לראשונה: מסעדות מישראל בדירוג המסעדות היוקרתי בעולם
הבסטה, M25, פאסטל, מחניודה ומלגו ומלבר - אלה חמש המסעדות מישראל שהצליחו לראשונה להתברג לרשימת המסעדות הטובות בעולם. השף יהונתן בורוביץ': "זו פעם ראשונה שהרשימה היוקרתית מביטה לעבר האזור הקטן הזה במזרח התיכון, ומחשיבה אותו כיעד קולינרי ולא רק כאזור של מלחמות"
צפו: השף מוטי טיטמן מ"מלגו ומלבר" מכין פולנטה
בזמן שכולם עסוקים בכוכב מישלן שאולי תקבל המסעדה החדשה של אסף גרניט בפריז, התרחש ביממה האחרונה אירוע היסטורי: חמש מסעדות ישראליות התברגו, לראשונה, אל אחת מהרשימות של סן פלגרינו, דירוג המסעדות הכי נחשב בעולם הקולינריה.
רשימת 50 המסעדות הטובות של סן פלגרינו מתפרסמת כבר קרוב לשני עשורים, משנת 2002. זו הפעם הראשונה שמסעדות ישראליות נכנסות לאחת מהרשימות - אמנם לא לרשימה היוקרתית הראשית המדרגת את 50 המסעדות הטובות בעולם, אבל כן לאחת מהרשימות שמתפרסמות במקביל - 50 בסט דיסקברי.
המסעדות שזכו להיכלל ברשימה הנחשקת הן מסעדת "הבסטה" משוק הכרמל בתל אביב; מסעדת "מלגו ומלבר" משדרות רוטשילד בתל אביב; מסעדת מחניודה מירושלים; מסעדת "פאסטל" בתל אביב; ומסעדת "m25" שגם היא ממוקמת בשוק הכרמל בתל אביב.
כל הדירוגים של סן פלגרינו מתנהלים בפיקוח של דלוייט, אחד ממשרדי רואי החשבון הגדולים בעולם. הרשימות האלה נחשבות למקצועיות מאוד, ועל אף החסות המסחרית של מותג המים, המותג אינו מנהל את הביקורות אלא רק מממן אותן, ועל כן נחשבת הרשימה הזו לבלתי תלויה ואינה מושפעת משיקולים מסחריים. בקרב חובבי קולינריה נחשבות הרשימות האלה לאחד מהדירוגים הכי רלוונטים בתחום האוכל והמסעדות.
הרשימה שאליה התברגו חמש המסעדות מישראל היא רשימת ה-50 בסט דיסקברי - רשימת המקומות ששווה לשים לב אליהם כשאתם נמצאים באזור מסויים כמו המזרח התיכון, אסיה ועוד. גם שני ברים הצליחו להשתחל פנימה: בר ה"אימפריאל" בתל אביב ובר "בלבוי", גם הוא נמצא בתל אביב, סמוך לשדרות רוטשילד.
יהונתן בורוביץ', שף מסעדת "m25", מסר בתגובה: "זו פעם ראשונה שהרשימה היוקרתית מביטה לעבר האזור הקטן הזה במזרח התיכון, ומחשיבה אותו כיעד קולינרי ולא רק כאזור של מלחמות. סוף סוף רשימה יוקרתית בסדר גודל כזה שמה לב אלינו. במפה הישנה שלהם בכלל לא היה סימון לישראל. כשאנשים נוסעים היום לחו"ל הם מתייחסים למסעדות שיש באותו האזור, והדוגמה הכי טובה היא מסעדת 'נומה' בקופנהגן. הלוואי שעכשיו גם ישראל תהפוך ליעד קולינרי מבוקש, מה שקצת קשה עם כל מה שהממשלה עושה לעסקים, אבל יש תקווה. כל זה הוא עוד הוכחה לכך שיש לנו מטבח ישראלי חדש ובועט שלא מותיר את המבקרים אדישים".
השף קובי בכר ממסעדת "פאסטל" מסר בתגובה: "זה צעד היסטורי חשוב לקולינריה הישראלית שסופסוף נכנסת לליגה של הגדולים וזוכה להכרה ממוסד וותיק וחשוב שכזה. אני גאה ושמח לייצג את הקולינריה הישראלית בעולם ומקווה שזה יפתח צוהר לשיח קולינרי חשוב ששם את ישראל במרכזו".
בן רינג, מבעלי מסעדת "מלגו ומלבר", מסר בתגובה: "זה משמח מאוד, כיף לראות שמה שאנחנו עושים זוכה להערכה אובייקטיבית מגוף כל כך מכובד".
ממסעדת "הבסטה" נמסר בתגובה: "בבסטה מבשלים, מוזגים, שותים וזוללים דברים שאנחנו אוהבים. שמחים לפרגון ומקווים להמשיך לעשות דברים ברצינות".