ילדים מבשלים בריא יותר: שייק אננס
חם בחוץ, פשוט לוהט ומה יכול להיות טוב יותר מלהצטנן עם שייק קריר וטעים? מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מראה, יחד עם ליאם האחיין שלה, כיצד אפשר להפוך את השייק לבריא יותר במסגרת פרויקט "בית בריא" המשותף ל"ידיעות אחרונות" ynet ותנובה
בשיתוף תנובה
שייק אננס יוגורט
המרכיבים:
כוס חד פעמית אננס קפוא/ פטל קפוא/ מנגו קפוא
גביע יוגורט טבעי/ טבעוני
כפית מייפל טבעי
5-6 קוביות קרח
מעט מים
כפית ציה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מערבבים בבלנדר חזק את כל מרכיבי השייק.
עוד כמה דברים שכדאי לדעת:
• שייק טוב מפירות טריים או קפואים משביע מאוד ומרענן בחורף ובקיץ.
• פירות קפואים שומרים על הויטמינים שלהם, אפילו יותר מפירות טריים ולכן מומלץ לשמור במקפיא תמיד לאורך השנה. קל לשימוש, מקולף וזמין.
• אננס, תותים או מנגו, עשירים בויטמין C המסייע לחיזוק מערכת החיסון, מסייע לגוף לייצר נוגדנים, ולספיגה יעילה יותר של ברזל. הפירות מכילים עוד שלל ויטמינים ומשתתפים בתהליכים חיוניים לבניית הגוף והתפתחותו התקינה בגיל צעיר.
• שילוב היוגורט במתכון נותן לשייק מרקם קרמי ועשיר ומהווה מקור מצוין לסידן וחלבון - רכיבים חיוניים לבניית רקמות בגוף וחלבון גם חשוב לתחושת שובע. החיידקים הבריאים שביוגורט משפיעים גם על מערכת החיסון שלנו.
• המנה הזו מתאימה לפני ביה"ס, כארוחה ראשונה בחופשה או שבת או בשעות אחר הצהריים.
• שייק מרענן שכל ילד יכול להכין לעצמו.
בשיתוף תנובה