ירקות מוקפצים בקארי ירוק
מכינים בקלות בבית: מנה חורפית טעימה ועשירה בירקות ירוקים ובטעמים אסייתיים מודגשים, המוגשת עם אורז לבן
מתכון לירקות מוקפצים בקארי ירוק
המצרכים:
לרוטב -
חופן עלי בזיליקום תאילנדי
1/2 כוס אגוזי קשיו
6 שיני שום גדולות
1/2 כוס שמן זית
1/2 שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ
4 בצלי שאלוט
1 צ'ילי אדום טרי ללא הגרעינים
1/2 כוס מים
1/2 2 כוסות קרם קוקוס
2 כפות סוכר
קורט מלח
למנה -1/2 כרוב לבן
1/2 ק"ג ברוקולי
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1/2 ק"ג שעועית ירוקה
1/4 כוס בוטנים קצוצים לקישוט
להגשה -
3 כוסות אורז לבן מבושל
אופן ההכנה:
- מכינים את רוטב הקארי הירוק - מפרידים את עלי הבזיליקום התאילנדי מהגבעולים ושמים במעבד המזון. מוסיפים את הקשיו והשום וטוחנים. בהדרגה, מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת משחה חלקה. מניחים בצד.
- טוחנים בנפרד במעבד מזון צ'ילי אדום, בצלי שאלוט וג'ינג'ר, ומוסיפים בהדרגה את משחת הבזיליקום שהכנו, עד לקבלת ממרח קארי ירוק אחיד.
- בסיר רחב ממיסים את הסוכר והמלח עם המים, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת ממרח הקארי.
- מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 15 דקות נוספות על להבה נמוכה.
- מכינים את המנה - חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים ביחד עם השעועית הירוקה עד שהם מתרככים. מצננים בצד.
- קוצצים את הכרוב ואת הפטריות לפרוסות דקות, ומקפיצים עם מעט שמן במחבת ווק עד להזהבה. מוסיפים את הברוקולי, השעועית ואת רוטב הקארי. מקפיצים יחד עם הירקות עד לרתיחה.
- הגשה - מגישים על אורז לבן ומפזרים בוטנים קצוצים.
המתכון באדיבות מסעדת דלי אסיאתי בהוד השרון
מתכון לירקות ירוקים בקארי ירוק
צילום: אסף קרלה
מומלצים