקפאה.
- מרכיבים את המנה - מניחים מצה מצופה, מעליה שמים גלידה ועוד מצה מצופה וחוזרים שוב על התהליך.
- למעלה, אפשר לשים שכבה נוספת של גלידה וקצפת ולקשט בסוכריות וסירופ.
סטיילינג: עדי דוד
המתכונים באדיבות "מצות אביב"
מגדל מצות ושוקולד
צילום: גלי איתן
מומלצים