שביל ישראל - גרסת "רקנאטי"
היקב, המתמחה בייצור יינות בהתאם למאפייני האקלים והאדמה, מזמין אתכם להצטייד בבקבוק יין ולטייל באזור שממנו הגיע
עונת הבציר בעיצומה. בימים אלה הכרמים מצפון ועד דרום בשיאם, והגפנים הכורעות תחת אשכולות הענבים משמשות תפאורה מושלמת לפיקניק עם כוס יין משובח לצד תוצרת מקומית.
יקב רקנאטי מזמין אתכם לטיול באזורים השונים שמהם מגיע היין - בין נופים קסומים, אתרים ארכיאולוגיים ותיירותיים ופינות חמד של טבע מתפרץ - בליווי בקבוק יין איכותי.
מאז הוקם היקב בשנת 2000, חולקים הבעלים לני רקנאטי ואורי שקד והייננים חזון משותף: לייצר יינות איכותיים שישקפו באופן מיטבי את אקלים המקום, האדמה ושנות הבציר.
ליקב כרמים באזורי הגידול האיכותיים בארץ, והוא מגדל בהקפדה יתרה זנים ים־תיכוניים ייחודיים, כגון: פטיט סירה, מרסלאן וקריניאן, זנים מקומיים (מראווי), לצד קלאסיים, כגון: קברנה סוביניון, סוביניון בלאן, שרדונה ועוד.
סדרת רזרב של יקב רקנאטי מציגה את הכרמים המובחרים, שבהם כל זן ענבים מטופח באזור הגידול המתאים לו ביותר - SINGLE VINEYARD. מעין טביעת אצבע ייחודית אופיינית. כך, כאשר נטעם את יינות הרזרב של הכרמים היחידניים, נוכל לאפיין את אדמת האזור, האקלים, אופן הגידול והעשייה.
מפת היין של רקנאטי
טעימה מרמת הגולן - מרסלאן מכרם קדמת צבי
מאז בציר הבכורה ב־2012 כרם המרסלאן מניב ענבים עם עושר טעמים וארומות ייחודיים לזן. המרסלאן הוא הכלאה בין הגרנאש הפראי לקברנה סוביניון האצילי והאלגנטי. יין מרשים ועוצמתי, שמקורו בראשית שנות ה־60 בדרום צרפת, ומאופיין בארומת פרחים ייחודית, טאנינים עגולים וטעמי פירות יער ותבלינים ים־תיכוניים. שילוב המרסלאן בביקור ברמת הגולן ישדרג את החוויה.
טעימה מהגליל עליון - שרדונה מכרם מנרה
השרדונה הפופולרי יקפיץ את הטיול באזור הגבול עם לבנון. הענבים נבצרו באופן ידני אל מול נופיהם קסומים של החרמון והגליל המשתרע מטה. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך תשעה חודשים כדי לשמר את טעמיו ואת הארומה הייחודית לזן. היין בעל גוון זהוב, בטעמי אשכולית לבנה, ארומת פירות גלעין כשזיף צהוב ואפרסק. ליין גוף מלא ועשיר, חמיצות גבוהה ומאוזנת וסיומת מינרלית עשירה וארוכה.
טעימה מהגליל עליון - קברנה סוביניון מכרם לבנון
הכרם השוכן אל מול פסגות הגליל העליון בצמוד לגבול עם לבנון מנקז אוויר קר במיוחד ויוצר תנאי מיקרו־אקלים ייחודיים. לאחר הבציר היין מתבגר במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. קברנה סוביניון מכרם זה הוא יין עם גוף מלא ועשיר, טאנינים רכים, עגולים ועדינים, חמיצות גבוהה מאוזנת וסיומת ארוכה ומתובלת. עשיר בטעמי קאסיס ודובדבן, שזיף שחור, אגוזים ועשבי תיבול ים־תיכוניים.
טעימה מהעמקים -פטיט סירה מכרם עמק יזרעאל
הפטיט סירה, הגדל בכרם בוגר משנת 1982, יהיה ליווי מושלם לטיול בסביבת עמק יזרעאל. שורשי הזן התפתלו והעמיקו באדמת העמק הכבדה, וגזעי הגפנים הסתעפו והתעבו עם השנים, תהליך התורם לעושר ולעומק הטעמים. היין התבגר במשך שנה ומאופיין בטעם עז, עשיר ועסיסי בצבע סגול־כחלחל עמוק. מצטיין בטעמים וניחוחות בגווני פירות יער ושוקולד, תבלינים ואגוזי מלך.
טעימה מאזור הרי יהודה - קריניאן פרא מכרם באזור הרי יהודה
יין קריניאן ישתלב היטב בטיול באזור שפלת יהודה. ענב הקריניאן, המגיע מכרם בעל (שאינו מושקה) באזור צרעה, גדל בהדליית "גביע", במראה פראי וקדום. בחיפושו התמידי אחר מים, השורשים מתפתלים אל אזורים מינרליים יותר במעמקי הקרקע, המובילים ליציאת הארומה והצבע הייחודיים. היין מתבגר במשך שנה כדי שטעמי העץ והארומה שלו לא יאפילו על הארומה וטעמי הפרי הייחודיים. היין מבוקבק לאחר סינון גס בלבד, והוא מובא כמו שהוא, בדומה לאזור ממנו הגיע, ארץ ישראלי שורשי ופראי, עם טעמי שזיף שחור, פירות יער ופקאן, גוף מלא, חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה ומתובלת.
סדרת הרזרב היא הלב הפועם של העשייה הייננית ביקב, ובמרוצת השנים נוספו לה זנים ושיטות עשייה ייחודיות. היקב, שגאה בהישגיו חסרי התקדים בזירה המקומית והבינלאומית, ממשיך לטפח כרמים חדשים, לבצע מחקרים בתחומי החקלאות והיין ובעיקר - להפיק יין באהבה גדולה, תוך שאיפה לשיפור מתמיד ולביטוי הטוב ביותר של הטרואר הארץ ישראלי המשובח. יקב רקנאטי - סמל של מצוינות.
אז למה אתם מחכים? קחו בקבוק רזרב וצאו לדרך.