אמרתם ארוחת בוקר מפנקת, אמרתם פרנץ' טוסט. לחם מטוגן טבול בביצה שיכול להפוך יום עמוס ומתסכל למושלם. פרנץ' טוסט הוא אמנם מאכל פשוט מאוד להכנה, אבל אלוהים כידוע נמצא בפרטים הקטנים - ואם תקפידו על כמה כללים פשוטים תהפכו את הפרנץ' טוסט שלכם מטעים מאוד למעדן מלכים. בדיוק בשביל כך השף עומר מילר מלמד אתכם את הטיפים הקטנים ומסביר את השיטה שלו להכנת הפרנץ' הטוסט המושלם.
עוד מתכונים של עומר מילר:
  • שניצל
  • חביתה
  • פירה
  • ספגטי
  • אורז
  • פנקייק
  • צ'יפס וקטשופ
  • שקשוקה
  • סופלה
(עריכה ואפטר: אמיר סולומון)
המצרכים:
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 ביצה
1 כף סוכר
2 פרוסות חלה (או בריוש) לא טרייה
1 כף חמאה
להגשה -
חופן תותים, חתוכים (או פירות יער)
1 כפית דבש
3 צפייה בגלריה
כמה פשוט, ככה טעים
כמה פשוט, ככה טעים
כמה פשוט, ככה טעים
(צילום: אבי חי)
אופן ההכנה:
  1. מוזגים לצלחת עמוקה או לקערה קטנה ורחבה את השמנת המתוקה. מוסיפים את הביצה והסוכר, וטורפים בעדינות בעזרת מזלג או מטרפה.
  2. מחממים מחבת על להבה בינונית וממיסים בה את החמאה.
  3. טובלים את הפרוסות בתערובת השמנת והביצה משני הצדדים ומעבירים למחבת.
  4. מטגנים כ-4-3 דקות מכל צד, עד שהפרוסות מקבלות צבע זהוב-חום.
  5. מעבירים את הפרוסות לצלחת הגשה, מזליפים מעט דבש, מניחים למעלה חופן תותים טריים, ומגישים.
3 צפייה בגלריה
יעשה לכם בוקר מושלם
יעשה לכם בוקר מושלם
יעשה לכם בוקר מושלם
(צילום: אבי חי)
3 צפייה בגלריה
החיים שלכם תותים
החיים שלכם תותים
החיים שלכם תותים
(צילום: אבי חי)