צוקים: שעתה היפה של הערבה
לא רק מדבר: אזור צוקים הפך לאחרונה למקום מבוקש לחופשה. אז מה אוכלים שם?
פתאום כולם מסביב התחילו לדבר על צוקים: הזוג הזה נוסע לצימר הבוטיקי לכמה ימים של רומנטיקה, המשפחה הזאת שכרה יחידה שלמה במתחם מדובר ואפילו סבא וסבתא החליטו לברוח לכולם ולהתחבר למדבר.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
הכירו: חוות בודדים המייצרות גבינות איכות
מה אוכלים בשדרות?
נראה שמעולם לא חוותה הערבה קונצנזוס כזה מצד הנופשים, והכל קרה מאז שהיישוב צוקים, שנמצא בערבה התיכונה, התחיל לפרוח ולשגשג.
ושיהיה ברור – צוקים עדיין לא נמצאת בשיא. המקום עדיין בשלבי ההתפתחות מתקדמים, וכל השטח המדברי השומם בכניסה ליישוב יהיה בקרוב מתחם מסחרי לעסקים עם משתלה ומתחם לקראוונים ואוהלים.
אבל רגע, נופש זה נחמד, אבל מה אוכלים שם? יצאנו לבדוק מה האפשרויות הקולינריות באזור, במרחק שלא יותר ממקסימום 20 דקות נסיעה. וכן, גם מי שיש לו מנגל בצימר ומתכנן להכין בעצמו את הארוחות, לא צריך לסחוב מהבית את הפרודוקטים, כי אפשר לרכוש הכול באזור. כל מה שרציתם לדעת על המקומות שיהפכו לכם את החופשה לטעימה באמת.
המעדנייה – כביש 90
המקום שכל אחד שעובר בסביבה חייב לא רק להכיר אלא גם לבקר בו. המעדנייה הקסומה הזאת שייכת ליריב ושחר איתני, שפתחו את המקום הקטן שלהם ב"מרכז המסחרי" הנמצא בכניסה ליישוב צוקים (המרכז הזה כולל עוד שני מקומות – מבשלת בירה ובר-מסעדה).
המקום היה בעבר מכבסה ומינואר 2017 הוא הוקם במתכונתו הנוכחית. השניים התחילו למכור במקום כריכים נהדרים, ראו כי טוב והבינו שהצימאון של הקהל באזור לאוכל טוב גדול מאוד. הם חיזקו את החלק של האוכל במקום והיום מגישים שם גם צלחת גבינות ונקניקים, בירה נהדרת ושאר נשנושים. במקום יש מקרר שווה במיוחד שבו יש בשר שמגיע מ"חוות צוק המעדנייה" בצפון תל אביב, לטובת אנשי הצימרים שרוצים לעשות מנגל. על הכביש הזה חולפים כ-5 מיליון כלי רכב בשנה, ובשלב זה עיקר הקהל של המקום זה צעירים ומשפחות שחוזרים מסיני או מאילת.
המכולת התאילנדית
סופרמרקט גדול בכניסה לעין יהב שמלא במוצרים החביבים שעל מרבית העובדים באזור הערבה – תאילנדים. תמצאו שם כמעט כל מה שאתם פוגשים במכולות הסיניות, וגם בשר במקפיא וארטיקים מיוחדים.
יקב ויינשטיין
אריק ויינשטיין הוא בכלל חקלאי שמגדל 110 דונמים של ירקות. אבל חוץ מזה הוא גם אוהב מאוד יין, ומייצר 2000 בקבוקים בשנה, מענבים הנמצאים בכרמים ליד הר מירון. לפני 8 שנים הוא עשה קורס בסיסי להכנת יין, ולא חשב להתפרנס מהתחביב שלו.
הוא התחיל עם 200 ק"ג נבים והיום – 2 טון. אז נכון שהוא לא מתעשר מהיקב הפצפון והצנוע שלו, אבל אין כמו לעשות מה שאתה באמת אוהב. אפשר לבקר ביקב (יקב זו אולי מילה גדולה מדי, מדובר בחדרון קטן), לרכוש בקבוק יין (65 שקלים לבקבוק) וגם לעשות עם ויינשטיין סיור חקלאי הכולל טעימות יין.
בירה ערבה
אוהד כץ היה מכין בירה בבית, בצוקים, ורק לפני 5 שנים הוא העיר את המבשלה שלו לכניסה ליישוב. ונכון שכל מי שמייצר בירה בבית יש לו חלום לעשות מבשלה, אבל כץ, אגרונום בהכשרתו, הצליח לעשות את זה. מאז שעבר למשכן החדש הוא הכפיל את התוצרת שלו.
היום הוא מייצר ומוכר בירה ענבר, בירה כהה ולא מסוננת ובירה בלונדינית. המבקרים נהנים לתמוך בתוצרת מקומית ורוכשים בירה במקום או אפשר גם להזין עד הבית במחיר של 40 שקלים לדמי משלוח. בערב תוכלו לשבת בחוץ ולשתות במחיר של 20 שקלים לחצי ליטר.
דק בר
ליד הבריכה בעין יהב יואב אסא מחזיק את ה"דק בר", בר המיועד לתושבי הסביבה, שהתחיל בכלל כמזנון של הבריכה. אסא, שהוא בהכשרתו בכלל מהנדס מחשבים שהתגורר בעבר בפתח תקווה, מחזיק בקייטרינג כשר ועושה אירועים בסביבה. אסא מעניק שירות של פויקה וארוחות ערב לאורחי הצימרים באזור. שווה ביותר.
טלפון ליצירת קשר ולהזמנות: 052-3666638
יקב מואה
היקב קיים משנת 2015 ביישוב צופר. האג'נדה של המקום ברורה – שימוש רק בענבים מהאזור. וכך, מגיעים הענבים ליקב מכרמים באזור גבוה יחסית הנמצאים ברמת הנגב.
מייצרים במקום 5000 בקבוקים בשנה, וזו חנייה נהדרת ומרעננת בדרך לאילת או בחזרה. אפשר להזמין את היין הביתה במחיר של 50 שקלים דמי משלוח.
משק פורת
בשנת 1958 שני צעירים רצו להקים התיישבות ציונית בערבה. אז עוד לא היה שם כלום, רק חול והרים. לימים קראו למקום עין יהב. חגי פורת, אחד משני הצעירים הללו, הקים את המכוורת שלו בבית אריזה ישן. אשתו, האמנית צ'צ'ה ז"ל יצרה מאות יצירות אומנות המעטרות את חצר בית המשפחה, העובר בימים אלה שיפוץ והופך לחדרי אירוח. בחצר הבית מתקיימות מדי פעם גם הופעות, וסמוך לבית המשפחה יש חנות לממכר הדבש האיכותי והנהדר שהם מכינים, וגם מוזיאון חווייתי הנקרא "מוזיאון הדבורה".
אורסולה
המקום הכי מוכר באזור הנמצא בכניסה לצוקים (צמוד למעדנייה ולבירה ערבה). אורסולה הוא סוג של מוסד, המתפקד כמעין בר-מסעדה עם תפריט אקלקטי וענייני. המקום שינה בעלות בשנה האחרונה, ופונה לקהל המקומי וגם למבקרים שחולפים על כביש 90. קולינריה גבוהה אין שם אבל בהחלט מקום שבו אפשר לסגור פינה כשרעבים.
יוגורטיה
8 שנים שהמקום הקטן הזה משמש כיוגורטיה. לפני 5 שנים הוא החליף בעלות אבל שמר על הצביון שלו, ולא שונה בו מאום.
המקום פתוח רק בשעות אחר הצהריים ובקרוב מקימים קניון קטן בכניסה לעין יהב והמקום יעתיק לשם את פעילותו. נווה מדבר לחובבי גלידת יוגורט.
קפה סיגל
את המקום החדש במושב עידן קצת קשה להגדיר. זה לא בדיוק בית קפה וזה גם לא בדיוק אירוח ביתי, אבל מה שכן זה מקום מלא לב ונשמה.
בחצר ביתם שבמושב עידן, פיזרו סיגל ורן שגב שולחנות וכיסאות מתחת לעצים, ובימי שישי מגישים שם שלל מטעמים שסיגל מכינה בעצמה – ארוחות בוקר, קישים, עוגות וסלטים. הביקור בתיאום מראש.
לפרטים והזמנות: 052-3665912
איפה ישנים?
יש לא מעט מקומות אירוח באזור צוקים, ובהם "מדברא" הוותיק ואולי המוכר מבין כולם; מתחם "ימי מדבר" המתאים למשפחות (והחליף לאחרונה בעלות ועל הדרך נפרד מהשירותים האקולוגים שהיו במקום) וגם חאן אחד הנקרא "חאן תמרים".
ארץ ערבה
ללא ספק המתחם הכי שווה בכל צוקים – אבל גם היקר מכולם. במקום יש 6 סוויטות נהדרות עם בריכה פרטית מחוממת ונוף חד פעמי.
הייחוד של הסוויטות הוא שהן מבודדות מאוד, כך שאין סיכוי שתרגישו את השכנים שלכם, גם כשהמקום בתפוסה מלאה. במתחם של "ארץ ערבה" מגישים ארוחות בוקר שווה גם למי שאינו אורח המקום. רומנטיקה במקסימום.
זמן ערבה
המתחם החדש ביותר בצוקים, המתפרש על שטח עצום של לא פחות מ-23 דונם. במקום 11 סוויטות רומנטיות נעימות ביותר, כשבשלב זה רק 5 מהן פועלות. כל אחת מהסוויטות כוללת בריכה פרטית, דק עץ גדול המשקיף על נחל צופר ועל שמורת הטבע שסביב לו, וכל אחת שונה מהשנייה בעיצוב הפנימי שלה. המקום מלא נשמה, וכל הפריטים בכל אחת מהסוויטות נרכשו מאומנים מהסביבה – מהמתלים למגבות ועד האומנות שעל הקירות. התמיכה בתוצרת מקומית ניכרת גם בבירה שמחכה לאורחים במקרר - הבירה ש אוהד כץ מ"בירה בערבה".
ארוחת הבוקר אינה פתוחה לקהל הרחב, אבל אורחי המתחם יוכלו ליהנות מ"ארוחת הבוקר של לוסיה". לוסיה, אמו של בעל המקום, טבחית נהדרת ובעלת מקום משלה בצפון הארץ, היא זו שחתומה על הארוחה, הכוללת מבחר מטבלים, לחם נהדר, סלט וגם אומלט.
גמלייה
המתחם הנמצא בעין יהב כ-15 דקות נסיעה מצוקים, מתפקד גם כחאן מלא אופי וגם כמקום למסיבות. תמצאו במקום חדרים פשוטים המתאימים לקבוצות גדולות או למשפחות. הלינה היא על מזרונים ויש גם כמה חדרים עם מזגן.
בחצר תמצאו מטבח שדה, אזור למנגל והרבה אווירה של מדבר. בגמלייה יש גם מסעדה, המתפקדת גם כמקום לאירועים, ובה בעיקר מנות מהמטבח המרוקאי.