טיפים לבישול במיה:
- כשקונים במיה כדאי לבחור את הבמיה הקטנה, היא עסיסית יותר ומתוקה.
- את העוקץ (הגבעול) שבקצה חותכים מבלי לפצוע את התרמיל, כדי שהוא לא ישחרר בעת הבישול נוזל במרקם של ריר. אם אתם מהססים, זכרו שעדיף לחתוך פחות מדי מאשר יותר מדי.
- אחרי שטיפת הבמיה חשוב לייבש אותה היטב במשך כמה שעות (אני מייבשת במשך יומיים-שלושה) בשמש, כשהיא מפוזרת על מפה, על מגש, על מגבת או כשהיא שזורה על חוט.
תבשיל עוף ובמיה ברוטב לימון
אופן ההכנה:
- מטגנים את הפלפלים היבשים בסיר במשך מספר דקות, ומוסיפים את השום.
- במחבת נפרדת צורבים את העוף עד להזהבה. מוסיפים משייה, כורכום, מלח ופלפל, ומערבבים.
- מכניסים למחבת את הבמיה, ומטגנים כדקה עד שהיא "נסגרת".
- מעבירים את העוף לסיר עם הפלפלים, מוסיפים כוס וחצי מים ואת הסוכר וזרעי הכוסברה, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה בין שעה לשעה ורבע עד שהעוף מתרכך ומתפרק מהעצמות.
- רבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, לימון כבוש ומיץ לימון, ומערבבים.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית