טיפ: את כל המנות בכתבה אפשר להכין ערב לפני, להימנע מהלחץ של ארגון הארוחה בבוקר ולהרוויח גם ארוחת ערב טעימה על הדרך
הארוחה היוונית שלי
==============
מאפינס פטה וזיתים + סלט יווני + קוביות פרי
מאפינס פטה וזיתים
מאפה בריא וטעים שמכינים בדקות. לצד סלט רענן וקוביות פרי טרי ומתוק – יש פה את כל מה שצריך לארוחת עשר קיצית קלילה.
המרכיבים (15-12 יחידות בתבניות שקעים)
- 2 ביצים בגודל M או L
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית עדין או שמן זרעי ענבים
- 1 כף חומץ, מכל סוג, לפי הטעם
- 2/3 כוס (160 מ"ל) יוגורט לא סמיך או 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט סמיך + 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח כוסמין מלא או 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס (100 גרם) גבינת פטה מפוררת
- 1/2 פלפל אדום, קצוץ דק
- 1/4 כוס זיתים, מגולענים וקצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את תבניות השקעים.
2. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את השמן, החומץ, היוגורט והתבלינים וטורפים לאיחוד.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים (מומלץ לערבב במזלג כדי לאוורר את הקמח). מוסיפים לבלילת הביצים וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה (נמנעים מערבוב יתר). מוסיפים את הפטה, הפלפל האדום והזיתים ומערבבים לפיזור ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבניות כך שתמלא את השקעים עד הסוף.
4. אופים כ־25 דקות, עד שפני המאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון קל. מחלצים ואורזים, לצד סלט יווני וקוביות פרי.
איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר (בקיץ - במקרר) או עד חודשיים במקפיא.
סלט יווני
חותכים לקוביות מלפפון, עגבנייה, חסה וגבינת פטה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.
הארוחה האיטלקית שלי
================
פריטטה תפוחי אדמה, אפונה וגבינה + סלט קפרזה
פריטטה תפוחי אדמה, אפונה וגבינה (ללא גלוטן)
אוהבים כריך עם חביתה? אז קבלו חביתה משודרגת שמייתרת את הצורך בלחם, והיא פתרון מעולה גם לארוחות ערב משפחתיות.
המרכיבים (6 מנות ב־2 תבניות אינגליש קייק)
- 3 תפוחי אדמה
- 6 ביצים בגודל M או L
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או שמנת מתוקה, אחוזי שומן לפי הטעם
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 3/4 כוס גבינה צהובה מכל סוג שאוהבים, מגוררת גס
- 2/3 כוס אפונה מוקפאת, מופשרת ומסוננת
ההכנה
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים רותחים לכיסוי, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים על להבה בינונית כ־40 דקות, עד לריכוך. מסננים ומניחים לצינון. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
3. שמים בקערה את הביצים, החלב (או השמנת), המלח ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגבינה והאפונה ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבניות.
4. אופים כ־30 דקות, עד שפני הפריטטה מזהיבים והיא מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר (ההמתנה חשובה להתייצבות). מחלצים, פורסים ומגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. הפריטטה טעימה גם כשהיא קרה.
סלט קפרזה
חוצים עגבניות שרי, מערבבים עם כדורי בייבי מוצרלה ועלי בזיליקום. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.
הארוחה היפנית שלי
==============
סנדוויץ'־סושי + סלט כרוב + רוטב סויה
סנדוויץ' סושי (טבעוני, ללא גלוטן)
הילדים חובבי סושי? זו המנה בשבילם. אנחנו מציעים שיטה זריזה יותר לאריזת המרכיבים באצה, בשיטת הסנדוויץ', אבל אפשר כמובן לגלגל לגליל או לקונוס. את הטופו אפשר להחליף בחביתה או בגבינה צפתית (ואם אתם אוכלים דגים, גם בסלמון מעושן או בטונה משומרת). אם מכינים ואוכלים מיד, אפשר להוסיף גם פרוסות דקות של אבוקדו (בהכנה מראש האבוקדו ישחיר).
המרכיבים (8-6 מנות)
לאורז
- 1/2 1 כוסות (315 גרם) אורז לסושי
- 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות חומץ אורז
- 2 כפיות אבקת סוכר
להרכבת המנה
- 6 אצות נורי
- 2 מלפפונים, פרוסים דק
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
- 1 חבילה (300 גרם) טופו קשה, פרוס לפרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ
- 1 גזר, קלוף ופרוס דק בקולפן
ההכנה
1. האורז: שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב מתחת למים זורמים. מעבירים לסיר, יוצקים את המים הרותחים, מוסיפים את המלח, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 20-15 דקות, עד שהאורז רך. מסירים את המכסה, מוסיפים את החומץ ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות. פורשים מגבת על פני הסיר, מניחים עליה את המכסה ומניחים לצינון.
2. הרכבת המנה: פורשים אצה על משטח עבודה נקי ויבש. שמים עליה 6-5 כפות מהאורז (כ־1/6 מהכמות). בידיים רטובות מהדקים היטב את האורז בגבולות האצה, כך שיגיע לגובה של כ־1/2 ס"מ. מכינים כך אצה נוספת, ומניחים על האורז מפרוסות המלפפון, הפלפל הצהוב, הטופו והגזר. הופכים על המילוי את האצה הראשונה, כך שהאורז פונה מטה והאצה מעלה, ומהדקים. מכינים כך שני כריכים נוספים מיתרת האצות, האורז והירקות. עוטפים כל כריך בניילון נצמד, מניחים בצלחת ומניחים עליו קרש או צלחת, שישמשו כמשקולת. מאחסנים במקרר כשעה (ועד 24 שעות).
3. מוציאים את כריכי הסושי מהמקרר וחותכים כל אחד ל־2 או 4 משולשים. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
סלט כרוב
מבשלים אטריות אורז לפי הוראות היצרן ומצננים. פורסים כרוב לבן או סגול לרצועות דקות, מוסיפים לאטריות ומערבבים. מתבלים במיץ לימון, מעט שמן קנולה או זרעי ענבים, סויה ושמן שומשום.
הארוחה הארגנטינאית שלי
==================
אמפנדס ירקות + קלחי תירס מבושלים + ירקות טריים
אמפנדס ירקות
מאפה נהדר ומלא טעמים ששווה להכין ממנו יותר ולהקפיא לשעת הצורך. ממהרים? במקום מאפים אישיים הכינו מהבצק 2 גלילות. ממהרים ממש? השתמשו בבצק פריך או בצק עלים מוכנים.
המרכיבים (15-10 יחידות)
לבצק
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח לבן או 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא או כוסמין מלא
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית עדין או זרעי ענבים או קנולה
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים
- 1 ביצה בגודל M
- 1 כף חומץ 5%
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
למלית הירקות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות, או 1 כוס גרגירי תירס טריים או מוקפאים ומסוננים או משומרים ומסוננים
- מלח, פלפל, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס זיתים, קצוצים
- אפשרות: 1-1/2 כוס גרעיני חומוס מבושלים או 150 גרם טופו מגורר גס
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון או בקערת המערבל עם וו הגיטרה (ואפשר גם בקערה ולערבב ידנית) את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לכ־30 דקות בטמפרטורת החדר.
2. בינתיים מכינים את המלית: יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ־5 דקות. מוסיפים את הפלפל האדום והפלפל הצהוב (או התירס) ומטגנים כ־5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את התבלינים ואת הזיתים, ואם רוצים גם את החומוס או הטופו, ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
4. שמים את הבצק על משטח עבודה נקי ומחלקים ל־2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 5-4 מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר כ־10 ס"מ. מניחים במרכז מחצית מהעיגולים 2 כפות גדושות מהמלית. מניחים עליהם את עיגולי הבצק הריקים ומהדקים אותם זה לזה (אפשר להיעזר במזלג). מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הבצק והמלית.
5. אופים 30-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
הארוחה האמריקאית שלי
=================
פנקייקס שיבולת שועל ותפוחים + מטבל חמאת בוטנים + קוביות פרי
פנקייקס שיבולת שועל ותפוחים
אופציה מתוקה ומלאה בדברים בריאים. לגרסה פרווה, מחליפים את היוגורט במשקה סויה.
המרכיבים (6 מנות)
- 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא או 1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח לבן
- 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל, מלאה או מהירת הכנה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 ביצים בגודל L
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
- 4 כפות סירופ מייפל טבעי
- 4 כפות (60 גרם) חמאה מומסת או שמן קוקוס נוזלי או שמן רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 תפוח עץ, מכל זן שאוהבים, מגולען וחתוך לקוביות קטנות
- לטיגון: שמן זית עדין או שמן אחר
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, שיבולת השועל, הקינמון, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה וטוחנים לתערובת חלקה.
2. שמים בקערה את הביצים, היוגורט, המייפל, החמאה (או השמן) ותמצית הווניל וטורפים לאיחוד. מוסיפים את תערובת הקמח ואת קוביות התפוח ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים מעט שמן לטיגון למחבת ומחממים. יוצקים תלוליות מהעיסה למחבת (כ־2 כפות גדושות לתלולית), עם מרווחים ביניהן, ומטגנים על להבה בינונית־נמוכה 3-2 דקות, עד שהתחתית מזהיבה ועל פני הפנקייק מופיעות בועות קטנות. הופכים ומטגנים כ־2 דקות נוספות. מכינים כך את כל הכמות (במידת הצורך משמנים שוב את המחבת). מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
מטבל חמאת בוטנים
מערבבים 2 כפות חמאת בוטנים טבעית, מכל סוג שאוהבים, עם 2 כפות דבש או מייפל.