3 קינוחים לראש השנה
הקינוחים שהאורחים ידברו עליהם עד לשנה הבאה: גלידת דבש, מלבי תפוחים ועוגת תפוח בדבש
עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אותך:
ובעצם, מי קבע שהקינוח בערב ראש השנה מוכרח להיות דווקא עוגת דבש? לפניכם שני מתכוני קינוחים חגיגיים ומתוקים, שישדרגו את ארוחת החג שלכם ויבטיחו לכם מעמד של כבוד בקרב הסועדים. לאלו מכם שנצמדים למסורת ולא מוכנים לוותר על העוגה המסורתית, יש גם מתכון לעוגת תפוח בדבש. ושיהיה חג שמח!
גלידת דבש עם דובשניות
המצרכים:
לדובשניות -
120 גר' דבש
120 גר' סוכר חום כהה
80 מ"ל שמן
קורט קינמון טחון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט הל
קורט ציפורן טחון
1 ביצה מידה L
320 גר' קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
אבקת סוכר, לגלגול הדובשניות
לגלידת דבש -
1 כוס דבש (360 גר')
375 גר' שמנת מתוקה להקצפה או שמנת פרווה להקצפה
6 יחידות חלמונים
10 גר' אבקת ג'לטין
3/4 כוס מים
1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הדובשניות - בקערת ערבול מערבבים דבש, סוכר חום כהה, שמן, ביצה ואת כל החומרים היבשים עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר להתייצבות.
- אפייה - כשהבצק קר, יוצרים ממנו עיגולים קטנים ומגלגלים באבקת הסוכר. מסדרים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהדובשניות נסדקות ונראות כמו עומדות להתפוצץ.
- לאחר האפייה, מוציאים את התבנית עם העוגיות מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
- מכינים את גלידת הדבש - מערבבים היטב את אבקת הג'לטין עם המים, ומשהים כ-10 דקות על מנת שמסת הג'לטין תתקשה ותקבל מרקם ספוגי.
- במקביל, מקציפים את החלמונים במיקסר ומבשלים את הדבש בסיר עד לרתיחה. עושים השוואת טמפרטורות ומוסיפים את הדבש החם לקציפת החלמונים, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית עד שהתערובת מתקררת.
- במיקסר, מקציפים את השמנת עד שהמרקם שלה זהה לשל יוגורט (כשלושת רבעי הקצפה).
- מחממים את מסת הג'לטין במיקרו עד שהג'לטין נמס חם. מוסיפים למסת החלמונים והדבש את הג'לטין המומס, ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת, ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מרכיבים את המנה - יוצקים את הקרם לכוסות הגשה (כרבע מגובה הכוס), מניחים בכל כוס שתי דובשניות שבורות, מכסים במעט מהקרם ומעבירים להקפאה.
- הגשה - כשהקרם מתקשה ומקבל מרקם של גלידה, מוציאים אותו מהפריזר ומקשטים את עם דובשנייה ודבש נוזלי. מגישים את המנה כשהיא חצי קפואה.
*גיוון:
במקום לכוסות, אפשר לצקת 3/4 מתערובת הקרם לתבנית אינגליש קייק, לפזר במרכז התבנית דובשניות, לכסות עם יתר הקרם, להוסיף מעל את יתר הדובשניות ולהקפיא. בעתם ההגשה, אפשר לפרוס את המנה לפרוסות ולהגיש בצלחת כמו שמגישים גלידה.
מלבי עם פירות ורוטב קרמל מלוח
המצרכים:
2 תפוחים מסוג גרנד סמית, קלופים וחתוכים לפלחים דקים או לקוביות
2 אגסים, קלופים וחתוכים לפלחים דקים או לקוביות
גרגירים מרימון אחד - לא חובה
1 כף מרגרינה או חמאה, לטיגון
1 כף סוכר חום בהיר
למלבי -
325 מ"ל חלב (אפשר לההחליף את החלב הרגיל בחלב שקדים)
100 גר' סוכר
30 גר' קורנפלור מעורבב עם 1/4 כוס מים
150 גר' שמנת מתוקה או פרווה
1 כפית וניל
לרוטב קרמל מלוח -
100 גר' סוכר
175 גר' שמנת מתוקה או פרווה
25 גר' חמאה או מרגרינה
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח (רצוי להשתמש במלח ים)
אופן ההכנה:
- מקפיצים את תערובת הפירות - במחבת משומנת בחמאה או מרגרינה, מקפיצים קלות את התפוחים, האגסים וגרגירי הרימון. מוסיפים מעל כף סוכר חום, וממשיכים לערבב עד שהפירות מקבלים גוון זהוב ויפה. מניחים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המלבי - מבשלים בסיר חלב, שמנת, וניל וסוכר. בקערה נפרדת מערבבים היטב מים וקורנפלור. משווים טמפרטורה בין הנוזל שרתח לבין מסת הקורנפלור, ומעבירים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר עם השמנת והחלב. ממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם סמיך.
- מכינים את הקרמל - בסיר, ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל. מחממים את השמנת, מוסיפים אותה לסיר עם הקרמל ומערבבים בעדינות עד שהקרמל הופך לנוזלי. מוסיפים פנימה את הסילאן, החמאה והמלח, ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. מכבים את האש, ומניחים לרוטב להתקרר בטמפרטורת החדר לפני השימוש בו.
- מרכיבים את המנה - מחלקים את המלבי לכוסות הגשה, כשליש מגובה הכוס. מניחים מעל המלבי מתערובת התפוחים והאגסים המוקפצים, ומוסיפים עוד שכבת מלבי מעל. מעבירים למקרר להתייצבות.
- הגשה - כשהמנות יציבות והרוטב קר, מציאים את כוסות המלבי מהמקרר ומקשטים כל מנה ברוטב הקרמל. אפשר להוסיף מעל גם צ'יפס תפוחים, כמה עלי נענע וגרגירי רימונים. מגישים מיד.
עוגת דבש עם תפוחים בסיידר
המצרכים (ל-2 תבניות אינגלש קייק):
1/2 כוס דבש (170 גר')
2 ביצים מידה L
1 כוס מים (240 מ"ל)
110 גר' ריבה אדומה
1/3 כוס שמן (100 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גר')
2 כוסות + 1 כף קמח לבן בהיר (300 גר')
1 כף שטוחה אבקת אפייה
1 כף שטוחה סודה לשתייה
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/3 כוס סיידר
3 תפוחים גרנד סמית, קלופים ופרוסים לפלחים דקים
אופן ההכנה:
- במערבל עם וו גיטרה מערבבים דבש, ביצים, מים, ריבה, שמן, סיידר וסוכר במהירות נמוכה.
- מנפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים יחד.
- מוסיפים לתערובת הקמח קינמון וציפורן, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מאחדים בין תערובת הדבש לתערובת הקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. יוצקים את התערובת לתבניות אינגלש קייק, כחצי מגובה התבנית. מעל התערובת, מסדרים פלחים של תפוחים בצורת רעפים.
- אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ- 30 דקות, עד שחלקו העליון הופך לקרום יציב.
- לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן בטמפרטורת החדר.
- הגשה - בוזקים מעל העוגה אבקת סוכר, ומגישים כשהיא בטמפרטורת החדר.
אורן בקר הוא השף-קונדיטור של "הגושרים מלון בטבע"