הטלפונים החכמים הם מכשירים ערמומיים. מצד אחד הם מסייעים לנו לשמר ולתחזק מעגלים חברתיים – ומצד שני הם מהפנטים אותנו והופכים אותנו ליצורים אנטי-חברתיים, השקועים בהם במקום ליצור אינטראקציה עם האנשים הסובבים אותנו.
- לא רוצים לפספס אף כתבה?
עוד כתבות למנויים:
- מארק צוקרברג נגד ההאקרים מהרצליה
- הארי פוטר אצלכם בסלון: משחקי המציאות הרבודה הטובים ביותר
- הרכש החדש של מכבי חיפה הוא אמן במשחקי מחשב
בהייה ממושכת בטלפון היא לא התנהגות סוציאלית בימים כתיקונם, אבל מה אם נקלענו לתקופה הזויה שבה נדרש מאיתנו להיות אנטי-סוציאליים ולהימנע ככל הניתן ממפגשים חברתיים? ימי הסגר הם הזדמנות מצוינת לבהות בסלולר בלי רגשות אשם – ועל הדרך גם להעסיק את האצבעות במשחקים ממכרים וגוזלי זמן.
משחקי המחשב והקונסולות החדשים אומנם מתהדרים בהפקות גרנדיוזיות עם גרפיקה מפוארת ועלילות מפותלות ומורכבות, אבל אלו לא בהכרח מתאימים לאדם הפשוט שרק רוצה כמה דקות של אסקפיזם. בדיוק עבור הגיימר ההדיוט קיימת תעשיית ה-Casual Games הפורחת לטלפונים החכמים. Casual Games הם כל אותם משחקים פשוטים וממכרים, כאלו שאפשר ללמוד ב-20 שניות ולשחק במשך 24 שעות. משחקים שבהם לא תצטרכו להציל את העולם מפולשים אכזריים ותלת-ממדיים, אלא לכל היותר לסדר ממתקים בשלשות או להעביר תרנגולת את הכביש. מטטריס האגדי, דרך קנדי קראש ואנגרי בירדס ועד לשמות פחות מוכרים אבל לא פחות ממכרים, בחרנו עבורכם את משחקי הקז'ואל הטובים ביותר לסמארטפונים שלכם – כדי שחלילה לא ישעמם לכם בסגר.
בימים של מכשירי הנוקיה הישנים, סנייק היה כמו הערוץ הראשון בשנות ה-70 – האופציה היחידה. שעות על גבי שעות כילינו בימים ההם (תחילת שנות ה-2000, כן? לא בתקופת הברונזה) בניסיונות להשתלט על הנחש הגמלוני והמתארך. אנשים יקרים וטובי לב פיתחו העתק מושלם לסמארטפון של המשחק הנוסטלגי ההוא, עם אותה גרפיקת שחור-ירוק מזעזעת ואפילו שחזור מדהים של מקשי הטלפון הסלולרי הישן. להשלמת החוויה מומלץ לשמוע את טראנס הדרדסים ברקע.
להורדה באייפון (גרסה מעט שונה עם עיקרון דומה)
עדיין בענייני נחשים, המשחק הזה כל כך כיפי וממכר שהוא יגרום לכם לתהות: איך זה שאתם לא הגיתם את הרעיון הפשוט הזה, ששווה מעל ל-50 מיליון הורדות? במשחק הכה-מינימליסטי אתם משחקים סו-קולד נחש שהוא לא יותר ממחרוזת עיגולים. בדרך אל הכלום ושום דבר, תצטרכו לאסוף מספרים שיגדילו את הנחש ויעניקו לכם נקודות – ותיתקלו במכשולים שיגזלו מכם נקודות לפי המספר שמופיע על המכשול. זה מהיר, מצריך קואורדינציה גבוהה וקשה להסיר מזה את האצבעות.
אם גדלתם בשנות ה-80, אתם בטוח זוכרים את פרוגר, הצפרדע המסכנה שכל שאיפתה בחיים הייתה לחצות את הכביש מבלי להימרח על פגוש של משאית. אחרי עשרות שנים נטולות רמזורים – וחמש דקות של תהילה בפרק אגדי של "סיינפלד" – הצפרדע עברה התפתחות אבולוציונית והפכה לתרנגולת העשויה מגרפיקת מרובעים מכוערת למדי.
ממש כמו בפרוגר, ב-Crossy Road תצטרכו לנווט את דרכה של תרנגולת בין כבישים סואנים ונהרות שוצפים, ותצטרכו לעשות זאת כמה שיותר מהר לפני שהנשר המרושע הופך אותה ללאנץ' שלו. תאמינו לנו שביחס למכשולים שהתרנגולת הזו צריכה לעבור, החיים של פרוגר היו ספא מפנק בצוהרי שישי.
אין צורך אמיתי להרחיב, המלכה האם של כל ה-Casual Games. חלפו 35 שנים מאז שמשחק סידור השורות פותח על ידי מהנדס המחשבים הרוסי אלכסיי פז'יטנוב – ומניסיון שלנו, הוא נותר ממכר כפי שהיה. האפקט הממכר של המשחק הזה ריתק גם חוקרים ופסיכולוגים שקראו על שמו את "אפקט טטריס", מצב שבו אתה כל כך עסוק בפעולה מסוימת עד שהיא חודרת למחשבות, לדימויים ואפילו לחלומות שלך.
באופן לא מפתיע, המשחק יצא בגרסה עדכנית לסלולר הכוללת אפשרות לשחק את המשחק הקלאסי ואפילו משחק רב-משתתפים, שבו תנסו לשרוד אחרונים מול 100 שחקנים אחרים. תתכוננו לחלומות עם הרבה ריבועים, וקווים ארוכים שמורידים ארבע שורות במכה.
אגב, מי שמעוניין בחוויה האמיתית יכול לרכוש בעלי אקספרס בדולרים בודדים מכשיר טטריס נייד כמו של פעם (למכשיר לא מצורפות סוללות – וגם לא חולצת פלנל).
להורדה באנדרואיד
קנדי קראש היה לעשור האחרון מה שטטריס היה לאייטיז. במלכודת דבש של חמידות דביקה וצבעוניות מוגזמת, "קנדי קראש" שעבד אותנו לשעות של התאמות צבעים וממתקים, המתפוצצים לקול צלילים תמימים שככל הנראה השטן בכבודו ובעצמו הלחין.
קנדי קראש לא הביא עימו רעיון מקורי במיוחד, סידור צורות בשלשות היה עוד ב-Bejeweled הוותיק יותר, אבל העטיפה המתקתקה עשתה את שלה וכבשה את העולם בסערה. מפלצת הממתקים הזו הגיעה בתוך שנה ליותר מחצי מיליארד הורדות ומיליוני שחקנים על בסיס יומיומי. בהונג קונג למשל, מחקר גילה שאחד מתוך שבעה אזרחים משחק בקנדי קראש. הפופולאריות של המשחק הייתה כה עצומה שהוא אפילו זכה לתוכנית טלוויזיה משלו בארה"ב, עם שחקנים שמתחרים על פרס בסך 100 אלף דולר.
מי שמיצה את המשחק המקורי, כאילו זה אפשרי בכלל, יכול לנסות גם את אחת מגרסאות ההמשך: קנדי קראש סודה, קנדי קראש ג'לי, קנדי קראש פרנדס וקנדי קראש – המרגל שתקע אותי (טוב נו, לא כולל האחרון. רק רצינו לבחון את הריכוז שלכם).
עם שני סרטים ועוד אחד בהפקה, סדרות מצוירות, פארק שעשועים וחסות של קבוצת כדורגל בליגה האנגלית – הציפורים הזועמות הן סיפור ההצלחה הגדול ביותר בתולדות ז'אנר משחקי הקז'ואל הסלולריים.
מרוב ספינאופים ומוצרי לוואי כבר לא רואים את הנוצות – אבל בפועל Angry Birds 2, שיצא לפני חמש שנים, הוא ההמשך הישיר למשחק המגה-פופולרי שיצא לראשונה ב-2009. בדומה למשחק המקורי, גם כאן אתם משגרים באמצעות רוגטקה ציפורים במטרה להרוס את הביצורים של האויבים החזירים. אחד החידושים הוא האפשרות לבחור ציפור, כשלכל ציפור יכולות משלה, מה שמעצים את האלמנט הטקטי במשחק.
Bubble Shooter היה קלאסיקה ענקית שהביאה עימה רעיון חדש – בניגוד לטטריס שבו הצורות נוחתות עליכם מלמעלה על ידי כוח עליון, כאן אתם אדונים לעצמכם ואחראים על שיגור בועות – כשהמטרה היא לפגוע עם הבועה בבועות בעלות אותו צבע ובכך לפוצץ אותן. כשתנקו את המסך, תתקדמו לשלב הבא המורכב יותר, ולאחריו עוד שלב ועוד שלב. המשחק יסתיים רק כשקרוב משפחה דואג יוציא נגדכם צו הרחקה מהטלפון.
Bubble Witch Saga 3 לקח את הרעיון הממכר של Bubble Shooter, והעניק לו גרפיקה עדכנית ומעטפת סיפורית השולחת אותך לעולם הקסום של אגדות הילדים עם פיות, מכשפות, ינשופים וכל הג'אז הזה.
מה קורה כשמיסטר מיאגי פוגש את אבי הירקן? קלאסיקה שהכניסה המון פאן אל העולם חמור הסבר של הסמוראים היפנים - ונותרה מהנה והיסטרית בדיוק כמו ביום יציאתה לפני עשר שנים. בלי סיפור עלילה או הקדמה מיותרת, כל שתצטרכו לעשות הוא לחתוך באמצעות חרב הנינג'ה שלכם פירות שיתעופפו על המסך, עדיף כמה שיותר במכה אחת, ולהתחמק מפצצות מסוכנות. אין הרבה דברים שירוממו את רוחכם כמו התחושה העילאית של עשרה פירות הנקרעים לגזרים באבחת חרב אחת.
משחק בעל אפקט כמעט מדיטטיבי שבמהלכו תצטרכו לצבוע בועות באופן כזה שארבע בועות מאותו הצבע ייגעו זה בזה. האנימציה המרגיעה של הבועות והאווירה הנינוחה הכללית ישרו בכם רוגע מהסוג שנחוץ בתקופה כזו.
זוכרים את Temple Run עם הגיבור שבורח ממשהו לא ברור? (אולי מהקרנה של ספשל וילת המודחים ב"הישרדות"?) המשחק הפופולארי ההוא הוליד אחריו ז'אנר של משחקים עם דמויות ששועטות אל עבר האינסוף. Alto's Odyssey הוא אחד המוצלחים שבהם.
במשחק אתם מגלמים את אלטו, סרח עודף משנות ה-80 שבהן סקייטבורד היה כלי תחבורה לגיטימי. רכוב על הסקייטבורד שלו, אלטו מנווט את דרכו אל עבר המי יודע/למי אכפת. ספוילר: הוא לא יגיע לשם. מכיוון שהמשחק הוא אינסופי, ואלטו לעולם לא יגיע אל יעדו, המעט שתוכלו לעשות בשביל העלם הצעיר הוא לצבור נקודות על ידי קפיצה מעל מכשולים, ביצוע היפוכים וצבירה של קילומטראז'.
משחק מהז'אנר המעצבן של "זה רק נראה פשוט". הרעיון במשחק הוא להצמיד משבצות בעלות מספר זהה. ברגע שתעשו זאת הן יתאחדו למספר שהוא הסכום של שני המספרים. זה מתחיל כמובן קליל ביותר, אבל מהר מאוד תגלו שכדי להתקדם באמת במשחק מבלי למצוא את עצמכם אובדי עצות וללא מהלכים אפשריים דרושות יכולת תכנון של ארכיטקט, טקטיקה של מצביא ועיקשות של פרד.
משחק פשוט ביותר ומהנה – שמנצל היטב את יכולות מסך המגע של הטלפונים החכמים. המטרה במשחק היא לחבר בין נקודות על ידי מתיחה של קווים ארוכים ככל האפשר, או יותר טוב על ידי ציור ריבועים. בכל שלב תצטרכו לחבר מספר נקודות מסוים, וכמו תמיד, זה רק נראה קל...
גולה כסופה רוצה להגיע מנקודה אחת לשנייה. הדרך שלה לשם תלויה בך. תפקידך הוא לסדר את המחילות באופן כזה שהגולה תוכל להתגלגל בניחותא מבלי להיתקע בקירות או במחסומים. פשוט וממכר.
מחווה דיגיטלית למשחקי המחשבה מעץ, שהחכמים שבינינו נהגו לשחק בילדותם. המטרה הפשוטה מאוד היא להזיז חתיכות עץ כדי לפנות לחתיכה האדומה את הדרך ליציאה. זה מתחיל נחמד ונוח כמו השאלות הראשונות ב"מי רוצה להיות מיליונר" – ובמהרה הופך למאתגר כמו "מקבילית המוחות".
משחק חמוד להפליא, ואולי הפשוט ביותר ברשימה. כל שצריך לעשות הוא ללחוץ על קלידי פסנתר שישוגרו אליכם במהירות עולה וגוברת. ככל שתצליחו לעשות זאת, תנגנו מלודיה מוכרת – ותשלו את עצמכם לרגע שאתם באמת יודעים לנגן.