החורף עוד כאן וגם הווירוסים. הגיע הזמן ללמוד איך מכינים מרק עוף כהלכתו - בשיטה של השף עומר מילר.
עוד מתכונים של עומר מילר:
- שניצל
- חביתה
- פירה
- ספגטי
- אורז
- פנקייק
- צ'יפס וקטשופ
- שקשוקה
- סופלה
המצרכים:
1 ק"ג חלקי עוף (כרעיים, שוקיים, כנפיים)
1 גרון הודו
2-3 כרישה (רק החלק הלבן)
1 בצל, חתוך לרבעים
2 גזר, חתוך לטבעות
1 גבעול סלרי, חתוך
1 שורש פטרוזיליה, חתוך
1 פרח קטן של כרובית
1 זר שמיר
מעט שמן זית
מעט אבקשת פלפל שחור
מלח לפי הטעם
3.5 ליטר מים
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את כל חלקי העוף, ומניחים אותם בתחתית הסיר.
- מכניסים את כל הירקות, מוסיפים מים.
- מרתיחים במשך 10 דקות.
- מקפים בעזרת כף את כל הקצף שנוצר למעלה (הפעולה הזאת תעניק לנו מרק צח). ממליחים.
- ממשיכים לבשל במצב רתיחה עדין במשך שעתיים.
- מסננים את המרק - מפרידים בין הנוזל, הירקות והעוף.
- מפרקים חלק של עוף לתוך קערת מרק, מוסיפים קצת ירקות, מוסיפים ממי המרק.
- מוסיפים למעלה שמיר קצוץ.
- מוסיפים כמה טיפות של שמן זית, מוסיפים מעט אבקת פלפל שחור, ומגישים.
* לשדרוג המרק אפשר להוסיף גם קרפעלך.