יו"ר ועד רשות שדות התעופה, פנחס עידן, הודיע הבוקר (יום שני) על עצירת ההמראות מנמל התעופה בן גוריון, כחלק מהשבתת המשק בעקבות פיטורי שר הביטחון יואב גלנט. ההכרזה נעשתה במסיבת העיתונאים שכינס יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, שבה הודיע על השבתה כללית של המשק. למרות אקט המחאה, המריאו מנתב"ג טיסות ללרנקה, דובאי וטורונטו בגלל סיבות חריגות.
בר-דוד ועידן, שלצדם התייצבו הבוקר ראשי המגזר העסקי, דורשים להקפיא את חקיקת המהפכה המשפטית - ובמקרה של עידן מדובר בעדות לשינוי הדרמטי שחוללו פיטורי גלנט אמש: יו"ר רשות שדות התעופה הוא איש ליכוד, ונחשב למקורב של שרת התחבורה מירי רגב. "צריך רפורמה - אבל בחוכמה", אמר עידן בהמשך בריאיון לאולפן ynet.
מיד לאחר ההודעה על עוצר ההמראות הספיקו לצאת מנתב"ג שתי טיסות, של ישראייר וויז אייר, אבל נראה שאלו יהיו הטיסות האחרונות שייצאו לדרך לפני כניסתה לתוקף של ההשבתה. בשדה התעופה היו אמורים לחלוף היום כ-73 אלף נוסעים - ממריאים ונוחתים - וכמחצית מהם כבר לא יוכלו לעשות זאת, ימים אחדים לפני חג הפסח.
בריאיון לאולפן ynet הסביר יו"ר רשות שדות התעופה כי עליו לפעול על פי החלטת יו"ר ההסתדרות, וכי הכריז על עוצר ההמראות בלב כבד, במיוחד לנוכח העובדה שכעת מדובר בימים שלפני החג שבהם רבים מהישראלים יוצאים לחופשות. "אני קודם כל איש הסתדרות - זה הגוף שאני שייך אליו ואם יו"ר הסתדרות ביקש שנצא למאבק - ובדרך כלל הוא לא ממהר לקבל החלטות כאלה, והוא הלך עד הקצה, ניסה לגשר, ניסה דרך הידברות - וכשזה לא הולך אני מחויב לגוף שמייצג אותי, ואני כפוף אליו", אמר עידן.
הוא נשאל אם כאיש ליכוד ניסה לשוחח עם נתניהו, אבל השיב בשלילה. עם שר המשפטים יריב לוין, שמתעקש להמשך בחקיקה, הוא כן דיבר - ובריאיון קרא ללוין "למשוך את האמברקס" ולמנוע מהמדינה להיכנס ל"מערבולת". "עכשיו כולנו אחים. כולנו אזרחי מדינת ישראל והמדינה מעל הכול. בגלל מינוי שופט או שני שופטים? אפשר לדחות את זה עד אחרי יום העצמאות. אני מאמין בהידברות, אפשר להגיע לפתרון". הוא נשאל מה יעשה עם מירי רגב תנסה ללחוץ עליו לבטל את עוצר ההמראות, והשיב: "זה בסדר שהיא תדבר איתי. אני מוכן לשמוע, אני מוכן לעשות הכול, אבל אני לא יכול להמר את פי יו"ר ההסתדרות".
במקביל לעוצר ההמראות הודיע כאמור יו"ר ההסתדרות בר-דוד על השבתה כללית במשק, באופן מיידי. היא תכלול גם את מערכת הבריאות - ובתי חולים יפעלו בתכונת חירום - אבל לא את התחבורה הציבורית. בר-דוד דרש כאמור לעצור מיד את החקיקה, וממש בזמן שדיבר נודע על דחיית הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבה לפי ההערכות הוא היה צפוי לעשות כן. ההצהרה נדחתה בעקבות התנגדות שהשמיעו חלק משותפיו של נתניהו, בראשם השר איתמר בן גביר שהזהיר כי המהלך עלול להביא לפירוק הממשלה.
"נמצאים פה היום באולם הזה נציגי עובדים, ראשי ועדי עובדים, חברי הנהגת ההסתדרות לצד המעסיקים. אני רואה פה גם את חברות הביטוח של הבנקים, ראשי שב"כ לשעבר, אלופים במילואים. כולנו דואגים לגורל עם ישראל", אמר בר-דוד. "דומה שמשהו לא ברור קורה לכולנו, ודומה שאיבדנו את הדרך. זה הזמן שביחד נחזיר את מדינת ישראל לשפיות ולדרך נכונה. זה הזמן שנגיד, ולא משנה אם אנחנו ימין או שמאל, אין פה עניינים פוליטיים, ואתם יודעים שההסתדרות בראשותי מתרחקת מהפוליטיקה - אבל זהו עד כאן - אי אפשר יותר לקטב את העם הזה אי אפשר לשסות אותנו זה בזה".