המסעדות עוד לא נפתחו - וכבר אין מקום
המסעדות עדיין לא נפתחו וכבר מסעדנים מדווחים על "מבול של טלפונים"; לקוחות מאוכזבים טוענים כי כבר עכשיו אי אפשר להזמין מקום למסעדות בתל אביב לסוף השבוע הקרוב. שחר סגל: "בסופ"ש הקרוב הכל מלא, אבל השאלה היא מה יהיה בעוד שבועיים או חודש"
למעלה מחודשיים עברו מאז שמסעדות בארץ אירחו לקוחות, ונראה שעכשיו, עם ההכנות הגדולות לפתיחה המחודשת ברביעי הקרוב, לא רק המסעדנים השתוקקו לחזור לעבודה - אלא לא פחות מהם הלקוחות: "הימים הראשונים כרגע נראים בסדר גמור, והסופ"ש הקרוב מלא, אבל אחרי זה יש אי ודאות מוחלטת", אומר המסעדן והבמאי שחר סגל, שותפו של השף איל שני.
השניים מחזיקים יחד לא מעט מקומות פופולריים בתל אביב, ובהם מסעדת "צפון אברקסס", "פורט סעיד" ו"רומנו". "ברגע שהודענו על הפתיחה לקוחות ישר התקשרו והזמינו. אנשים היו בבית שלושה חודשים אז יש להם כמיהה גדולה לצאת, אבל לא הייתי ממהר לשפוט שום דבר לפי הימים הראשונים. אני מניח שתל אביב תחגוג בשבוע הראשון, אבל אחר כך נראה מה יהיה", מוסיף סגל, "אנחנו פותחים לפי כל ההנחיות, שומרים על מרחק בין השולחנות וכרגע ב'תדר' לא יהיו הופעות".
"יש טירוף של הזמנות ומבול של טלפונים, ממש נבהלתי", אומר השף חיים כהן, שגם הוא מתכנן לפתוח את מסעדת "יפו תל אביב" ביום רביעי הקרוב. "יש התנפלות, ליום רביעי כבר יש שתי הושבות מלאות לגמרי, עצרנו את ההזמנות. גם לחמישי, שישי ושבת יש מלא הזמנות. אפשר ממש להרגיש את החזרה של הקהל, אבל העניין הוא מה יהיה עוד חודש או חודשיים. כולם רוצים עכשיו להתאוורר וזה סימן לנורמליות, כמו שכולם רוצים ללכת לים, אבל אנחנו לא יודעים מה יילד יום. מסעדה זה עסק שבנוי על תזרים, וכשאתה עוצר את התזרים אתה בבעיה".
מסעדה פופולרית נוספת בתל אביב, מסעדת "בית תאילנדי", מדווחת גם היא על דרישה גדולה מאוד למקומות בסוף השבוע הקרוב: "יש התנפלות מטורפת", אומר איציק אסייג, מנהל המסעדה, "התחלנו לקחת הזמנות כבר לפני שבוע, וכמעט הכל תפוס כבר. רביעי מפוצץ והמצב דומה גם בסופ"ש, אולי נשארו שני שולחנות פנויים. אני מרגיש שיש געגוע גדול לחזרה למסעדות".
ומי לא יפתח השבוע?
אבל לא כל המסעדות יפתחו בתאריך היעד: לא מעט מסעדות משהות כרגע את הפתיחה, כל אחת מסיבותיה היא. "כל הזמן דיברו על פתיחה באמצע יוני ולשם התכוננו", אומר השף דייויד פרנקל ממסעדת "פרונטו", שאמור לפתוח את המסעדה רק ב-1/6. "המטבח נכנס לשיפוץ תשתיות, ולא היינו מוכנים לפתיחה בהתראה קצרה. אנחנו נפתח כשנהיה מוכנים ב-100 אחוז עם תפריט חדש ואווירה מרווחת יותר". "פרונטו", שהייתה פתוחה שבעה ימים בשבוע, תעבור למתכונת של שישה ימים בלבד, והחל מהשבוע הבא המסעדה תהיה סגורה בימי ראשון.
גם מסעדת "קוואטרו" של השף אביב משה, תישאר בינתיים סגורה, ונכון לעכשיו עדיין אין תאריך פתיחה. "אני לא חושב שיש היתכנות כלכלית לפתוח עכשיו", אומר איציק המל, המסעדן שעומד מאחורי המסעדה, "אם מבקשים מאיתנו לפתוח מרווחים בין השולחנות ולהגביל את מספר המבקרים, לא שווה לי לפתוח. חשוב להבין שיש לנו פה במסעדה מערכת רצינית עם הרבה טבחים והרבה אנשי צוות, ועשינו חישוב כלכלי והבנו שעדיף לנו להיות סגורים לתקופה מסוימת, ואז לראות מה קורה".
גם מסעדת "טאיזו", שהשיקה שירות משלוחים חדש בשם "קפה טאיזו" לא תיפתח השבוע. התאריך המתוכנן לפתיחה הוא 3/6: "ההזמנות ל'טאיזו' מלאות לכל השבוע הראשון", אומר השף יובל בן נריה, "פרסמתי בשבוע שעבר באינסטגרם את תאריך הפתיחה של המסעדה, וישר התחיל מבול של טלפונים. לשמחתי אנשים מתרגשים ומזמינים מקומות".
ולמה בעצם הפתיחה מתעכבת?
"אנחנו לא ממהרים לפתוח, היינו סגורים שלושה חודשים אז עוד שבועיים זה בסדר. אנחנו מעדיפים להתכונן כמו שצריך, לעשות פיין טיונינג לנראות ולניקיון, חשוב לנו שהאורחים והעובדים ירגישו בנוח. חוץ מזה יש לנו פיילוט לשירות משלוחים חדש מהמסעדה, ואנחנו רוצים בינתיים לבחון את הפיילוט הזה לעומק. מה שבטוח זה שבשבוע הראשון לפתיחה של המסעדה לא נפעיל את שירות המשלוחים במקביל כי יהיה לנו קשה להפעיל את שניהם יחד, כרגע אנחנו רק עוצרים הזמנות. אבל כנראה ש'קפה טאיזו' ימשיך אחרי הפתיחה של המסעדה, ואני יכול להגיד על המשלוחים האלה שלפחות משהו טוב אחד יצא מהקורונה הזאת".