שתף קטע נבחר

עוגת הפורום

ביום חמישי האחרון התכנסו חברי פורום האוכל של ynet למפגש שכולו בישולים. לידיה נוה אפתה וקישטה את עוגת הדגל. הנה היא, שלב אחרי שלב

לכל אחת מהעוגות שאי פעם קישטתי, קדם שלב ארוך של מחשבות והתלבטויות. החלק המהותי ביותר בעוגה, עבורי, הוא קביעת הצורה והצבע, והתאמת הקישוט לאדם ולאירוע לכבודם מקושטת העוגה. שהרי מה שיתאים לחברתי לא יתאים לבני, ובודאי לא יתאים לחברי הפורום כעוגת מפגש.

בכל עוגה מקושטת יש מסר כלשהו. לא תמיד מסר עמוק ופילוסופי, אבל מסר שנובע מתוך התבוננות באדם עצמו, באהבותיו, ובנטיותיו. מסיבה זו, למשל, קשה לי מאוד, לקשט עוגה המיועדת לאדם שאינני מכירה.

אז איזו עוגה מכינים למפגש הפורום?

מדובר במספר לא מבוטל של אנשים, וקשה מאוד למצוא מכנה משותף המתייחס לכולם, מחד ומאידך מייחד אותם מאנשים אחרים שאינם חברי הפורום. לאחר התלבטויות קשות והתייעצויות נרחבות, החלטתי להכין עוגה בצורת ספר, שעליה מוצגים אייקונים המשמשים כמחוות הנוספות להודעות הנרשמות בפורום.

פרפרים בבטן והתרגשות מאפיינים את השלב הבא מיד לאחר השלמת הקישוט. אני מתבוננת בעוגה, ומשווה אותה לעוגה המושלמת שראיתי בעיני רוחי. ואז, אני רואה את כל הפגמים, ואת כל אי הדיוקים. איזה מתח…

אבל אז באות התגובות היפות והאוהדות, ואיתן מגיעה הפליאה. מה? באמת? לא ידעתי?

אופן הכנת הקישוטים והעוגה

שלב א': בוחרים את הציורים המתאימים לקישוט

אני השתמשתי כאמור באייקונים של הפורומים, אתם יכולים לבחור בכל ציור שתרצו.

1. מכינים קרם רויאל (מתכון למטה), צובעים כמות קטנה של קרם רויאל בצבע כחול כהה. זהו הצבע המשמש כמתאר למרבית האייקונים שנבחרו. מכניסים מעט מהקרם הצבוע לקונוס, וסוגרים את הקונוס.

2. מעתיקים את הציורים שנבחרו לנייר אפיה. הופכים את ניר האפיה, ומציירים, עם קרם רויאל, את קווי המתאר על פי הציורים. מניחים להתיבש היטב.

3. צובעים כמות קטנה של קרם רויאל באחד הצבעים. מדללים את הקרם בשתי טיפות מים. מכניסים את הקרם הצבוע והמדולל לקונוס וסוגרים היטב. ממלאים את האיזור המתאים בצלמית בקרם, ומניחים להתייבש.

4. חוזרים על התהליך מספר פעמים, כמספר הצבעים בכל ציור. יש להקפיד על ייבוש מלא בין צבע לצבע. מניחים לחומר להתיבש סופית במשך כ-12 שעות.

5. צריך להיזהר מאוד בהסרת הקישוטים מניר האפיה. מומלץ להכין מספר דוגמאות מכל אחד על מנת שאפשר יהיה לבחור את הציור המוצלח ביותר. מאחסנים בכלי יבש, ולהקפיד להמנע מרטיבות.

שלב ב': אופים את העוגה

1. מכינים כמות כפולה של תערובת לעוגת שוקולד עשירה (מתכון למטה). לאפייה אני השתמשתי בתבנית בצורת ספר, אתם יכולים להחליף אותה, בתבנית אחרת, קטנה או גדולה יותר. חשוב לשמן ולקמח את התבנית באופן מושלם, על מנת שהעוגה המוכנה תהיה חלקה ככל האפשר.

2. אופים את העוגה. זמן האפיה גדול מזמן האפיה של עוגה רגילה, כתוצאה מהגודל. יש לוודא שהיא אכן מוכנה לגמרי בטרם הוצאתה מהתנור. מוטב "ליבש" אותה, מאשר להוציאה רטובה מידי.

3. לאחר האפייה מניחים לעוגה להצטנן לגמרי, במשך מספר שעות. מפאת גודלה, זמן הצינון גדול מאשר בעוגה בגודל רגיל.

4. מכינים את משטח ההגשה: עוטפים בנייר כסף. ניתן כמובן, להפגין יצירתיות בשלב זה ולהכין מעמד מיוחד ומעוטר.

5. מישרים את פני העוגה עם סכין רחבה והופכים על משטח ההגשה.

6. מחממים מעט ריבת משמש, ומושחים את פני העוגה וצדדיה.

שלב ג: מורחים קרם

1. מכינים קרם חמאה (מתכון למטה). צובעים כמות מכובדת של הקרם בצבע מאכל.

2. מכניסים לשקית זילוף צנתר בעל פיה מאורכת, שבצידה האחד היא משוננת ובצידה השני חלקה. ממלאים את שקית הזילוף בקרם ומזליפים על העוגה מכל צדדיה.

3. בעזרת מרית רחבה מישרים את פני העוגה ומחליקים את הקרם. מסרקים את דפנות העוגה, על מנת לקבל אפקט של דפים. הסרוק נעשה באמצעות מרית משוננת.

4. מניחים את העוגה להתקרר במקרר למספר שעות.

שלב ד: מקשטים שולי העוגה

1. מכניסים קרם חמאה לשקית זילוף ובעזרת צנתר בצורת כוכב מזליפים כוכבים מסביב לעוגה. באמצעות צנתר קטן יותר, מזלפים כוכבים על שולי העוגה. צובעים מעט קרם בצבע חזק יותר, ומזליפים עיגולים בין הכוכבים מסביב לעוגה. מניחים לקרם להתייצב.

2. בעזרת קיסם מציירים דוגמא בכל אחת מ- 4 פינות העוגה, ומזליפים את הצורה עם קרם החמאה הכהה יותר.

3. בוחרים את הקישוטים המוצלחים ביותר, ומסדרים אותם על העוגה. מדביקים בעזרת קרם רויאל. מומלץ לבצע שלב זה כשעה עד שעתיים לפני ההגשה. קרם החמאה עלול (לאחר מספר רב של שעות) להתחיל להרטיב ולהמיס את הציורים.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מציירים" קישוטים
"מציירים" קישוטים
צילום: לידיה נוה
אופים עוגת שוקולד
אופים עוגת שוקולד
צילום: לידיה נוה
מניחים את הקרם
מניחים את הקרם
צילום: לידיה נוה
מורחים
מורחים
צילום: לידיה נוה
מזליפים סביב
מזליפים סביב
צילום: לידיה נוה
מעטרים את המסגרת
מעטרים את המסגרת
צילום: לידיה נוה
מדביקים קישוטים ומגישים
מדביקים קישוטים ומגישים
צילום: לידיה נוה
מומלצים