שתף קטע נבחר
 

השף שמבשל לבתו התינוקת מנות מישלן

מחמם את הלב: השף ניר מסיקה יצא לחל"ת ובשביל לשמור על השגרה בתקופת הבידוד, החליט להכין מדי יום לבתו התינוקת מנות מושקעות שלוקח לו לא פחות משלוש שעות להנדס כל אחת: "נו, יש לנו משהו אחר לעשות? היא בדיוק עברה למוצקים, גם תינוקות צריכים לאכול אוכל טעים". צפו

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפו: לראות ולא להאמין - כך מכינים לרומי אוכל

 

בעוד רוב ההורים, שנמצאים עם הילדים בבית בשל המצב, מנסים לתקתק את ארוחת הצהריים במהירות שיא וביעילות מקסימלית, ולזרוק לתוך תבנית אחת חתיכות פולקע עם תפוחי אדמה, יש הורים שמשקיעים בזה את כל היום: השף ניר מסיקה (36), עד לפני שבועיים השף של קבוצת "בארכה האוס", המחזיקה בין היתר במסעדת "משייה" בתל אביב, וכיום אבא במשרה מלאה, פינה מהר מאוד את מקום החרדה שהחלה לחלחל אליו, לאחד הפתרונות היצירתיים ביותר שאפשר היה לעלות על הדעת - ארוחות צהריים סטייל מישלן שאותן הוא מבשל לרומי, בתו התינוקת בת השבעה חודשים, שבדיוק התחילה לאכול מוצקים. את כל זה הוא מתעד בחשבון האינסטגרם שלו ומוציא את העיניים לכל העוקבים שלו, שחולמים, כל יום מחדש, להיות רומי.

האוכל של רומי (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
האוכל של רומי(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
 

"גם בחל"ת אני שומר על שגרה, ואני נמצא במשמעת כמעט צבאית", הוא מספר. "את המטבח שלי בבית אני פותח כל יום בשעה 7:30 בבוקר, ואני מתחיל בהכנות, ממש מרגיש שאני בסרוויס".

 

איך בכלל חשבת על דבר כזה?

"כשכל זה התחיל לפני שבועיים נכנסתי ללחץ וממש פחדתי ממה שעומד לקרות. אשתי עדיין בחופשת לידה, ורק חזרנו לארץ לפני שלושה חודשים. הייתי בחרדות והיה חשוב לי לא להתחיל להתבטל בבית מול הנטפליקס, אלא להיכנס למטבח מיד ולהמשיך לבשל. אשתי אמרה שרומי בדיוק עוברת למוצקים, והציעה שאכין לה ארוחות מיוחדות. זה נשמע לי רעיון מעולה, והחלטתי שאני מכין לרומי את הבייבי פוד ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות. תוך כדי זה אני גם מתעד הכול באינסטגרם, בשביל שיהיה לה זיכרון מתקופת הקורונה".

האוכל של רומי (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
בתיאבון, רומי!(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
איך זה בדיוק עובד, אתה מזמין במיוחד חומרי גלם?

"כל בוקר אני קם ורואה מה יש במקרר, ואז מתחיל לבשל. כל האוכל שלה הוא בלי סוכר, בלי מלח, בלי חומץ ובלי כל מה שתינוקות בגיל הזה לא יכולים לאכול. התחלתי את כל זה עם ארוחת בוקר של ביצים ועגבנייה, ובהדרגה התחלתי להוסיף לה גם אבוקדו, מלפפון, שיבולת שועל, בטטה, אבוקדו וטחינה. אחרי שבוע עברתי לארוחות צהריים ולדברים כמו עוף, ירקות מבושלים, עדשים. את כל האוכל של רומי אני מועך עם מזלג וטוחן הכול למרקם של קרם".

האוכל של רומי (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)

האוכל של רומי (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)

האוכל של רומי (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה)
 

כמה זמן לוקח לך להכין כל ארוחה כזאת?

"אני משקיע, זה לוקח משהו כמו שלוש שעות. אני יורד למטה, קוטף חמציצים ורוזמרין מהגינה. אני עדיין לא יודע אם מותר לה חוביזה, אבל אקרא על זה ונראה".

 

אתה מבין שיש עכשיו הורים שקוראים את זה ולא מאמינים.

"נו, יש לנו משהו אחר לעשות? כשרומי אוכלת את רואה שטעים לה, גם תינוקות צריכים לאכול אוכל טעים. חוץ מזה, אני ואשתי גם אוכלים אחר כך אותו אוכל, אני רק מוסיף לזה עוד תבלינים".

 

ומה התוכניות לבשל לה בהמשך?

"אני רוצה לראות איך היא מגיבה לארטישוק ולארטישוק ירושלמי. השבוע אני מתכנן להכין לה תפריט יותר אביבי עם מאכלים שקשורים לפסח. שכרתי גם ערוגה של מטר על מטר וחצי בשכונה שלנו, ושתלתי שם בצל, תפוח אדמה, שום, סלרי, עלי חרדל. כשהכול יצמח אני אכין לה ממש מנות פארם טו טייבל".

 

מהן התגובות שאתה מקבל מאנשים שעוקבים אחרי כל זה באינסטגרם?

"הרבה אימהות כותבות לי שיש לי יופי של רעיונות, ומבקשות ממני מתכונים. היה גם בחור בשבוע שעבר ששלח לי תמונה של מנה שהוא הכין בהשראת האוכל שאני מכין לרומי, אבל העיקר שזה מעלה חיוך לאנשים ומשחרר קצת את הסיפור של הקורונה - אני מרגיש בזכות זה שאני את שלי עשיתי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה
השף שמבשל לבתו מנות מישלן
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ניר מסיקה
מומלצים