שף
שף
עוגת פילו בקרם דבש

עוגות פילו בסירופ דבש

תענוג ים־תיכוני שמתאים בול לראש השנה: מאפים אישיים פריכים במלית סולת ופירות יער, ספוגים בטעמי דבש ותבלינים

פורסם:
תענוג ים תיכוני שמתאים בול לראש השנה. אפשר להרכיב את המאפים יום מראש, לשמור במקרר ולאפות בסמוך להגשה.
לגרסת פרווה מברישים את העלים בחמאת קוקוס או בשמן רגיל. במלית משתמשים, בהתאמה לרשימת המרכיבים, בחלב שקדים, קרם קוקוס וחמאת קוקוס.
המרכיבים
(תבנית 35X25 ס"מ)
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כוס (כ־125 גרם) אוכמניות, דובדבנים או פטל, טריים או קפואים
לסירופ הדבש
  • 1 כוס (360 גרם) דבש
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1 מקל קינמון
  • 5 מסמרי ציפורן
  • להגשה: פיסטוקים קלויים, גרגירי רימון
ההכנה
1. המלית: שמים בסיר את החלב, השמנת, החמאה, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת הלימון והמלח ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הסולת בהדרגה ותוך בחישה ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה 5-3 דקות, לדייסה סמיכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
2. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה־שתיים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. הרכבת המאפה: פורשים על משטח עבודה נקי עלה פילו. מברישים אותו בחמאה. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את העלה לאורכו, ל־3 רצועות שוות. מניחים בקצה הצר של אחת מהרצועות 2 כפות גדושות מהמלית, משאירים בצדדים שוליים נקיים ברוחב כ־1 ס"מ. מגלגלים את רצועת הבצק על המלית עד למחצית אורך הרצועה, כך שמתקבל מעין כדור עם "זנב". אוספים ומכווצים את יתרת הרצועה לכיוון הכדור. מניחים את הכדור על החלק המכווץ והופכים, כך שהכיווצים פונים מעלה. מהדקים אותם לשולי הכדור. מניחים בתבנית, על קו התפר. מכינים כך את כל המאפים ומניחים בתבנית צמודים זה לזה. מברישים ביתרת החמאה המומסת.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל.
6. יוצקים את הסירופ על המאפים, בוזקים את הפיסטוקים וגרעיני הרימון. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני־מורכב
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. מחממים לפני ההגשה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button