שתף קטע נבחר

 

ירקות מוקפצים בקארי ירוק

מכינים בקלות בבית: מנה חורפית טעימה ועשירה בירקות ירוקים ובטעמים אסייתיים מודגשים, המוגשת עם אורז לבן

מתכון לירקות מוקפצים בקארי ירוק

המצרכים:

לרוטב - 

חופן עלי בזיליקום תאילנדי

1/2 כוס אגוזי קשיו

6 שיני שום גדולות

1/2 כוס שמן זית

1/2 שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ

4 בצלי שאלוט

1 צ'ילי אדום טרי ללא הגרעינים

1/2 כוס מים

1/2 2 כוסות קרם קוקוס

2 כפות סוכר

קורט מלח

למנה - 

1/2 כרוב לבן

1/2 ק"ג ברוקולי

1 סלסלת פטריות שמפיניון

1/2 ק"ג שעועית ירוקה

1/4 כוס בוטנים קצוצים לקישוט

להגשה -

3 כוסות אורז לבן מבושל

ירקות מוקפצים בקארי ירוק (צילום: אסף קרלה)
ירקות מוקפצים בקארי ירוק(צילום: אסף קרלה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את רוטב הקארי הירוק - מפרידים את עלי הבזיליקום התאילנדי מהגבעולים ושמים במעבד המזון. מוסיפים את הקשיו והשום וטוחנים. בהדרגה, מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת משחה חלקה. מניחים בצד.
  2. טוחנים בנפרד במעבד מזון צ'ילי אדום, בצלי שאלוט וג'ינג'ר, ומוסיפים בהדרגה את משחת הבזיליקום שהכנו, עד לקבלת ממרח קארי ירוק אחיד.
  3. בסיר רחב ממיסים את הסוכר והמלח עם המים, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת ממרח הקארי.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 15 דקות נוספות על להבה נמוכה.
  5. מכינים את המנה - חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים ביחד עם השעועית הירוקה עד שהם מתרככים. מצננים בצד.
  6. קוצצים את הכרוב ואת הפטריות לפרוסות דקות, ומקפיצים עם מעט שמן במחבת ווק עד להזהבה. מוסיפים את הברוקולי, השעועית ואת רוטב הקארי. מקפיצים יחד עם הירקות עד לרתיחה.
  7. הגשה - מגישים על אורז לבן ומפזרים בוטנים קצוצים.

 

המתכון באדיבות מסעדת דלי אסיאתי בהוד השרון

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף קרלה
מתכון לירקות ירוקים בקארי ירוק
צילום: אסף קרלה
מומלצים