המרכיבים (8 מנות)
לקציצות
- 500 גרם עוף טחון
- 500 גרם הודו טחון
- 4 כפות סובין שיבולת שועל
- 2 ביצים
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
לרוטב
- 1 כף שמן
- 2 בצלים, קלופים וקצוצים
- 1 שקית שעועית ירוקה או צהובה מוקפאת
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 2 קופסאות קטנות (200 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר חום
- מיץ מ־1/2 לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון טחון
- 2-1 כוסות מים
ההכנה
1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
2. הרוטב: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השעועית הקפואה ומאדים עוד כמה דקות, לריכוך קל. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב, כולל כוס מים, ומערבבים היטב. מוסיפים עוד מים, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה. מביאים לרתיחה.
3. בינתיים, יוצרים מהעיסה קציצות. מוסיפים אותן בעדינות לרוטב הרותח. מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־40 דקות, עד שהקציצות עשויות. מסירים מהכיריים ומגישים, מומלץ עם אורז או פירה.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
פורסם לראשונה: 08:13, 30.05.23