ארן גורן, בת 33 מכפר עזה, עבדה בעמותת "קאמבק" המסייעת לאסירים להשתקם
"העולם הפסיד קרן אור", אומרת נועה פורד, על אחותה הצעירה ארן גורן, שנרצחה בגיל 33 יחד עם אמה, טובה גורן, במתקפה הרצחנית בקיבוץ כפר עזה. "כולם קראו לה לוחמת הצדק הגדולה, היא תמיד הגנה על חלשים ונכנסה ללב של כל מי שפגש בה וראה אותה.
"ארן שידרה חופש ללא גבולות, היא מגנטה אליה את כולם בשמחת החיים שלה", מוסיפה מיקא גורן, אשתו של האח עידו, שהכירה אותה בשבע השנים האחרונות.
השתיים בחרו להנציח את ארן ז"ל בתמונה שצולמה בנפאל, לשם נסעה ארן במסגרת התמחות בת ארבעה חודשים בסיום לימודי התואר השני בתוכנית הבינלאומית "גלוקאל" לפיתוח בין-לאומי, באוניברסיטה העברית בירושלים, דרך עמותת "תבל בצדק".
"בתמונה היא נראית מאוד רגועה ומסופקת, למרות שהתקופה בנפאל הייתה קשה לה בקטע מטורף", נזכרת נועה. "המשימה שלה הייתה לעזור לכפריים לפתח תיירות, כדי לייצר לעצמם פרנסה. לשם כך היה עליה להגיע בכוחות עצמה לכפרים רחוקים ונידחים בהרים, שם היא חיה ללא חשמל ובלי דבר לאכול מלבד אורז. גם כשהיה לה קשה, היא ראתה את היופי והטוב שבעניין, והתפעלה מאיך שהנפאלים יוצרים יש מאין. אפשר לראות בתמונה גם את הקעקוע שעשתה שם, עם נוצה וחץ, שמצביע תמיד קדימה.
"בשנתיים האחרונות עבדה ארן בעמותת 'קאמבק', המסייעת לאסירים - או כמו שקוראים להם בעמותה, 'עוברי חוק לשעבר' – להשתקם", מספרת מיקא. "היא נכנסה לבתי כלא, להוצאה לפועל ולכל גוף שהיה יכול לעזור לאותו אסיר משוחרר להשתקם, ואפילו עזרה להם להתכונן לראיונות עבודה.
היא תמיד יצרה חיבור אישי, שגרם לאדם שמולה לרצות להשתנות. היא יכלה להתקבל להרבה עבודות, אבל בחרה בעבודה הזו מתוך תחושת שליחות. היא תמיד נתנה מעצמה לאחרים, והעניקה אהבה אין-סופית לאחיינים שלה".
פורסם לראשונה: 10:18, 20.10.23