מה זה בשר ואגיו ומה אפשר להכין ממנו?
אחרי עשרות שנים שבהן חובבי הבשר נאלצו להסתפק במה שיש, הגיע בשר הוואגיו וטרף את כל הקלפים: ביקרנו אצל אחד החלוצים בארץ שמגדלים ואגיו ישראלי, והכנו ממנו מעדנים: טרטר, המבורגר וסטייק דנבר קאט
צילום: ירון שרון, עריכה: אסף אושי
כולם מדברים על בשר ואגיו ישראלי, אבל מה זה בכלל ומה אפשר להכין ממנו? סוף סוף, אחרי 71 שנה, משהו קורה בגזרת הבשר הישראלי: יותר ויותר מדברים על בשר שנולד וגדל בישראל, והקהל הישראלי מתחיל להבין את ההבדל בטעם בין עגלים שיובאו לארץ באוניות משא, לבין עגלים שחיו חיים טובים במרעה.
כתבות נוספות בערוץ האוכל:
עורך הדין ואיש הבשר יניב בר-נור והשף דן הולנדר, ביקרו בחוות "שבעת המעיינות" במושב שרונה, שם מגדל הבשר - איתי נוי, לקח אותם ליום בטבע בחיק העדר שלו.
"תמיד גידלנו בקר, אבל לפני כמה שנים הבנו שאנחנו רוצים להביא זן חדש של בשר מעניין לארץ, כזה שיביא טעמים חדשים, רכות חדשה ומשהו חדש לצלחת", מסביר נוי. "רצינו להביא בשר שגדל בתנאים טובים, כזה שייתן אחר כך את התמורה. לעדר הוואגיו הזה יש שומן יותר טעים מהמוכר והמקובל, וביחד עם השומן - מגיעה גם הרכות של הבשר. העדר הזה הוא מהפרים הטובים בעולם, והוא יודע לייצר בשר טעים ברמות אחרות".
בחווה של נוי מגדלים זן פרות שחורות שנקרא קארוג'ו. הבשר המוכר הוא הקובה ביף, שגם הוא מיוצר מאותו זן. חשוב לזכור שאת הקובה ביף אפשר למצוא רק במחוז קובה ביפן, ולא בשום מקום אחר בעולם. העדר התאקלם יפה בארץ, והוא רועה במרעה המשקיף לנוף מדהים של העמק. לכל פרה יש כולוסטרום ייחודי (הנוזל שנמצא בעטיני הפרה עם ההמלטה, רגע לפני שהיא מתחילה לייצר חלב), שבו יש כמות מדויקת של חיידקים המתאימים להתמודד עם המחלות המקומיות. למעשה, ברגע שהעגל נולד בישראל וינק מפרה מקומית - הוא יודע כיצד להתמודד עם כל המחלות האפשריות שקיימות באזור.
מה הכנו מבשר הוואגיו?
1. טרטר דנבר קאט מתובל בפלפל חריף, מלח ים אטלנטי, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, קצת לימון ושמן זית.
2. המבורגר ואגיו מתובל במלח ופלפל בלבד, בתוך לחמנייה עם התוספות שאתם אוהבים.
3. סטייק דנבר פרוס, מונח על פחמים, ומוגש לצד סלסה מתובלת של תירס - שגם הוא נצרב על המנגל.
מה זה בשר ואגיו ומה אפשר להכין ממנו?
צילום: תיקי גולן
מומלצים