שתף קטע נבחר
 

סחלב: הפינוק המושלם לחורף

עם קינמון, עם אגוזים קצוצים או אפילו עם תותים ובננה: מה הסוד לסחלב המושלם, איך תוכלו להבחין אם יש בו שמנת או לא, איפה תוכלו למצוא את הסחלב הכי טעים בארץ וגם - שלושה מתכונים לסחלב

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפו: הכנת סחלב באבולעפיה בנמל בתל אביב

 

סחלב הוא הפינוק האולטימטיבי של החורף, והפרטנר המושלם לנעלי בית ולשמיכת טלוויזיה נעימה. הוא קרמי, טעמו מתקתק הודות לשילוב של תמצית וניל וסוכר, וכשמשלבים בו גם מי ורדים הוא יפיץ ארומה ים תיכונית אקזוטית.

סחלב (צילום: יח
סחלב, קפה אביחיל(צילום: יח"צ)
 

המשקה הזה הוא כמו קנבס נקי שעליו אפשר לצייר יצירה שלמה, הודות למגוון גדול של תוספות שמחמיאות לו. זה יכול להיות קוקוס, אבקת קקאו, שברי שוקולד, אבקת קינמון, אגוזים, שוקולד, פירות יבשים, צימוקים, שיבולת שועל, בננה, תותים - ובעצם מה לא. כשתערבבו את הכול תתקבל קינוח חורפי בכוס שעובד כמו תנור חימום על הבטן.

 

את הסחלב אפשר למצוא בכל מדינות המזרח התיכון. מקורו בטורקיה, שם הוא נפוץ במיוחד, אבל שותים אותו גם בסוריה וגם באיראן. במקור היה נהוג להכין אותו מאבקה שמופקת מפקעות של פרחי סחלב, והאבקה הזו הוסיפה למשקה גם סמיכות וגם מתיקות. מכיוון שהסחלב נחשב לאפרודיזיאק (מעורר חשק), המשקה הפך לפופולארי הרבה לפני התה והקפה.

סחלב (צילום: יח
סחלב, רחל בשדרה(צילום: יח"צ)
 

אבל אחרי שהתאווה למשקה חיסלה כמעט לחלוטין את סחלב הבר שגדל בדרום טורקיה, החלו לייצר את האבקה מתחליפים סינטטיים, וייצוא אבקת הסחלבים הטורקית נאסר.

 

"היום כמעט בלתי אפשרי להשיג את אבקת הסחלבים האמיתית ולכן ברוב המקרים נהוג להשתמש באבקת סחלב אותה צריך רק למהול במים", מסביר סעיד אבולעפיה, ממאפיית "אבולעפיה" בנמל תל אביב. "אבל אימא שלי לא מוותרת על הדבר האמיתי, ונוסעת מדי שנה לטורקיה במיוחד כדי להביא את האבקה שמופקת מפקעות סחלב".

 

את אבקת הסחלב אפשר לקנות בחנויות התבלינים, ומשקה הסחלב נמכר היום כמעט בכל פיצוציה, כשהוא נמזג לכוס מתוך מיכל נירוסטה ענקי. לא בטוח שהאבקה שתמצאו בחנויות אכן תכיל פקעות סחלב, ולא בטוח שהמשקה החם מהפיצוציה יהיה בעל הטעם המקורי כמו של אימא של סעיד, אבל יש סחלב ויש סחלב.

סחלב (צילום: גל קולוג)
סחלב, קפה גן סיפור(צילום: גל קולוג)
 

תהליך הבישול של הסחלב אורך כמעט שעה, הוא מכיל מי ורדים, ונהוג להגיש אותו כשמעליו חופן פיסטוק חלבי אמיתי. מנה כזאת תעלה לכם, למשל אצל סעיד, 10 שקלים בכוס של 220 מ"ל.

 

"חוץ מאבקת הסחלב אנחנו גם מוסיפים למשקה תערובת תבלינים סודית וגם שמנת, מה שהופך אותו לקרמי ועשיר, מסביר סעיד. "את השמנת מוסיפים רק אלה שבאמת רוצים להשקיע".

 

כך תבחינו אם הסחלב מכיל שמנת

איך תדעו אם הסחלב שמזגו לכם לכוס מכיל שמנת או לא? בקלות - אפשר לראות את זה לפי הצבע והמרקם שלו - אם הוא מימי, סימן שאין בו שמנת, ואם צבעו לבן בוהק, סימן שהוא מכיל גם חלב וגם שמנת.

 

הסוד לסחלב מושלם: ערבוב

תהליך ההכנה של המשקה פשוט יחסית, ומתחיל בהרתחה של חלב, אליו מוסיפים קורנפלור וקצת מים. אחרי זה מוסיפים אבקת סחלב, תמצית וניל ותבלינים, ורק בסוף נכנסים גם מי הורדים. על מנת שלא יווצרו גושים חשוב מאוד לערבב את המשקה כל הזמן, בלי לעזוב אותו אפילו לא לרגע.

 

שימושים נוספים בסחלב

בטורקיה אפשר למצוא קינוחים ממולאים בסחלב וגם גלידת סחלב בשם "סאלפי מאראש". בארץ מצאנו פטאיר ממולא בסחלב ב"ניסים פארס קונדיטוריה" בחורפיש - מדובר על מאפה מבצק עלים ספוג במי ורדים שמזכיר בקלאווה, שבתוכו מילוי קרמי עדין של סחלב בעל ניחוח של מי ורדים. את אותו הפטאיר הממולא בסחלב תוכלו למצוא גם ב"ממתקי הווידי" בנצרת, אם אתם מזמדמנים לשם.

סחלב (צילום: לין לוי)
פטאיר ממולא סחלב, נסים פארס קונדיטוריה(צילום: לין לוי)
  

איפה תמצאו את הסחלב הכי טוב בארץ?

מלבד הסחלב של סעיד אבולעפיה בנמל תל אביב (שמגיע גם במשלוח דרך Wolt), תוכלו למצוא סחלב מעולה גם ב"מלבי ג׳אן" ליד כיכר השעון ביפו. זה בסך הכול דוכן קטן, אבל יש בו את אחת ממנות הסחלב הטובות בתל אביב-יפו. דוכן קטן נוסף עם סחלב חם ונהדר נמצא בחנות המיצים ברחוב פרישמן בתל אביב, "ג'וסרי", שם תוכלו לקבל את המנה גם בטייק אאוי וגם בתוספת של פירות לבחירתכם.

סחלב (צילום: יח
סחלב, LELO(צילום: יח"צ)
 

גם בבית הקפה Lelo תמצאו סחלב קלאסי עם קינמון, בוטנים וקוקוס קלוי (17 שקלים), וברשת "קפה גן סיפור" מציעים סחלב בשלושה סגנונות שונים: יש סחלב מסורתי עם גרנולה קוקוס וקינמון (18 שקלים), סחלב בטעם שוקולד עם פרלינים (22 שקלים) וסחלב עם תמצית אספרסו (22 שקלים).

 

סחלב שווה במיוחד תמצאו גם ב"פלודה" של האחים קובי וירון מונדני, חנות הממוקמת בסוקולוב 56 בחולון. כאן תוכלו למצוא סחלב בחמישה גדלים  - 180 מ"ל - 7 שקלים, 300 מ"ל - 10 שקלים, 400 מ"ל - 15 שקלים, חצי ליטר - 20 שקלים). מלבד התוספות הקלאסיות יש גם תוספת של נוטלה וכדור שוקולד. אם כבר פינוק אז עד הסוף.

 

אבל זה לא הכל: בירושלים תמצאו סחלב מעולה ב"קפה אביחיל" השכונתי, בו המשקה מוגש עם קינמון ואגוזים (22 שקלים), ובדוכן של "רחל בשדרה". רחל מקשטת אותו עם מרמלדות, פירות מסוכרים או אגוזים (תלוי מה יש באותו היום). יש מלבי טוב גם ברשת המאפיות הירושלמיות "מפגש השייח" וגם "קפה שלווה", שם הוא מוגש בתוספת תערובת אגוזים, קינמון וקוקוס (16 שקלים).

סחלב (צילום: יח
סחלב, קפה שלווה(צילום: יח"צ)
 

בצפון, תמצאו סחלב מעולה במחלבת קדוש בצפת, אותו מכינה בחורף האימא של האחים קדוש. כל מה שעליכם לעשות כדי ליהנות מהמשקה הביתי הוא להגיע למקום כדי לקנות גבינות. מקום נוסף להתפנק בו עם סחלב חם בצפון היא מאפיית "ניקה" בקיבוץ אשדות יעקב, שם יחכה לכם סחלב עם תוספת קינמון או אגוזים או גם וגם (15 שקלים). גם במסעדת "טאבון ריף" שבעוספיה יש סחלב מפנק במיוחד, שמוגש עם שקדים, דבש ושיבולת שועל, ומהווה ארוחת בוקר חורפית נעימה.

 

באשקלון תמצאו משקה סחלב מושלם בגלידריית "גולדה", שם הוא מוגש מעוטר בפיסטוקים וקוקוס. ובבאר שבע יש סחלב מעולה ב"קפה לולה" אותו מגישים בתוספת מקופלת, פקאן או בוטנים.

 

 

סחלב בסיסי

רותי קינן

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 כוסות חלב

1/4 כוס סוכר

2‬ כפיות אבקת סחלב ו-2 כפות עמילן תירס (או 3 כפות עמילן תירס עם כמה טיפות תמצית ורדים או פריחת הדרים)

2‬ כפות שקדים, פיסטוקים או אגוזים קצוצים

1‬ כף קוקוס, מגורר

מעט קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החלב עם הסוכר ואבקת הסחלב עד לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  2. בוללים את עמילן התירס במעט מים ויוצקים לסיר. מבשלים תוך בחישה על להבה נמוכה מאוד עד שהתערובת מסמיכה.
  3. יוצקים לכוסות וזורים על פני המשקה שקדים, פיסטוקים או אגוזים קצוצים, קוקוס ומעט קינמון.

 

מרק סחלב עם תותים וחומץ בלסמי

רן ראש

 

המצרכים (ל-2 מנות):

1 כוס גדולה סחלב מוכן לפי המתכון הבסיסי (ללא הפיסטוקים, הקוקוס והקינמון)

12 תותים ,חתוכים לרבעים

1‬ כף חומץ בלסמי

1‬ כף סירופ מייפל אמיתי

2‬ כפות פיסטוקים, קצוצים

5‬ עלי בזיליקום, קרועים ביד

גרגרים מתוך ‭1/2‬ מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל אמיתי

1‬ כפית מחוקה קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את התותים בקערה, מוסיפים את החומץ, הסירופ, הפיסטוקים הקצוצים והבזיליקום ומערבבים בקלות.
  2. מוסיפים לסחלב החם את הווניל (גרגרים או תמצית) ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לשתי כוסות הגשה ועורמים מעל כל מנת סחלב מחצית מתערובת התותים.
  4. זורים למעלה קינמון, ומגישים.

 

סחלב פיסטוק וטחינה גולמית

מרכוס גרשקוביץ

 

המצרכים (ל-5 מנות):

1 ליטר חלב

2‬ כפיות סחלב (או 2 כפות עמילן תירס)

1‬ כף מחית פיסטוקים (להשיג בחנויות מתמחות או לטחון פיסטוקים עד דק במעבד מזון)

2‬ כפיות מי ורדים

3-5 כפות סוכר

1‬ כף טחינה גולמית

חופן קוקוס טחון

חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. בוחשים את אבקת הסחלב ומחית הפיסטוק והסוכר ב-1 כוס חלב קר ומוודאים שאין גושים.
  2. מרתיחים את יתר החלב ומוסיפים את תערובת הסחלב תוך כדי בחישה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם סמיך.
  3. מוסיפים את מי הוורדים ובוחשים היטב. מחלקים את הסחלב לספלים ומוסיפים לכל ספל מעט קוקוס, פיסטוקים קצוצים וטחינה גולמית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
איפה אפשר למצוא את הסחלב הכי טעים בארץ?
צילום: יח"צ
מומלצים