השפית והמסעדנית דיטה בורנשטיין נפטרה
השפית שהייתה חתומה על מסעדת "דיטה" המיתולוגית ועל מנת הקבבונים המפורסמת, נמצאה הבוקר ללא רוח חיים בביתה בנווה צדק. המסעדן ציון פרג'ון שמצא את גופתה: "היא הייתה כמו אימא בשבילי"
המסעדנית והשפית דיטה בורנשטיין, דמות מוכרת בעולם הקולינריה התל אביבית, הלכה לעולמה בגיל 68. בורנשטיין הייתה רווקה ולא השאירה אחריה ילדים. סיבת המוות אינה ידועה עדיין.
אחרי מספר ימים בהם היא לא ענתה לטלפון, הגיע הבוקר המסעדן ציון פרג'ון, חבר קרוב שלה, לביתה שבנווה צדק, ושם מצא את גופתה. "כל בוקר היא מגיעה למסעדה ומטפלת בצמחים. דיטה הייתה כמו אימא בשבילי", מסר פרג'ון. "רק ביום ראשון היינו במסעדה והיא הייתה מאה אחוז, לפני חודש היא הייתה בטיול באמסטרדם והכל היה בסדר. אחרי ששלחתי לה שוב הודעה אתמול בערב והיא לא ענתה, הלכתי לבית שלה הבוקר ושם מצאתי אותה ללא רוח חיים".
בורנשטיין פרצה לתודעה עם מסעדת "דיטה", שהייתה בשדרות רוטשילד תל אביב. אבל הכל התחיל בשנת 1987 כשהיא פתחה את "ביבר", מקום בוהמייני סוער באותה התקופה. שם היא הייתה מכינה גם את מנת הקבבונים המפורסמת שלה, מנת הדגל שהלכה איתה אחר כך כמעט לכל מקום שעבדה בו.
בשנת 1995 היא סגרה את "ביבר", אחר כך פתחה מקום בשוק הכרמל, ושנתיים אחר כך פתחה את מסעדת "דיטה". באמצע שנות האלפיים היא חלתה בסרטן המעי הגס, ממנו החלימה לחלוטין אחרי התמודדות של מספר שנים.
אבל בורנשטיין לא עצרה: היא פתחה יחד עם פרג'ון את מסעדת "דיטושקה" בנווה צדק (היכן שקיימת היום מסעדת "בקפיקו" של פרג'ון), משם פרשה אחרי כשנתיים, ופתחה מעדנייה קטנה ברחוב מקווה ישראל בתל אביב, אותה סגרה אחרי מספר חודשים.
הלוויתה של דיטה בורנשטיין תתקיים מחר.