הכירו את המסעדות המרוקאיות בארץ
תרבחו ותסעדו: איפה אפשר לאכול בארץ טאג'ין, טנזייה וקוסקוס מרוקאי? ועוד יותר חשוב מזה, איפה יציינו השנה את חגיגות המימונה? עשינו בשבילכם את העבודה, ויצאנו לבדוק היכן פועלות מסעדות מרוקאיות בארץ ומה הן מציעות, ועל הדרך בדקנו גם איפה תוכלו לחגוג את סוף הפסח כמו המרוקאים
העדה המרוקאית הביאה לנו את חגיגות המימונה המתוקות והצבעוניות. בעבר, נהוג היה לציין את החג של סוף הפסח בבית ולארח את כל מי שחפץ במופלטה מרוחה בריבה. כיום, יש לא מעט מסעדות שף וברים שאינם מזוהים עם המטבח המרוקאי כלל וכלל, ובכל זאת מציינים את החג באווירה צוהלת ועם הרבה מופלטות, כמובן.
אז איפה אפשר לאכול בארץ טאג'ין, טנזייה, סיגר מרוקאי אמיתי וסלט גזר? איפה יש קוסקוס מרוקאי ותבשיל ראש או ריאות? והכי חשוב, איפה יציינו השנה את המימונה, שהיא ללא ספק אחד החגים המתוקים ביותר שיש. יצאנו לבדוק.
אווה סאפי
לאונג' מרוקאי מודרני, השוכן במבנה עתיק לשימור בכניסה לשכונת נווה צדק. בחוץ יש גינה עירונית עם ספות בעיצוב אוריינטלי, ובפנים יש זולות לקבוצות, שולחנות רומנטיים לזוגות ובר.
התפריט כאן תבסס על טעמי הילדות של בעלי המקום, האחים מיקו ושמעון ברק, וכולל ארוחות עסקיות ב-88 שקלים (בשעות הצהריים) וכריכים מרוקאיים בלחמי פרנה (48 שקלים). בשעות הערב, מגישים כאן פלטת סלטים ולחם פרנה בתחילת כל ארוחה (49 שקלים), אחריה כדאי לנסות את מנת הדגל של המסעדה - הטאג'ין, שמוגש כאן בכמה וריאציות ותמיד לצד קוסקוס (98 שקלים).
חוץ מאלו יש שם גם פסטייה, סיגרים מרוקאיים, תבשיל הטבילה המסורתי (54 שקלים) וקציצות דגים של שישי (52 שקלים), קוסקוס עם בשר וירקות (69 שקלים) ושקדי עגל.
השחר 8 תל אביב, 054-2533348, כשר
ג'קי
ג'קי אזולאי, זוכת מאסטר שף, פתחה לפני כמה חודשים מסעדה קטנה ומטריפה ב"שוק צפון" בתל אביב, בה היא מבשלת את המטעמים המסורתיים מהמטבח המרוקאי עליו גדלה בבית ילדותה.
התפריט שמציעה שם אזולאי כולל מנות עיקריות כמו קוסקוס עוף, פילה אמנון ברוטב מרוקאי, קציצות בקר ברוטב עגבניות, קציצות דגים וקוסקוס צמחוני לצד סלטים כמו סלט עשבים וסלט קינואה. כל המנות מוגשות לצד שתי תוספות, ומחיר הארוחה כולה הוא 59 שקלים.
ראול ולנברג 20 שוק צפון רמת החייל תל אביב, 03-6432000, כשר
ג'מילה
המסעדה המרוקאית הבאה חוגגת השנה עשור להיווסדה. היא נפתחה על ידי עבדו אלארג' ויואל ואייק, שני חברים שהכירו כשעבדו יחד במסעדת "פביאנה" לשעבר. אלארג' מביא למטבח של "ג'מילה" את המאכלים המסורתיים של אימו, אותם למד להכין בעיר הולדתו שבמרוקו.
תפריט המסעדה מציע מנות כמו קוסקוס עם בשר וירקות (52 שקלים), קציצות דג חריפות מעל אורז יסמין (53 שקלים), חציל מרקש עם טחינה וסלט עגבניות פיקנטי, ומנה של בשר טחון מוקפץ עם שקדים קלויים ואורז בצד (49 שקלים). יש שם גם ארטישוק ממולא בשר ומחבת עוף מרוקאי.
בשעות הצהריים, מציעים במקום עסקית במחיר המנה העיקרית איתה מקבלים שם גם סלט הבית, לחם, לימונדה ולסיום הארוחה - גם תה מרוקאי.
ז'בוטינסקי 41 רמת גן (צמוד למגדל התאומים), 03-5166123, כשר
הזקנה
לא מדובר ממש במסעדה וגם אין למקום שם רשמי, אבל כולם קוראים לו "הזקנה". אז במה מדובר בעצם? זהו בוטק'ה קטן הממוקם על השדרה של רובע ב' שבו אישה מבוגרת מבשלת אוכל מרוקאי ביתי ומסורתי, והבן שלה מגיש אותו בצלחות פלסטיק ללקוחות שיושבים על ספסלי רחוב או מסביב לאחד משלושת שולחנות הפלסטיק שליד הבוטק'ה.
מדי יום "הזקנה" מכינה, בעזרת ציוד מינימלי ובתנאי שדה, שני סירים מלאים בתבשילים עם ריח משגע. ברגע שהסירים נגמרים - וזה קורה בדרך כלל שעות ספורות לאחר שהיא מכינה אותם - הבן ואימו מקפלים את הבסטה, והולכים הביתה לשנ"צ.
ומה יש בסירים? לפעמים חריימה ולפעמים מוח, לעיתים יש שם בשר ראש, זיתים מבושלים או כל תבשיל מרוקאי חריף אחר עם רסק עגבניות והמון שמן. כך או כך, תמיד יעמוד שם סיר אחד עם דגים וסיר אחד עם בשר. מחיר המנה, אגב, הוא אחיד לשני התבשילים ועומד על 45 שקלים.
קיבוץ גלויות 15 רובע ב', האשדוד, כשר ללא תעודה
מרסל
מרסל נוימן היא מאמא מרוקאית המתגוררת באשדוד, שעוסקת באוכל מאז שהיא זוכרת את עצמה. בשלוש השנים האחרונות, היא אף מנהלת מסעדה קטנה וצנועה באזור הרובע הישן של אשדוד, הכוללת כמה שולחנות בודדים ומטבח ביתי עם מלא סירים מהבילים, לתוכם תוכלו להציץ אם תרצו, לפני שתבחרו איזו מנה אתם רוצים לאכול.
ארוחה מלאה שמורכבת מסלטים, לחם, מנה עיקרית ותוספות, תעלה לכם שם 50 שקלים. ומה בנוגע למנה העיקרית? היא יכולה להיות קציצות, ממולאים, חריימה ומיני תבשילים מרוקאיים אותנטיים במיוחד.
הראשונים 26, אשדוד, 052-5971958, כשר
Aywa
"איווה" היא מסעדה מרוקאית חדשה יחסית הפועלת באשדוד, ולמרות המראה המודרני שלה היא מציע מטבח אותנטי למדי. בשעות הצהריים, מציעים במקום עסקית שכוללת מנת פתיחה לבחירה לצד מנה עיקרית וקינוח (79 שקלים).
עוד בתפריט: לחם פרנה מרוקאי אפוי על חלוקי נחל המוגש לצד שלושה מטבלים (12 שקלים), אליו כדאי לשדך פלטת סלטים (35 שקלים) שכוללת חריף, חציל ז'עלוק, מטבוחה, ושני סוגי סלטים מרוקאים.
בהמשך, אפשר לזלול כאן מרק חרירה, סיגר בנוסח מרקש במילוי נתחי דג, סרדינים ממולאים בביצי דגים או פאסטייה (49-34 שקלים). מבחר העיקריות כולל שבעה טאג'ינים מכל הסוגים והמינים (129-59 שקלים), מנות גריל כמו טחול ממולא ומנת דג שמשתנה מידי יום. לקינוח, מציעים כאן סיגר ממולא בשקדים טחונים, ספינג' או בסבוסה מלבי.
אורט 18 אשדוד, 08-6822690, כשר למהדרין
יקוטה
מסעדה מרוקאית ותיקה מאוד הפועלת בבאר שבע מאז 1965. מדובר בארמון אותנטי עם ספות מרופדות בבדים צבעוניים שהובאו למקום ישירות ממרוקו, שולחנות ערוכים לפי כל כללי הטקס ותאורה דרמתית.
בגזרת האוכל, מגישים שם תפריט מרוקאי אותנטי הכולל מגוון סלטים מרוקאים, תבשילי טאג'ין, פאסטיה ומנות בשר, קוסקוס עם בשר ועם ירקות (60 שקלים), חריימה (95 שקלים) וכמובן, איך אפשר בלי תבשיל מוח עם רוטב שום, תבשיל של זנב ברוטב עגבניות וכוסברה ומנת בשר ראש עם גרגירי חומוס (120-85 שקלים).
אגב, סתם לידיעה, כל ארוחה כאן נפתחת בפלטת סלטים מרשימה(25 שקלים), ומסתיימת בתה מתוק עם עוגיות מרוקאיות מסורתיות.
מורדי הגטאות 27 באר שבע, 08-6232689, כשר
ללו
גם באילת מצאנו נציגות של המטבח המרוקאי בדמות מסעדת "ללו" הוותיקה, שפועלת בעיר משנות ה-70 ומציעה אוכל מסורתי וביתי.
מה בתפריט? תבשיל קוסקוס עם עוף, עם בשר, לצד שניצל או עם קציצות דגים ויש גם קוסקוס צמחוני. עוד תמצאו שם: קציצות ברוטב פיקנטי וקציצות עם פול ירוק, בשר ראש עם גרגירי חומוס, תבשיל לשון, ריאות ברוטב אדום ודגים ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס (50-80 שקלים). יש שם כמובן גם מגוון סלטים, ביניהם סלט גזר מבושל ומטבוחה ביתית.
חורב 259/1 אילת, 08-6330578, כשר
דארנא
במקום הבא מגישים שלושה סוגי תפריטים: מסורתי (175 שקלים לסועד) ותפריט הנקרא שם "אנין" (240 שקלים לסועד), שניהם תפריטים מובנים של ארוחות ויש גם תפריט הנקרא "אל לה קארט".
בגזרת הקוסקוס מציעים כאן ארבעה סוגים שונים הכוללים "קוסקוס טפייה" עם עוף ועיטור של בצל וצימוקים (95 שקלים), "קוסקוס הרי האטלס" עם בשר בקר ושבעה סוגי ירקות (95 שקלים) ו"קוסקוס מראקשי" עם עוף ושבעה סוגי ירקות (95 שקלים).
מלבד הקוסקוס יש כאן גם מבחר תבשילי טאג'ין, סרדינים ממולאים ב"צ'רמילה" (32 שקלים), מנה זוגית של "משוואי" - כתף טלה זהוב עם שקדים (310 שקלים) ומנות נוספות מהמטבח המרוקאי.
הורקנוס 3 ירושלים, 02-6245406, כשר
ביאנקיני
המסעדה המרוקאית של דינה דגן, בשלנית הנחשבת למומחית במטבח המרוקאי. המסעדה פועלת בכפר הנופש "ביאנקיני" שבים המלח, וארוחה מלאה, שכוללת גם מנות פתיחה, תעלה לכם שם בין 75-45 שקלים.
ומה בתפריט? תבשילי טאג'ין משפחתיים (75 שקלים) של דגים ברוטב אדום פיקנטי, תבשיל ארטישוק ממולא בבשר, מפרום ממולא בבשר וטאג'ין עם זיתים ובשר ראש. יש שם גם מקלובה, קוסקוס עם פירות יבשים, קציצות בשר ותבשיל בקר.
עוד תמצאו שם קוסקוס צמחוני (65 שקלים), וגם פלטת סלטים מפוארת (65 שקלים). לרעבים קצת פחות, מציעה דגן סנדוויץ' סביח, כריך טוניסאי, חציל קלוי, שקשוקה, קבב (65 שקלים כולל צ׳יפס וסלט), המבורגר ומנות גריל נוספות.
כפר הנופש "ביאנקיני" ים המלח, 02-9400266, כשר
סהרה
במסעדה ששוכנת במושב שומרה שבגליל, מציעים תפריט המורכב ממנות ראשונות כמו פלטת טוגנים (35 שקלים), קבבוני טלה וחומוס עם או בלי בשר.
מבחר העיקריות כאן מתחלק למנות גריל קלאסיות כמו שיפודי טלה (85 שקלים) ולמטעמים אותנטיים "מהמטבח של סבתא" כמו קוסקוס (49 שקלים), קדירת בקר (79 שקלים) וטאג'ין עוף בטנזייה (79 שקלים).
אגב, כל ארוחה כאן נפתחת בפלטת סלטים מרוקאיים (15 שקלים לאדם), ולקינוח מגישים עוגיות מרוקאיות מעשה יד.
מושב שומרה, 04-9807671, כשר
מרקש
מסעדה מרוקאית בעלת עיצוב יפהפה המזכיר ארמון מרוקאי וכולל בדים התלויים על התקרה, עץ מעוטר בציורים שונים, ריהוט מרופד בבד אדום ושולחנות המכוסים במפות בצבע בורדו.
התפריט במקום מציע עסקיות צהריים ב-65 שקלים המורכבות ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח. אם תגיעו לכאן בכל שעה אחרת במהלך היום, תקבלו בתחילת הארוחה מגוון סלטי הבית (25-15 שקלים לסועד), סיגרים ממולאים בבשר, פאסטייה, סרדינים, מרק חרירה וטחול ממולא (75-30 שקלים). מבחר התבשילים במקום כולל קוסקוס, חומוס עם בשר רגל, לשון בפטריות ומעורב מרוקאי (90-70 שקלים). אגב, אלו מכם המקפידים על האותנטיות, ודאי ישמחו לדעת כי כל המנות בתפריט כתובות גם בעברית וגם בשמן המקורי בשפה המרוקאית.
במסעדה מציעים גם מנות חגיגיות יותר כמו טנזייה, תבשיל מוח ברוטב פיקנטי, טלה עם בצל ועוף עם זיתים וקציצות דגים (130-70 שקלים). לצידן, תמצאו שם גם מנות גריל ודגים בשלל וריאציות. לקינוח, מציעים כאן עוגיות מרוקאיות וריבות ביתיות שמכינים במקום.
דוד המלך 5 נתניה, 09-8334797, כשר
הבית של עליזה
עליזה בן נר עלתה ארצה עם משפחתה ממרקש, וכיום היא מארחת בביתה המיוחד שבערד לסעודות מרוקאיות ולסדנאות בישול של אוכל מרוקאי. מחוץ לבית ישנה גינה קטנה עם מזרקה וסככה עם בדים המתנופפים ברוח, כך שבימים בהם מזג האוויר נעים, אפשר (ואף רצוי) לערוך את הארוחה גם בחוץ.
כבר בתחילת הארוחה תקבלו שם מבחר סלטים פיקנטיים, ובהמשך יוגשו לשולחן כמה סוגי קוסקוס בדרגות שונות של מתיקות. את האוכל עצמו תאכלו בכלים מרוקאיים יפהפיים, כמו גם בתוך טאג'ין צבעוני.
ארוחה בשרית תעלה לכם אצל בן נון 150 שקלים, ועל ארוחה ללא בשר תשלמו 120 שקלים. האירוח עצמו מיועד ל-20-5 סועדים מראשון עד חמישי (לא בשישי-שבת).
ערד, לתיאום מראש: 054-3150526, לא כשר
הטאג'ין של שונטל
שונטל שרביט דרמון, מארחת בביתה שבמושב גבעת ישעיהו לארוחות טאג'ין מסורתיות. את הארוחה עצמה תאכלו במרפסת הצופה אל החורש הטבעי הכולל ופרגולה וספסלים, נדנדות וזולת משחקים מאובזרת לילדים.
כל ארוחה שם נפתחת בשלושה ובגט, ולאחריהם מוגש טאג'ין לבחירה: טאג'ין עוף בלימון, טאג'ין עם קציצות הודו או טאג'ין צמחוני. לסיום המתוק, תקבלו שם עוגת סולת וקוקוס ביתית ועשירה לצד סורבה ביתי. הארוחה מיודעת ל-20-2 סועדים, ומחירה נע בין 150-120 שקלים.
מושב גבעת ישעיהו, לתיאום: 052-3850823, לא כשר
סוניה אזולאי / סירים וסיפורים
במסגרת מיזם האוכל והתיירות - "סירים וסיפורים" - בהן שותפות נשים בשלניות מבית שאן, פועלת גם סוניה אזולאי, בשלנית מרוקאית שתשמח לארח אתכם לחפלה אוריינטלית מתוקה ושמחה בסגנון מרוקאי. במסגרת המיזם, אפשר להתארח אצל אזולאי לארוחה או לחפלה בלבד, ואפשר גם לשלב עם האוכל סיור וביקור בביתן של בשלנית פרסית ובשלנית טוניסאית.
ארוחה/חפלה מרוקאית תעלה לכם אצל אזולאי 120 שקלים לאדם, ועבור חפלה הכוללת גם סיור וביקור אצל שלושת הבשלניות תשלמו 150 שקלים לאדם.
ליצירת קשר: לילי, 054-2030341
FRAME CHEF & SUSHI BAR
במסגרת חגיגות המימונה של מסעדת "פריים" ברמת החייל, שיתחילו בשעה 20:00 בערב, תתקיים במקום הופעה חיה ומשותפת של הזמרים מאור גמליאל ואור כהן, ויחולקו מופלטות בשפע ובחינם לכל המבלים במקום.
המקום עצמו יקושט בתפאורה ססגונית ואותנטית בסגנון מרוקאי, ורקדניות בטן יפזזו בקצב המוזיקה. ואם תגיעו למקום רעבים, דעו כי כל המנות התפריט יהיו זמינות ואפשר יהיה ליהנות מהן לאורך כל הערב.
ראול ולנברג 2 תל אביב,03-6498080 שלוחה 2, לא כשר
בר הברולה I מסעדת "הולה"
בלאונג' בר שבמסעדת "הולה", יחגגו את המימונה עם די ג'יי שירקיד את הבליינים שיגיעו למקום עד השעות הקטנות של הלילה.
בגזרת המתוקים, יככבו המופלטות ומאכלים אותנטיים נוספים ממיטב המסורת המרוקאית, ועל הבר יוגשו מגוון קוקטיילים חגיגיים. החגיגה עצמה תתחיל בשעה 21:00.
הירקון 87 תל אביב, 03-5759060, לא כשר
יאסו
במסעדה היוונית-ים-תיכונית בניצוחו של השף אביב משה, תתקיים חגיגת מימונה באווירה יוונית עם די ג'יי שינגן שירים באווירת החג וקישוטים בסגנון מרוקאי.
במהלך האירוע יוגשו לחוגגים מגשי קינוחים ללא עלות, כשעליהם מתוקים בסגנון מרוקאי ובעבודת יד, ביניהם מופלטות, מרציפנים, עוגיות מרוקאיות, בקלאוות ועוד. האירוע עצמו ייפתח בשעה 21:00 ויימשך עד אחרון המבלים.
הירקון 105 תל אביב, 03-6031719, לא כשר
פר דרייר
בבר היין והמסעדה שבמתחם נגה על גבול תל אביב-יפו, יחגגו את המימונה המרוקאית בליווי מוזיקה אתנית, קוקטיילים מבוססי אניס ומופלטות עם הרבה דבש וחמאה. לצד אלו, במהלך החגיגה יחולקו למבלים קנקני תה ועוגיות מרוקאיות ללא עלות. החגיגה תחל במקום בשעה 19:00 בערב.
בת עמי 7 תל אביב, 03-629-2111, לא כשר
שלדי
לרגל חגיגות המימונה והחזרה לחמץ, בבר הקולינרי החדש יערכו הערב חגיגה שמחה באווירה מרוקאית עם מוזיקה אתנית, כלים מיוחדים, תלבושות מהודרות וספיישל מופלטות ופלטות מתוקים כמיטב המסורת. האירוע יתחיל בשעה 20:00 בערב.
המשכית 22 הרצליה, 0527036313, כשר בהשגחת צהר
רובי
הדאנס בר מבית קבוצת Nox, יחגוג הערב, החל מהשעה 21:30, את המימונה במסיבת חג באווירה שמחה במיוחד עם מוזיקה מרוקאית, תלבושות מסורתיות ומתוקים מהמטבח המרוקאי.
ירמיהו 7 תל אביב, 054-5511699, לא כשר
ARIA
במסעדת "אריא" של השף גיא גמזו, יערכו הערב מסיבת מימונה עם מוזיקה אלקטרונית, במסגרתה יוגשו למבלים מגוון מתוקים מסורתיים בעבודת יד ללא עלות.
החגיגה, שתתחיל בשעה 20:00 בערב, תתקיים ב-ARIA downstairs lounge bar, חלל נפרד בתוך המסעדה. על המוזיקה במקום יהיה אחראי די ג'יי דן מרציאנו מאיביזה שינגן שם מוזיקה אלקטרונית אוריינטלית. ולמי שפחות בקטע של המימונה, המסעדה בקומה מעל תפעל כרגיל.
נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, לא כשר
QUATTRO
גם ב"קוואטרו" מבית קבוצת "מסה" בניצוחו של השף אביב משה, יציינו את המימונה בחגיגה מקושטת עם תפאורה ססגונית, רקדניות בטן שיפזזו לצלילי המוזיקה המרוקאית שתתנגן ברקע ועם ממתקים מרוקאיים מעשה יד שיוצעו לחוגגים במקום ללא עלות.
עוד אפשר יהיה לזלול שם בערב החגיגי מנות ספיישל כמו שוק אווז עם טנזייה וקוסקוס, טחול ממולא ברוטב מטבוחה, סיגר חלקי פנים עם מטבל לימונים כבושים וטחינה הריסה, חריימה בסגנון "מסה" ועוד. החגיגה תחל בשעה 19:00 בערב.
הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555, לא כשר
זכאים
במסעדה הטבעונית, חגיגות המימונה הפכו כבר למסורת המתקיימת במקום מידי שנה. הפעם,
בנוסף לכל המתוקים המרוקאים, המופלטות והחפלה המרוקאית שיהיו מנת חלקו של הערב החגיגי, תיערך גם הופעה של רקדנית הבטן יעל לילה, שתפזז בקצב מוזיקת המימונה שתתנגן כל העת במקום. אגב, בערב זה, שייחל בשעה 21:00, מינימום הזמנה לאדם יעמוד על 100 שקלים.
סמטת בית השואבה 20 תל אביב, 03-6135060, לא כשר
פאנקי סיסיליה
בבר-מסעדה שבהוד השרון יציינו את המימונה בחגיגת מופלטות, מתוקים ומוזיקה מרוקאית שמחה. במרכז המסעדה יחכה לכם שולחן ענק ומלא במופלטות, קינוחים ומתוקים מרוקאיים מסורתיים מעשה יד, מהם יוכלו המבלים במקום להתכבד ללא עלות. על העמדה יתקלט די ג'יי שינגן מוזיקה מרוקאית אסלית, ורקדנית בטן תפזז בין האורחים.
דרך רמתיים 54 הוד השרון, 09-7696480, לא כשר