שתף קטע נבחר

 

אילת חוזרת לשגרה: "יש התרגשות, אבל חוששים שהכול יקרוס שוב"

אחרי החודשים הקשים, חלק מהמלונות, הברים ובתי המלון חזרו לעבוד. "הלקוחות התגעגעו לאווירה ולאוכל ותפסו שולחן מוקדם", סיפר בעל מסעדה. אחר הזהיר: "מפחדים שהתפוסה שוב תרד". בין החידושים: חלון הפרדה בין עובדי הקבלה לאורחים, וטבחים שיגישו בעצמם פריטים ארוזים

 

 

צילום: מאיר אוחיון

צילום: מאיר אוחיון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשבוע האחרון נערכו בבתי המלון, במסעדות ובברים באילת לפתיחה המחודשת. בעלי העסקים ועובדי המלונות ניקו, חיטאו ומירקו כדי להיות מוכנים. אחרי כמעט שלושה חודשים שבהם העיר הייתה נטושה ועזובה, ורבים מהתושבים איבדו את פרנסתם, אילת חוזרת היום (רביעי) לשגרה.

 

המסעדות והבריכות נפתחו: "נגמרה הקורונה, חגיגה"

 

הפתיחה המחודשת התקבלה ברגשות מעורבים בקרב תושבי העיר, העובדים והמנהלים. מצד אחד היה חשוב להם לחזור לשגרה, אולם מצד שני מקוננת השאלה האם בתקופה הקרובה יצליחו באמת לחזור לשגרה או שזו תהיה בועה שתתפוצץ?

 

רונן מור, הבעלים של מסעדות "פאגו פאגו" ו"ג'ינג'ר", משמש גם כיו"ר עמותת המסעדות והברים באילת. לדבריו, לא כל המקומות פתחו היום. "חלק מהמסעדות שלא יפתחו היום את שעריהן קורסות כלכלית. יש לא מעט מסעדות שלא קיבלו מענקים, הלוואות ושום תמיכה מהממשלה, יש כאלה שלא יפתחו היום כי הם עדיין לא מוכנים תפעולית".

 

רונן מור (צילום: מאיר אוחיון)
רונן מור (צילום: מאיר אוחיון)

 

לדבריו, "יש את ההגבלות שצריך לעמוד בהן, אנחנו נמצאים פה בפלונטר לא פשוט, אבל אנחנו בשיא המרץ. אחרי שמשכו לנו את השטיח מתחת לרגליים במשך שלושה חודשים, אנחנו מנסים להחיות את הכול מחדש ואני מקווה שזה יצלח".

 

למרות היום החגיגי, השאלה שמרחפת באוויר היא מה יהיה ביום ראשון אחרי החג. "לא יהיו תיירים, בתי המלון מתרוקנים, אין תמיכה מהממשלה והפחד העיקרי של בעלי העסקים הוא שמחזירים הכול לתפקוד מלא, כולל החזרת אנשים מחל"ת, ואחרי שלושה ימים הכול יתרסק שוב כי לא תהיה עבודה. רוב המלונות עדיין סגורים, חלק גדול מהאטרקציות לא פתחו. יש פה משמעות הרבה יותר גדולה ואת זה אנשים לא מבינים, יהיה פה גל שני של קריסות כלכליות. שלושה חודשים סגרו אותנו, לא מתייחסים אלינו והאמון שלנו בממשלה קרס".

 

צילום: מאיר אוחיון

צילום: מאיר אוחיון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

אילת נטושה (צילום: יח
עסקים יקרסו שוב? אילת נטושה בזמן הקורונה (צילום: יח"צ)

 

במסעדת "אחלה" החלו לעבוד כבר בצהריים. ניכר כי הלקוחות הקבועים התגעגעו לאווירה ולאוכל ותפסו שולחן כבר בשעה מוקדמת. "בשעה טובה ומוצלחת אילת נפתחה", אמר הבעלים, חן בן אפרים. "אנחנו מזמינים אתכם לבוא ולבקר. התכוננו המון לרגע הזה, כל המסעדות באילת מחכות לכם. העובדים שהיו בחל"ת חיכו לרגע הזה", הוסיף בן אפרים. "ההרגשה לחזור כל כך נפלאה. אני מדבר לא רק בשמי, כל כך כיף לנו לארח. שיהיה לכולנו בהצלחה".

 

 

חן בן אפרים (צילום: מאיר אוחיון)
חן בן אפרים(צילום: מאיר אוחיון)

 

שני אזולאי, מנכ"לית אשכול מלונות "רויאל גארדן" ו"ריביירה" מרשת ישרוטל, עבדה קשה בחודש האחרון כדי להכין את המלונות היחידים של הרשת שנפתחים היום באילת. "זו הרגשה נהדרת לחזור לשגרה, המלון לובש חג ובשבילנו זו חגיגה כפולה לקראת שבועות"

 

שני אזולאי (צילום: מאיר אוחיון)
שני אזולאי(צילום: מאיר אוחיון)

 

היא מספרת כי כ-250 עובדים חוזרים לעבוד בישרוטל בשלב הזה. "העובדים נרגשים לא פחות ממני", אומרת אזולאי. "ההיערכות לא הייתה פשוטה, לעמוד בתנאי ה'תו הסגול' הצריך מאתנו הרבה התארגנות, הטמעה של נהלים חדשים, עמידה בכל הסטנדרטים כדי לרצות את אורחינו שמגיעים לכאן, והאתגר הלא פשוט בתקופה זו הוא ליצור להם חוויה מהנה".

 

בכניסה למלון רויאל גארדן הצטיידו במדחום אלקטרוני, בערכות קורונה הכוללות ג'ל חיטוי, מסכות, מדבקות סימון מרחק בין אדם לאדם ואפילו חלון הפרדה ביון עובדי הקבלה לאורחים. גם בחדר האוכל יהיה מרחק של שני מטרים בין שולחן לשולחן, כל המזון יוגש רק על ידי הטבחים וכל הפריטים יהיו ארוזים ומנוילנים.

 

השאלה היא כאמור, מה יהיה לאחר החג כאשר התפוסה בבתי המלון תרד. "אני מאוד אופטימית מטבעי", אומרת אזולאי. "אמנם השבועיים הראשונים פחות טובים מהתפוסה שאנחנו מכירים, אך אני צופה קיץ די עמוס, התפוסה אצלנו לא רעה. אילת חייבת לחזור לתפקוד מלא".

 

במלון "הרברט סמואל הריף אילת" היו מאוד נרגשים. האורחים כבר החלו להגיע היום ורן בלבוס, סמנכ"ל קבוצת נקש בישראל, הגיע במיוחד כדי לראות שהכול מתקתק. זה המלון היחיד של הרשת שנפתח כרגע בעיר. גם כאן נערכו בחדרים עם ערכות קורונה ייחודיות, מכשיר לבדיקת חום גוף של כל אורח והפרדה בין עובדי הקבלה לאורחים.

 

"אנחנו מאוד מתרגשים ושמחים", סיפר בלבוס. "אם פעם דיברו אתנו על הנעת גלגלי המשק, עכשיו אנחנו רוצים להתעסק בפינוק והנאה של האורחים. הגענו לחג השבועות ואין כמו המתנה הזו של פתיחת המלון ושל לארח סוף סוף. דאגנו לכל מה שצריך כדי שאורחים ירגישו שאפשר ליהנות בבריאות מלאה ואיתנה. זה הזמן לבוא לאילת. החופשה יכולה להתנהל בדיוק כמו לפני הקורונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים