שתף קטע נבחר

איך מיישנים בשר?

איך מיישנים בשר (סטייקים)? דוד.

 

ynet עונה:

 

לא מיישנים סטייקים. מיישנים רק נתחים שלמים של בשר ואז חותכים אותם. ככל ששטח הפנים שבא במגע עם האוויר גדול יותר, כך הבשר יתקלקל מהר יותר. סטייקים יתקלקלו תוך יומיים או שלושה במקרר.

רוב הקצבים מיישנים בשר בוואקום. כך הבשר נשמר זמן רב יותר (עד שלושה שבועות).

אפשר ליישן בשר לבד בבית. לוקחים נתח בשר, מורחים אותו בשמן זית ותולים בעזרת וו ברזל על מדף במקרר. מניחים מתחת לנתח הבשר קערה שתקלוט את הנוזלים שיטפטפו מהבשר. טמפרטורת המקרר צריכה להיות 2-5 מעלות צלזיוס.

הזמן המומלץ ליישון הוא עשרה ימים. רצוי לבדוק את הבשר כל כמה ימים ולראות אם הוא לא התקלקל. אם לבשר יש ריח לא מוכר זה לא סימן שהוא מקולקל, בשר מיושן מדיף ריח. אבל, אם לבשר יש ריח מאוד חזק ומאוד מסריח סימן שהוא אכן מקולקל. אם נוצר ריר לבן על הבשר, לא להיבהל - זה חלק מהתהליך. בכל מקרה יש לשטוף את הבשר לפני הבישול.

רצוי ללכת לקצב טוב ולבקש לראות נתח בשר מיושן מאוד, כך תוכל לדעת למה לצפות.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים