שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי

ההקלות בדרך לאישור: 6 מ"ר לכל רוחץ בבריכה

הממשלה תידרש לאשר את ההקלות שאישר שר הבריאות יולי אדלשטיין וייכנסו לתוקף ב-27 במאי. מסעדות, בתי קפה ומועדונים יוכלו לפעול במקסימום תפוסה רק עד מאה לקוחות

Бассейн. Фото: shutterstock ()
אילוסטרציה

ביום רביעי הבא, 27 במאי, צפויות להיכנס לתוקף הקלות להפעלת מסעדות, ברים, מועדונים, בריכות שחייה, מלונות וכן חוגים ותנועות נוער. מסעדות יוכלו לפעול בתפוסה מלאה רק עד מאה לקוחות. יישמר מרחק של מטר וחצי בין שולחנות. בבריכות השחייה יישמר מרווח של שישה מטרים רבועים לכל רוחץ ו-10 מ"ר בשטח מחוץ לבריכה. הקלות אלו יעלו לאישור הממשלה.  

 

ממחר: תבוטל הגבלת הנוסעים בתחבורה הציבורית בשעות השיא

עונת הרחצה נפתחת מחר, באיחור: "זה היה אבסורד"

הרשימה המתעדכנת של הקלות הקורונה

יש לכם שאלות על שגרת הקורונה החדשה? שלחו לנו למייל האדום

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין קיבל היום (שלישי) את המתווה שהוצג לו על ידי דרגי המקצוע ואישר אותו: "אני שמח שמצב הקורונה מאפשר את פתיחת המשק לרווחת העסקים והנעת המשק. אני שב ומדגיש - המשך ההקלות תלוי אך ורק בהקפדה על כללי משרד הבריאות. אני מצפה לשיתוף פעולה מצד בעלי העסקים".

 

הדברים מגיעים לאחר ישיבות שנערכו בהשתתפות ראשי איגוד המסעדות, משרדי האוצר והכלכלה, ונציגי משרד הבריאות בהם מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב והמשנה למנכ"ל פרופ׳ איתמר גרוטו.

 

זה מתווה ההקלות המלא:

 

המסעדות, הברים והמועדונים

ייפתחו ב-27 במאי.

עד 100 לקוחות - התפוסה יכולה להיות 100%.

יותר מ-100 לקוחות - תפוסה של מקסימום 85%.

מרחק בין שולחנות 1.5 מטרים.

הזמנת מקום מראש ככל שניתן.

תתבצע מדידת חום ללקוחות הנכנסים.

פתיחה לפי הנחיות כלליות של "התו הסגול" (חיטוי, ניקוי וכו׳).

מסעדות במשבר כלכלי בצל נגיף הקורונה בישראל (צילום: ניצן דרור)
ייפתחו בשבוע הבא? הכנות במסעדות(צילום: ניצן דרור)

 

בריכות שחייה

ייפתחו ב-27 במאי.

6 מ"ר לרוחץ במים.

10 מ"ר לאורח בשטח מחוץ לבריכה.

 

מלונות (לרבות חדרי אוכל ובריכות)

ייפתחו ב-27 במאי.

יפעלו בהתאם להנחיות של מסעדות ובריכות.

 

חוגים, תנועות נוער וחינוך בלתי פורמלי

ייפתחו ב-27 במאי.

שמירה על קפסולות (קבוצות) קבועות.

חוג המתקיים בכיתת גן/לימוד - 5 מ"ר לאדם.

חוג המתקיים במרחב הפתוח - 2 מ"ר לאדם.

סטודיו - 7 מ"ר לאדם.

מזה אתם יכולים לשכוח, לפחות לעת עתה: הבופה במלון נחשולים טרום עידן הקורונה (צילום: בועז לביא)
הבופה במלונות יחזור? חדר האוכל במלון נחשולים(צילום: בועז לביא)

מוקדם יותר הודיע יו"ר איגוד המסעדנים תומר מור על ההסכמה שהתגבשה עם משרדי הבריאות, הכלכלה והאוצר, לפתיחה של מסעדות החל מ-27 במאי בהתאם להגבלות "התו הסגול".

 

בפגישה שנערכה בשיחת וידאו עם בכירים מהדרג המקצועי של משרדי הממשלה, בהובלתו של פרופ' איתמר גרוטו ונציגים מעיריות תל אביב וירושלים יחד עם ארגון "מסעדנים חזקים יחד", הוחלט כי המסעדות, הברים ומועדוני הלילה ייפתחו בשבוע הבא.

 

המסעדנים הסכימו למתווה שיאפשר, לדבריהם, לעסקים להיות כלכליים, ובכך גם לשמור על בריאות הלקוח והחוויה במסעדה. המסעדנים הסכימו למתווה לתקופת ביניים, עד להסרת כל המגבלות.

עומר מילר הבעלים של
לא חיכה. השף עומר מילר(צילום: נדב אבס)

בין התנאים שסוכמו: עמדות לחיטוי ידיים בכניסה לעסקים, מרחק של מטר וחצי בין השולחנות, מלצרים שיצטרכו לעטות מסכות ושמירה מוגברת על היגיינה בקרב עובדי הצוות. עובדי המטבח לא יידרשו לעטות מסכות, ושטיפת הכלים תתבצע ביותר מ-72 מעלות. כל סועד יצטרך לחתום על הצהרת בריאות בכניסה ולעבור בדיקת חום. 

 

בשבוע האחרון החליטו חלק מהמסעדנים שלא לחכות, כאשר השף עומר מילר פתח בשבת האחרונה את מסעדת "סוסו אנד סאנס" ברחוב דיזנגוף בתל אביב, והושיב אנשים ברחבה החיצונית, בניגוד להנחיות. ביום ראשון פתחו בעלי בר ה"פיקוק" ברחוב מרמורק בתל אביב את הדלתות, וערכו בבר הופעה של המוזיקאי יוסי מזרחי, תחת ההגדרה "הופעת מחאה". בעלי הבר ביקשו מהלקוחות להביא כיסאות מהבית כי "בשלנו המדינה עוד לא התירה להשתמש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים