מסעדת האנוי נסגרה לצמיתות, ומה עם הבראסרי?
בגלל הקורונה: מסעדת האנוי הויטנאמית מתל אביב נסגרת אחרי 8 שנות פעילות, וההערכה כי מדובר בסנונית ראשונה למשבר החמור בענף המסעדנות. ומה עם הבראסרי?
יומיים לפני תאריך היעד לפתיחת המסעדות בארץ, הודיעו בעלי מסעדת האנוי מרחוב לילינבלום בתל אביב כי לא יפתחו מחדש את המסעדה, וכי היא נסגרת אחרי 8 שנים של פעילות בשל משבר הקורונה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- המסעדה הטובה בעולם הופכת להמבורגריה
המסעדה הצנועה נפתחה בשנת 2012 בהשקעה קטנה ועם הרבה יצירתיות במקום ממון. המסעדה נחשבה לאחת החלוצות בתחום המסעדות האסייתיות שהתמקדו במטבח אסייתי ספציפי. המחירים הנוחים והאווירה הקלילה במסעדה, הפכו אותה לאחת המסעדות הפופולריות בעיר.
"בעקבות משבר הקורונה אנחנו נאלצים לסגור את האנוי", כתבו בעלי המסעדה בפוסט בפייסבוק. בעלי המקום - דיה רז, איתי חיימוביץ' וקרן שרון - הכירו במסעדת "יועזר בר יין", שם עבדו שלושתם, והצליחו לאורך השנים לשמור על האופי הקולינרי הייחודי של המקום.
גורמים בענף המסעדנות מעריכים כי זו רק הסנונית הראשונה של משבר הקורונה, וכי בחודשים הקרובים צפווית סגירות נוספות של מסעדות בארץ. "רק עכשיו משלמים לספקים על הסחורה שזרקו לפני חודשיים וחצי עם הסגירה של המסעדות", אומר גורם בענף, "התזרים של כולם בחודשים הקרובים יהיה שונה מאוד מהתזרים שהיו רגילים אליו טרם פרוץ המגפה, וזה יוביל למצב שבו מסעדנים יתקשו מאוד לעמוד בכל ההוצאות שלהם ובהחזרת הלוואות. המכה הגדולה באמת לא תתרחש עכשיו, אלא דווקא בעוד חודשיים שלושה".
"חשוב להבין שהפתיחה מחדש של המסעדות היא מורכבת מאוד אחרי סגירה של למעלה מחודשיים", אומר מסעדן ותיק. "זה אומר שצריך לשלם לכל הספקים את כל החובות בשביל שימשיכו להוריד סחורה במסעדה, וזה גם אומר שצריך לגייס שוב את כל הצוות ולהיערך לפתיחה תחת מגבלות".
אבל "האנוי" לא לבד: קורבנות נוספים למשבר הקורונה הם מסעדת "L28", שהודיעה על הסגירה כבר עם פרוץ המגפה. אליה הצטרפו גם מסעדות "איגרא רמא" ו"בינו בפיתה", שהודיעו כי לא יפתחו שוב בתום המשבר.
על אף כי ה-27/5 הוא תאריך היעד לפתיחת כל המסעדות בארץ, כבר השבוע הודיעו מסעדות נוספות כי הן משהות את הפתיחה: מסעדת "טאיזו" ומסעדת "פרונטו" ייפתחו במהלך השבוע הבא, ולמסעדת "קוואטרו" של השף אביב משה עדיין אין תאריך פתיחה משוער.
ובינתיים בבראסרי
ביום רביעי הקרוב, בשעה שרוב המסעדות בארץ ייפתחו, מסעדת הבראסרי בתל אביב תישאר סגורה, לפחות בשבועות הקרובים. הסיבה הרשמית לכך, לפי קבוצת r2m, היא הכוונה לפתוח בהדרגה את כל המקומות שלהם בעיר, ולא בבת אחת - תחילה תיפתח בחמישי הקרוב מסעדת הוטל מונטיפיורי, ובהמשך החודש, בהדרגה, גם הקופי בר והבראסרי. אבל גורמים בענף המסעדנות טוענים כי המחשבה על שינוי הפעילות של המסעדה התגלגלה בקבוצה עוד טרום הקורונה, וכי עבודות הרכבת הקלה המתוכננות להתחיל בקרוב בפאה המזרחית של רחוב אבן גבירול בתל אביב, הן הסיבה לערפל סביב עתיד המקום.
"הבראסרי ייפתח במהלך חודש יוני ולא ייסגר עד אשר יתחילו עבודות הרכבת הקלה, שלפי ההערכות שלנו יקרו רק בסוף שנת 2020", אומר אורן שנבל, מנכ"ל הקבוצה. "כשעבודות הרכבת הקלה יתחילו להשפיע על פעולת המסעדה, להשערתי רק בתחילת 2021, אז נחשוב מה עושים והאם העבודות בכלל מפריעות לפעילות. נכון לעכשיו מסעדת הבראסרי תיפתח בשבועות הקרובים, אנחנו מתכוננים להמשיך להפעיל את המקום עוד חודשים ארוכים. כשיגיעו עבודות הרכבת הקלה, נשקול את צעדינו ונקבל החלטות בהתאם".
מסעדת הבראסרי נחשבת לאחת המסעדות הפופולריות ופורצות הדרך בתל אביב. היא נפתחה בשנת 2002 ברחוב אבן גבירול מול כיכר רבין, והכניסה סטנדרטים חדשים לעולם המסעדנות בארץ. לפני כשנתיים צומצמה פעילות המסעדה: ממתכונת של 24/7 היא עברה לשעות פעילות רגילות באמצע השבוע, תוך שהיא שומרת על מתכונת ה-24 שעות בסופי שבוע בלבד.