שוקולד: 2 מתכונים
האושפיזין בדרך לסוכה שלכם ואתם לא יודעים במה לכבד אותם? קבלו שני מתכונים מתוקים עם שוקולד שתוכלו להכין בבית
שוקולד הוא אולי המאכל היחידי בעולם שיש לגביו קונצנזוס כמעט מוחלט - הוא חוצה גילאים, הוא חביב על ילדים לא פחות משהוא חביב על ההורים שלהם והוא לרוב יגרום לכם לחיוך. לרגל פסטיבל השוקולד שמתקיים היום בנוף הגליל, הבאנו לכם שני מתכונים מתוקים במיוחד, שתוכלו להכין בבית עם הילדים - וגם בלעדיהם.
טראפלס
מתכון באדיבות דורי וינשטיין, בעל "דורי'ס" - בוטיק שוקולד וליקרים
המצרכים (ל-24 יחידות):
200 גר' שוקולד מריר איכותי
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית קפה אספרסו
1 כף ליקר מריר אספרסו
לציפוי -
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- בסיר, מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר.
- מערבבים היטב עד להמסת השוקולד, מוסיפים פנימה את הקפה והליקר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- מעבירים את התערובת לקירור של שעה במקרר. לאחר שעה, מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים.
- מצפים את הכדורים באבקת קקאו (אם רוצים, אפשר להוסיף לאבקה תוספות נוספות לפי הטעם - משקדים קצוצים ועד פירורי קוקוס).
סוכריית מרשמלו שוקולד שילדים אוהבים
מתכון באדיבות ענבל רוזנברג, שוקולטיירית ובעלת בוטיק השוקולד INBAL Chocolatier
המצרכים:
20 מקלות לסוכריות
1 חבילת מרשמלו
300 גר' שוקולד לבן או חלב
מגוון סוכריות לקישוט (ילדים מעל גיל 5, אפשר גם פיצוחים קצוצים, לציפוי
אופן ההכנה:
- נועצים את מקלות הסוכרייה במרכז המרשמלו לאורכו.
- ממיסים את השוקולד במיקרו (כל פעם 40 שניות, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שהשוקולד נמס) או בבן מארי.
- טובלים את "סוכריית" המרשמלו בשוקולד המומס עד לכיסוי מלא, מרימים וממתינים שהשוקולד יפסיק לטפטף.
- מצפים את המרשמלו בסוכריות, מניחים אותו על משטח יציב ומעבירים לקירור במקרר.
את המתכונים שבכתבה ושוקולדים נוספים תוכלו למצוא בפסטיבל השוקולד הבינלאומי הרביעי (שיינעל מחר, 17 באוקטובר) במתחם העירייה של נוף הגליל (נצרת עלית לשעבר). במסגרת הפסטיבל, שייתקיים בין השעות 17:00-11:00, ייערכו מופעים שונים, סדנאות מגוונות והפעלות לילדים, הכל על טהרת השוקולד.