כך תכינו חומוס בבית
חומוס בלי מיקסר: יום העצמאות הגיע ואתם רוצים לנגב חומוס ליד הסטייק? השף טום אביב מלמד איך מכינים חומוס מסבחה בבית בעזרת מכתש ועלי. צפו
צילום: ירון שרון
צפו: כך תכינו מסבחה בבית עם מכתש ועלי
כולנו נשארנו השנה בבית ביום העצמאות, ונאלץ להסתדר בלי הקצף בשיער והפטישים על הראש. אז אם כבר אנחנו בבית, בואו נכין לכבוד החג את אחד המאכלים הכי ישראלים - חומוס. הפעם בחרתי להכין מסבחה משודרגת עם טחינה ויוגורט - הפיתות עליכם.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- 9 מתכונים לחומוס שתוכלו להכין בבית
מתכון לחומוס מסבחה
המצרכים:
1/2 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לטחינה -
1/4 כוס טחינה גולמית
5-7 כפות מים
מלח
1 לימון סחוט למיץ
3 כפות יוגורט
הרוטב -
3 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל ירוק חריף
1/2 לימון סחוט למיץ
מעט מלח גס
מעט סומק
מעט פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
להגשה -
מעט שמן זית
חופן פטרוזיליה, קצוצה
מעט סומאק
1 כפית לימון כבוש, קצוץ
1 כפית סחוג
אופן ההכנה:
- גרגירי החומוס - בשביל לחסוך זמן השתמשתי בגרגירי חומוס מוכנים שמצאתי בסופרמרקט במקרר הקפואים. אם אתם רוצים לבשל את החומוס אז אתם צריכים להשרות את הגרגירים היבשים במשך 12 שעות בקערה עם מים, ולאחר מכן לבשל במים כשעתיים (באמצע הבישול צריך לקפות את הקצף הלבן).
- שמים את גרגירי החומוס המבושלים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הטחינה - שמים טחינה בקערה, מוסיפים מים, לימון ומלח, ומערבבים היטב. המרקם של הטחינה צריך להיות סמיך. מוסיפים את היוגורט, ומערבבים.
- מכינים את הרוטב - שמים את כל המצרכים במכתש ודופקים עם העלי עד לקבלת מרקם משחתי.
- מרכיבים את המנה - שמים את הטחינה במכתש, מוסיפים מעט פפריקה מתוקה ומלח דק. מסננים את גרגירי החומוס ומעבירים גם אותם למכתש. מועכים את הכל בעזרת העלי. מוסיפים את הרוטב, וממשיכים למעוך ולערבב עד שמתקבל מרקם גס של חומוס.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים למעלה קצת פפריקה מתוקה, שמים באמצע לימון כבוש, מתבלים בקצת סומאק.
- מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פטרוזיליה, ומגישים.
טום אביב מכין מסבחה משודרגת
מומלצים