שתף קטע נבחר

לוחם וירטואוזי

בין אם יש לכם חגורה שחורה ובין אם הידע שלכם באמנויות לחימה מסתכם בצפיה בתחרויות בטלוויזיה, Virtua Fighter 4 יזרים לכם אנדרנלין לדם

גירסאות חדשות למשחקים וותיקים מגיעות תמיד כשהן מלוות בעניין רב והמון ציפייה. זה עשוי להיות קלף שיווקי חזק, אבל זה אתגר גדול עבור המפתחים - האם יצליחו לעמוד בציפיות? נכון לעכשיו, כבר מזה זמן מה, כותרי PS2 לרוב לא רק עומדים בציפיות אלא מצליחים להפתיע ולעלות עליהן. בין השאר, משום שרוב המשחקים הגיעו לקונסולה הזו מסביבה אחרת, והם מוצאים בה את מקומם הטבעי.

Virtua Fighter 4 הוא דוגמא טובה. זהו משחק קרבות באמנויות הלחימה, ומי שמתמצא בתחום ימצא שהוא מדוייק ומציאותי מאד. יש שלוש-עשרה דמויות במשחק, כל אחת מהן אמונה על סגנון לחימה ייחודי. כולן, בגרפיקה פשוטה אך מצויינת, נעות בדיוק רב, בצורה חלקה וזורמת. קרב שמתקיים בין שתיים מהדמויות הללו, כשמאחוריהן שחקנים מיומנים, יהיה מרתק ביותר גם עבור הצופה מהצד.

אי אפשר להישאר אדיש לפירוט הגרפי של הדמויות - אנימציית התנועה מדוייקת, פרטי הלבוש והבעות הפנים נראים מציאותיים לגמרי. התפאורות מוקפדות קצת פחות, אבל מצד שני - את מי הן מעניינות? מוסיף מאד גם הסאונד - אוסף נאה של צלילי חבטות, מלווה במוזיקה מגוונת שיכולה להיות הכל, מצלילים מהמזרח הרחוק ועד לטראקים אלקטרוניים עכשוויים.

זה לא משחק קל. תצטרכו כמה שעות טובות של אימון כדי להיכנס אליו, ולהתחיל לסחוט קצת הנאה. כדי להגיע לרמה טובה של שליטה בלוחם, נדרשים אימונים מפרכים - מי ששונא להתאמץ יכול פשוט לוותר על המשחק הזה מלכתחילה. מצד שני, מי שמוכן להשקיע עבודה, יקבל תמורה יותר ממספקת. המחשב לומד את סגנון המשחק שלך, ומהר מאד תגלה שהמעבר לשלב הבא קשה עד בלתי אפשרי, בכל פעם מחדש. מצד שני, זה כל-כך כיף שמוכרחים לנסות.

בסך-הכל, המשחק מתבסס על שליטה בשלוש תנועות בסיסיות - בעיטה, אגרוף והגנה. קומבינציות שונות של הכפתורים מאפשרות לבצע את התנועות הללו במגוון וריאציות, ובתלת-מימד. החיסרון היחיד הוא בעובדה שלא ניתן לבצע קפיצות באופן חופשי. מתסכל קצת לגלות שהלוחם שלך פחות או יותר מרותק לקרקע. מצד שני, הוא לומד. אחרי אימון, קרב, אימון נוסף ועוד קרב, אתה מגלה שרפרטואר התנועות שלך גדל. המטרה היא לא לחזור על התנועות עד להשגת שלמות, אלא להתמודד עם מצבים שונים בשעת הקרב, ולא רק הדמות שלך תלמד - גם אתה.

בקיצור, Virtua Fighter 4 הוא משחק מורכב, לפעמים אפילו מתסכל, אבל אחרי שמקדישים לו את הזמן הראוי הוא מתגלה כפנינה אמיתית. זה לא משחק למישהו שמחפש חיים קלים - זה משחק ממכר, שמיועד למי שרוצה לגלות שהוא מסוגל לקיים קרבות מרהיבי עין.

לוחם וירטואזי

שם הכותר: Virtua Fighter 4

בית התוכנה: SEGA-AM2

מפיץ בישראל: SEGA

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Virtua Fighter 4
Virtua Fighter 4
Virtua Fighter 4
Virtua Fighter 4
מומלצים