המסעדה החדשה של אסף גרניט נפתחה בפריז, "לה פיגארו" מפרגנים
השף אסף גרניט פתח את מסעדת "שבור", המסעדה השנייה שלו בפריז, והצרפתים מפרגנים. בריאיון לעיתון "לה פיגארו" שפורסם בסופ"ש, אמר גרניט: "החלום שלי היה לפתוח מסעדה בפריז"
אחרי שלוש מסעדות בלונדון ועוד אחת בפריז, נראה שהשמים הם הגבול - לפחות בכל מה שנוגע לשף אסף גרניט ולקבוצת "מחניודה": אתמול נפתחה רשמית המסעדה השניה של גרניט בפריז, מסעדת "שבור". שותפים עם גרניט בפרויקט השף אורי נבון, השף דן יושע ותומר לנצמן. יושע, שהשתתף בתוכנית "משחקי השף", הוא השף בפועל של המסעדה.
אחרי שבועיים הרצה התקיימה ביום חמישי ארוחת ערב לקומץ עיתונאים בכירים בפריז, ובסוף השבוע האחרון התפרסם ריאיון עם גרניט בעיתון הצרפתי "לה פיגארו", שם הודה גרניט כי החלום שלו היה לפתוח מסעדה בפריז.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- מסעדה חדשה לאייל שני בניו יורק
עוד סיפר גרניט ל"לה פיגארו" כי יחד עם השותפים שלו הוא דמיין מסעדה שתחקה את המטבח של סבתא שלו, ומקום שקצת יזכיר אווירת "שוק": "השף יחלוף על פניך על מנת לקחת קישוא שנמצא בסלסלה מאחוריך, על מנת להכין לך ריזוטו קישואים.
בריאיון התעניין העיתונאי בדמות של גרניט כשף, מתי ואיך החליט להפוך לשף, איך הוא מגדיר את המטבח שלו, וכן נשאל גם על המסעדות שלו בלונדון ובירושלים.
מסעדת "שבור" ממוקמת באזור הרובע הראשון של פריז. מקורבים מוסרים כי בשבועיים ההרצה שהיו למסעדה כבר פקדו אותה ידוענים מקומיים, ומסתמן ש"שבור" הולכת לשחזר - ובגדול - את ההצלחה לה זוכה מסעדת "בלאגן", המסעדה הראשונה שפתח גרניט בפריז, לפני כשנתיים וחצי.