ספר בישול חדש לאריק רוזנטל, "הקוסם"
המסעדן אריק רוזנטל, המכונה "הקוסם", הוציא ספר חדש באנגלית. "אני מרגיש בר מזל שבחרתי בחומוס לעשייה יום יומית"
צפו: איזה פלאפל יותר טעים - "הקוסם" או "הזקנים"?
"הקוסם", גרסת הפרינט: המסעדן אריק רוזנטל, המוכר יותר בשם "הקוסם", בזכות אימפריית אוכל הרחוב שהקים בתל אביב, הוציא ספר בישול ואומנות חדש באנגלית, בשם "Hummus". בכריכת הספר מופיעה המילה חומוס בתרגום לשלוש שפות - ערבית, אנגלית ועברית.
"היום זהו חג עבורי, היום יוצא לאור ספר החומוס שלנו, ספר בישול ואומנות", כתב רוזנטל בחשבון האינסטגרם שלו, בטיימינג סימלי ביותר - יום העצמאות. רוזנטל גייס לטובת הוצאת הספר את מחברת ספרי הבישול והעיתונאית, אורלי פלאי בורשנטיין, ואת המעצב דן אלכסנדר. בפוסט הודה רוזנטל גם לשותפיו.
רוזנטל הבטיח שהמסע רק התחיל, ואמר: "לפני שלוש שנים יצאנו למסע אוטופי, למסע שהכל אפשרי. מסע של מתכונים וסיפורים, מסע אנושי, פשוט יפה וטעים. מסע בין ערים, אנשים וחלומות.. מקהיר ועזה דרך יפו ותל אביב, ירושלים, נצרת, עכו, דרך ביירות ודמשק. אני מרגיש בר מזל שבחרתי בחומוס לעשייה יום יומית. אני מודה לכל איש, קבוצה, עם ומסורת, שהביאו לעולם את המתנה הזו, גם לאל הטוב שנתן לנו מחסדו. אחרי הכל החומוס של אלוהים!".
המקום נפתח לפני 18 שנה במקור כדוכן פלאפל, ועם השנים גדל, התרחב וצבר לו קהל מעריצים מהארץ ומהעולם: "הקוסם" נחשב לאחד ממותגי אוכל הרחוב המוצלחים בארץ, אולי בשל עיצובו של המקום והאווירה שבו, שאינם מזכירים דוכני אוכל רחוב אחרים, בארץ ובעולם. התור המשתרך מחוץ לקומפלקס הפינתי במפגש הרחובות קינג ג'ורג ושלמה המלך, מורכב בעיקר משפים, מפודיס ומתיירים שברשימת ה"מאסט" שלהם בישראל יש את מצדה ואת הפלאפל של הקוסם.
מחיר הספר: 248 שקלים, להשיג במסעדת "הקוסם" בתל אביב ובלינק הזה