גו-מיו חשף את המשתתפים במדריך 2020: מי המסעדה הטובה בארץ?
מדריך המסעדות הצרפתי גו-מיו חשף אמש את המשתתפים במדריך הישראלי לשנת 2020: מי מסעדת השנה על פי מבקרי המדריך ומי שף השנה? כל התשובות בפנים
צפו: השף ברק אהרוני במטבח של מסעדת "אלנה"
הסצנה הקולינרית בארץ רחשה אמש (יום א'), שעה שנחשפו בטקס חגיגי שהתקיים ביפו, רשימת המשתתפים במדריך המסעדות הצרפתי "גו-מיו" (Gault&Millau): בשנה האחרונה הסתובבו בחשאיות בין המסעדות בארץ קבוצת מבקרים אנונימים של המדריך ובחנו מסעדות שונות. לבסוף, רק כמאה מהן הצליחו להשתחל למדריך הנחשק. מדריך המסעדות מופץ בלמעלה מ-20 מדינות בעולם, שזכו בהכרה קולינרית.
תוצאות מדריך המסעדות לשנת 2020:
מסעדת השנה: "אלנה" בתל אביב של השף ברק אהרוני
שף השנה: דוד ביטון ממסעדת "לה רג'נס" בירושלים
שף פטיסרי הטוב ביותר: שחר פלג ממסעדת "יפו תל אביב" של חיים כהן בתל אביב
מסעדה טבעונית/צמחונית הטובה ביותר: "OPA" בתל אביב של השפית שיראל ברגר
מטבח מקומי: "איגרא רמא" בתל אביב של השף ענר בן רפאל
הבטחת השנה: השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' אנד ג'ון" במלון דריסקו ביפו
תפריט היין בטוב ביותר: מסעדת "הבסטה" בתל אביב
בר האוכל הטוב ביותר: "קאב קאם" בתל אביב
האווירה הטובה ביותר: "יודל'ה בר" בירושלים
אוכל הרחוב הטוב ביותר: "שווארמה אמיל" בחיפה
השירות הטוב ביותר: מסעדת "בלו סקיי" בתל אביב של השף מאיר אדוני
"גו-מיו" מעניק למסעדות אותן הוא מדרג ציון הנע בין 10-20 נקודות ובין 1-4 מצנפות לטובות שביניהן.
אלה המסעדות המובילות (הציון הגבוה ביותר שניתן לקבל הוא 20 נקודות):
מסעדת "אלנה" במלון The Norman עם ציון של 16 נקודות
מסעדת "לה רג'נס" במלון המלך דוד בירושלים עם ציון של 16 נקודות
מסעדת "OCD" עם ציון של 16 נקודות
מסעדת "בלו סקיי" במלון קרלטון עם ציון של 15 נקודות
מסעדת "דיינינגס" במלון The Norman עם ציון של 15 נקודות
מסעדת "הסלון" של אייל שני עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "משייה" במלון מנדליי עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "שילה" עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "יפו תל אביב" עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "צפרה" עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "אייבי" עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "איגרא רמא" עם ציון של 14.5 נקודות
ביסטרו "מיכאל" במושב לימן עם ציון של 14.5 נקודות
מסעדת "OPA" הטבעונית עם ציון של 14.5 נקודות
מדריך "גו-מיו" נוסד בשנת 1972 על ידי שני עיתונאי אוכל צרפתים, אנרי גו וכריסטיאן מיו, ונחשב לאחד ממדריכי האוכל החשובים בעולם. "גו-מיו" מעניק למסעדות אותן הוא מדרג ציון הנע בין 10-20 נקודות ובין 1-4 מצנפות לטובות שביניהן. המדריך הצרפתי הגיע לישראל כבר בשנות ה-90 ופרסם מדריך מסעדות שסיקר את הענף המקומי, אך לא שרד ונסגר לפני 15 שנה. זו השנה השנייה מאז, שבה מתפרסם המדריך בישראל.
בשנים האחרונות שפים רבים בארץ ובעולם, מטילים ספק גדול בחשיבותם של דירוגי אוכל בעלי מורשת ענפה, כמו מישלן. אם בעבר המדריכים השונים היו תנ"ך גסטרונומי, אחרי שנים רבות של תהילה בינלאומית, שפים ומסעדנים רבים ברחבי העולם טוענים שהמוסד מיושן, במיוחד בתקופה שבה ברשתות החברתיות כל סועד הופך למבקר קטן בפני עצמו.
המדריך לשנת 2020 מופץ בארבע שפות - עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית, ומחירו בחניות הספרים 88 שקלים.