מה עושים עם רוטב צ'ילי חריף מתוק?
מה אפשר לעשות עם רוטב צ'ילי תאילנדי חריף מתוק? מיקה.
ynet עונה:
המון דברים. ערוץ האוכל של ynet מכור לרוטב הזה, מן המוצדקים שברטבים שנראו על מדפינו.
נתחיל ברוטב לסלט: שליש דבש, שליש חרדל מאיכות טובה, שליש רוטב צ'ילי מתוק ומעט מים לדילול. יוצא אלוהי.
נמשיך בתוספת סודית למרק עגבניות – שתי כפות רוטב, ושמונה מנות מרק יפצחו בשיר. נעבור לעוף: לרפד סיר כבד שמתאים לתנור בפרוסות בצל ובפרוסות דקות של תפוחי אדמה, למזוג מעל 3 כפות שמן ולפזר מעט מלח, למרוח עוף שלם ברוטב, לכסות, לאפות כשעה בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות. מדי פעם, להסיר את המכסה וליצוק רוטב על העוף. גם העוף ישיר.
והנה וריאציה מופלאה על צ'יפס: 6 תפוחי אדמה שטופים היטב, לא קלופים, חתוכים לקוביות. 1 בצל גדול פרוס לטבעות. 1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות. שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הצ'יפס, כשהם מתחילים להזהיב מוסיפים את הבצל והפלפל האדום, מתבלים במלח ומערבבים. כשהם כבר זהובים מאד מוצאים את הכל מן המחבת או סיר הטיגון ויוצקים ממעל 3 כפות רוטב ומערבבים.
בקרוב: כתבה עם המון מתכונים שרוטב צ'ילי מתוק עושה להם רק טוב.