מתכון למרק חרירה מרוקאי
קר בחוץ, חם בפנים: מתכון למרק עשיר, מזין ומחמם - מרק חרירה מרוקאי בצ'יק צ'אק
מרק חרירה מרוקאי
המצרכים (ל-8 מנות):
1 כוס חומוס מקופסה
1 כוס עדשים מקופסה
1 בצל גדול, קצוץ
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 קופסה עגבניות חתוכות דק
3 כפות מיץ לימון טבעי
1/2 1 כפית כמון
מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל לבן גרוס לפי הטעם
3 כפות שמן זית
להגשה -זילוף מיץ לימון
חופן כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן זית, ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את עשבי התיבול בזה אחר זה, ומקפיצים במשך מספר דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, את מיץ הלימון ואת העגבניות ו-3 כוסות מים.
- מוסיפים את העדשים השחורות ואת התבלינים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 35 דקות. אם המרק מסמיך יתר על המידה מוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
- בהגשה - יוצקים את המרק לקערה, מזלפים מיץ לימון, מפזרים מעט כוסברה טרייה ומגישים.
המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"
מתכון למרק חרירה מרוקאי
צילום: נמרוד סונדרס
מומלצים