הוויכוח על איך מכינים שקשוקה עתיק ממש כמו הוויכוח על החומוסייה הטובה ביותר - והוא עדיין לא הסתיים. השף עומר מילר מסביר את השיטה שלו להכנת אחד המאכלים הכי ישראליים שיש, וכבר על ההתחלה מפתיע עם סיפור על טבח אחד מסכן שהעז להכניס לשקשוקה בצל.
בפרקים הקודמים:
מצרכים:1 חציל קלוי5 עגבניות אדומות, חתוכות גסחופן עגבניות שרי, חתוכות6-4 ביצים4 שיני שום, חתוכות גס1 פלפל חריף, קלויפפריקה מתוקה1 כף אריסהמעט מלחמעט שמן זית לטיגוןלהגשה - מעט שמן זית להזלפה חופן כוסברה
אופן ההכנה:1. משמנים מחבת, מוסיפים את העגבניות ואת השום. מטגנים על להבה בינונית.2. מוסיפים אריסה, ומערבבים. 3. אם העגבניות לא מגירות מספיק נוזל מוסיפים מעט מים (4-2 כפות).4. מתבלים בפפריקה, מערבבים, וממשיכים לבשל עם מכסה.5. חותכים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת. ממשיכים לבשל כ-20 דקות.6. בעזרת כף מגרדים מהחציל את כל הבפנים, ומסדרים יפה מעל הכול. ממליחים ומפלפלים.7. מוסיפים את הביצים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שהביצים מוכנות. 8. ממליחים, מפזרים מעל קצת כוסברה ומזליפים שמן זית. מגישים.