לטייל בעקבות הגלידות הטעימות בעולם
בארה"ב חוגגים היום את יום הגלידה הלאומי, הזדמנות טובה עבורנו לצאת למסע מתוק במוקדי הגלידה המעניינים בעולם
היום (א') מציינים בארצות הברית את יום הגלידה הלאומי, תירוץ טוב עבורנו לבדוק עם ענקית התיירות Booking.com לאן נוהרים התיירים בעקבות המקפא המתוק שמרענן כמעט כל השנה.
מה יותר משמין - גלידת שמנת או יוגורט?
כל אחד יכול: מתכון לגלידת בננה ביתית
סין: גלידה חמה בשיאן
סין היא שוק הגלידה הגדול בעולם. שיאן (Xi’an), בירת מחוז שאאנשי (Shaanxi), היא אחד מהיעדים המובילים בקרב חובבי האוכל, עם מעדנים כמו רואו ג'יה מו (roujiamo), בשר מפורק בלחמניית בצק, וגואן טאנג באוזי (guantang baozi), לחמניות מאודות, בתפריט המקומי.
לחובבי הגלידה, שיאן מציעה גרסה ייחודית של הקלאסיקה האהובה - דוכני המזון המהיר בעיר מגישים גלידה מטוגנת. מדובר בכדור גלידה עם פירורי לחם, אותו הם מטגנים בשמן עמוק במהירות, עד שנוצר ציפוי קריספי וחם על הגלידה הקפואה. אם אתם מעדיפים את התחושה הקרירה, תוכלו לבקר ב-Shan 13 ברובע המוסלמי של שיאן - גלידריה מקומית שמגישה טעמים ייחודיים כמו טופו מעושן, ואסאבי וחומץ שחור.
איפה לשהות: הרובע המוסלמי של שיאן הוא חלום שמתגשם עבור חובבי אוכל - עם אוכל רחוב מעולה ומגוון מסעדות טובות. Xi'an Simple Palace הוא מקום אירוח ביתי הממוקם בלב הרובע ליד רחוב Muslim Street השוקק. מקום האירוח קרוב גם לאתרי תיירות כמו הדראם טאואר (Drum Tower), ונמצא במרחק נסיעה קצרה ממוזיאון ההיסטוריה של שאאנשי (Shaanxi History Museum).
איטליה: לזלול ג'לאטו בפירנצה
הבסיס של הג'לאטו די דומה לבסיס של הגלידה, אך טעמו הוא חלבי יותר ובדרך כלל לא מכיל ביצים. הג'לאטו הומצא לראשונה על ידי ברננדו באוטלנטי בפירנצה, La Carraia היא חנות הג'לאטו הפופולרית ביותר בקרב מקומיים, והקינוח שהם מגישים קרמי ומושחת. אם אתם רוצים ללכת למקום אפילו יותר מרכזי " Perche no!.." היא ג'לאטריה שמציעה כדורים טעימים של טעמים כמו ורדים טוסקניים, פיסטוק סיציליאני וסומסום-דבש, ומבקרים בה גם תיירים וגם מקומיים.
איפה לשהות: אוהבי הג'לאטו יכולים לשהות בדירה יפהפיה ב-Florence Liona Apartments, הממוקמת באיזור המרכזי Campo Di Marte. הדירה הזו, עם הקורות החשופות וריצוף אריחים הכפרי, היא הבית האיטלקי המושלם שיגרום לכם להרגיש בבית. אם אתם רוצים להסתובב, האזור הזה קרוב לתחבורה ציבורית שתחבר אתכם לכל מקום אחר בעיר - ואם אתם רוצים להמשיך לאכול, תוכלו לבקר בשוק סנט אמברוג'יו (Sant'Ambrogio Market) שנמצא בקרבת מקום.
פינלנד: ממתקים קפואים בהלסינקי
הלסינקי היא מעין אוצר חבוי - אתם אולי לא יודעים, אבל יש בה תרבות אוכל משגשגת. המעדן המתוק המקומי, טורט רונברג (Runeberg Torte), שמורכב מעוגות רום עגולות קטנות מצופות בזיגוג וריבה – הוא תאווה לחיך. אוהבי הגלידה יוכלו לבקר בגלידריית Jädelino, הידועה בכך שהיא מייצרת את הגלידה הטובה ביותר בעיר. החומרים המעבים בגלידה המקומית הם גומי חרובים (carob bean gum) וגומי גואר (guar gum) טבעיים, ותוכלו ליהנות מטעמים ייחודיים כמו דבש פיני מקומי, ליקריץ מנטה ושוקולד לבן-גזר.
איפה לשהות: מלון הדירות Apartment Hotel Aallonkoti כולל דירות מודרניות עם טרסה מרוהטת ונוף לפארק פינלנדיה, והוא נמצא במרחק נסיעת רכבת קצרה מ-Jädelino. הוא קרוב למסעדות, בתי קפה וברים, ואם תשהו בו תוכלו לבקר גם במרכז המוזיקה של הלסינקי (Helsinki Music Centre) ובבית הקולנוע Tennispalatsi Finnkino שנמצאים בקרבת מקום.
אקוודור: הלדוס באיבארה
חובבי הפירות לא יתאכזבו מהגלידה המסורתית של אקוודור. המעדן הקפוא הזה נוצר לראשונה באיבארה (Ibarra) שבאקוודור, וטעימה אחת ממנו היא טעימה מההיסטוריה והטעם של אקוודור. ההלדוס (helados) נוצר לראשונה כשמקררים היו מצרך נדיר באקוודור, ולפי האגדות המרכיבים המקוריים של המעדן המתוק היו חתיכות ברד ופירות טרופיים מקומיים. היום תוכלו לבקר בבית הקפה Helados de Paila Rosalia Suarez כדי לחוות את המסורת ולנסות מגוון טעמים.
איפה לשהות: מקום האירוח Bungalows Yahuarcocha משקיף על אגם יאוורקוצ'ה (Yahuarcocha), על רקע ההרים השלווים של איבארה. הוא ממוקם במרחק נסיעה קצרה ממרכז העיר איבארה, בו תוכלו לטעום את הגלידה המקומית.