שתף קטע נבחר

איך מכינים מוסקה כשרה?

שלום, ניסיתי להכין מוסקה כשרה-בשרית, אבל היא יצאה מאוד שומנית ולא טעימה בכלל. אולי יש לכם מתכון למוסקה לא שומנית ללא מוצרי חלב? ג'סיקה.

 

ynet עונה:

 

נסי את המתכון הבא:

2 ק"ג חצילים

1 ק"ג בשר כבש, טחון

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום

750 גרם עגבניות קצוצות, ללא הזרעים והמיץ

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות יין לבן ובש

פטרוזיליה קצוצה

אורגנו קצוץ

מעט שמן זית לטיגון

שמן רגיל לטיגון חצי עמוק

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל

פירורי לחם

כוס טחינה גולמית

לימון סחוט

 

הכנה:

 

1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ממליחים ומעמידים בצד לשעה.

2. מנערים את המלח מהחצילים ומטגנים בשמן רגיל. מוציאים, מניחים על ניר סופג ומעמידים בצד.

3. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא זהוב. מוסיפים את הבשר והשום וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים. מוסיפים את העגבניות. מערבבים את רסק העגבניות עם היין ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך. בסוף הבישול מתבלים בפטרוזיליה, אורגנו, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4.מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית בשמן זית. מפזרים מעט פירורי לחם בתחתית. מסדרים שכבה של חצילים ומעליה שכבה של בשר, מסדרים כך את שאר השכבות, כך שהשכבה האחרונה היא שכבת חצילים.

5. מכינים טחינה (מערבבים את הטחינה עם הלימון ומוסיפים את המים תוך בחישה רצופה). יוצקים את הטחינה המוכנה על המוסקה ואופים בתנור במשך שעה.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים