המתכון היומי: פסטה בסיר אחד
מהיר, טעים וגם פחות כלים להדיח: מתכון לפסטה ברוטב עגבניות שמכינים אותו מתחילתו ועד סופו - בסיר אחד
ספגטי עגבניות בסיר אחד
המצרכים (ל-6-4 מנות):
1/2 ק"ג עגבניות שרי, חתוכות לשניים
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות (לא חובה)
1 חבילה ספגטי או מקרוני
1 ליטר מים רותחים
1 כף שטוחה מלח גס
פלפל, לפי הטעם
צרור רוקט (ארוגולה) או עלי בייבי תרד
להגשה -
חופן גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מניחים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
- מעבירים לצלחות ומתבלים בגבינת פרמזן.
פסטה בסיר אחד
צילום: ירון ברנר
מומלצים