שתף קטע נבחר
 

"להביא חבילה קטנה מעלי אקספרס מצריך הרבה משאבים מזהמים"

היא עזבה את המרכז ליישוב קהילתי ("השתגעתי מהלחץ"), מקפידה לשמור על הסביבה ("חשוב לי לייצר כמה שפחות פסולת, אני כמעט לא זורקת זבל") וצמצמה קניות אונליין ("בצד השני יש מישהו שהפכו אותו לעבד כדי לייצר את זה"). משפחות מרחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: בת אל קורי מקציר

מה עושים עם המינוס, כמה משלמים על הדירה, איפה הייתה החופשה האחרונה ועל איזו הוצאה מצטערים במיוחד? משפחות מכל רחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: בת אל קורי, מקציר.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

"מי שמגדל סחלבים אין לו מינוס"

"כסף זה כמו דיאטה, שומרים כל השבוע ובסופ"ש קצת נהנים"

"הכסף לא מנהל אותנו, אין לנו אפילו חשבון בנק"

 

בצילום: בת אל (25).

אנחנו על הספה בת אל קורי (צילום: אסי חיים)
בת אל קורי(צילום: אסי חיים)

הבית: "אני פה שלושה חודשים. משלמת 3,100 שקל שכירות על שלושה חדרים וחצי דונם גינה. גרתי במרכז והתחלתי להשתגע מהלחץ, הצפירות והבלגן. לקח לי הרבה זמן, אבל בסוף מצאתי את הבית המדהים שבו אני גרה בקציר (יישוב קהילתי מדרום לנחל עירון - א.ח.). יש לי חצר גדולה ונוף פתוח לוואדי. זה ממלא אותי".

 

את אוהבת את קציר? "מאוד. אנשים פה ממש נחמדים. יש פה בעיקר משפחות צעירות. אנשים לא עוזבים פה, וקשה מאוד למצוא דירה. ויש המון פעילות קהילתית".

 

מה את עושה? "אני מייעצת בנושא תזונה. חששתי שאם אעבור צפונה אאבד את המטופלים, אבל מתברר שזה לא הפריע או הפחיד אותם. אני חיה עם מחלת קרוהן כבר 13 שנים, ומהניסיון שלי וממה שלמדתי אני יודעת להגיד מה התרופות עושות ואיך התזונה יכולה להשפיע לטובה. אני נותנת למטופלים משימות שמשלבות תזונה, ספורט, היבטים נפשיים, מבקשת מהם לצאת לטבע ולמצוא זמן לעצמם במהלך היום, וגם להכין מתכונים שאני נותנת להם.

 

"אני גם עושה סדנאות בישול ומארחת לארוחות טבעוניות במרפסת מול הנוף. בהתחלה חשבתי בכלל לפתוח פה מסעדה קטנה בחצר, אבל אז הבנתי שאני רוצה שהם גם יכינו בעצמם, אז שיניתי את זה לסדנה וארוחה, אבל אני גם מבשלת לזוגות שרוצים לבוא רק לארוחה. אני מתפרנסת סבבה, ולמרות שאני אמורה לקחת יותר על מה שאני עושה - אני עדיין רוצה שזה יהיה נגיש לאנשים, ואני גם עדיין מבססת את עצמי".

 

איך הגעת לכל הקטע הטבעוני? "מתוך אידיאולוגיה, יחד עם המצב הבריאותי שלי. זה חייב אותי להיכנס למטבח ולחפש מתכונים שיהיו גם בריאים וגם טעימים. בהתחלה לא היה לי מושג וידעתי רק לחמם במיקרו. עשיתי מלא ניסיונות בלהפוך מתכונים לבריאים יותר וזרקתי כמויות של אוכל לפח, עד שפיתחתי מתכונים משלי. היום אני כבר יכולה להתפרע ולשחק עם חומרי גלם. מה שמאוד חשוב לי זה לייצר כמה שפחות פסולת".

 

איך? "כשגרתי במרכז, קלטתי שכמעט כל יום אני מרוקנת שקית מלאה בפסולת לפח. לאט לאט הבנתי שלכל דבר שאתה עושה יש השפעה על הסביבה: אם אתה טס, אם אתה מזמין מעלי אקספרס מסין. הייתי מזמינה הרבה, כי זה עולה שקל, אבל הבנתי שבצד השני יש מישהו שהפכו אותו לעבד כדי לייצר את זה, וגם להביא את החבילה הקטנה הזאת מצריך כל כך הרבה משאבים מזהמים. גם אריזות הפלסטיק לא ניתנות למִחזור. התחלתי לצמצם. היום אני כמעט לא זורקת זבל. רוב הפסולת שלי היא אורגנית ואני זורקת אותה לקומפוסטר ומייצרת דשן לאדמה".

 

מה את עושה עם אריזות פלסטיק? "פלסטיק בכללי זה משהו שיש לי סלידה ממנו. אין לי חד־פעמי בכלל. כל הקופסאות שלי מזכוכית. אני הולכת לסופר עם שקיות רב־פעמיות. קטניות אני קונה במשקל בשקיות משלי. סבון כלים וידיים קניתי ממישהי שמכינה סבונים טבעיים בג'ריקן של 4 ליטר, במקום לקנות כל הזמן באריזות פלסטיק קטנות. אני כמעט לא קונה בגדים ואני לא אוהבת את הקניון. את הסלון והמדיח שלי קניתי מיד שנייה. צריך פשוט לעשות את המקסימום, כל אחד עם מה שהוא יכול".

 

על מה את כן מבזבזת? "הכסף שלי הולך בעיקר על דלק ואוכל אורגני, ועל כלים לבית שאני אוהבת, וכמובן על עציצים וצמחים, שזו החולשה שלי. אני גם עדיין טסה פעם בשנה. זה מבאס שאין ברירה אחרת".

 

מחוץ לתמונה? "יש לי אוסף של מצתי קליפר, עם כל מיני איורים וציורים עליהם. יש אחד של ג'ימי הנדריקס, והביטלס, וכל אחד מהם מזכיר לי מקום, תקופה או אנשים".

 

חופשה אחרונה? "הייתי בסיני עם אחי והמשפחה שלו. היינו ליד ראס השטן בחוף סונדוס. הם לנו בבית עם מזגן קצת יותר מאחורה, ואני בחושה עם מזרן על הרצפה מול הים. זה הכי כיף שיש. הזריחה שם מדהימה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים