שתף קטע נבחר

חומצות ובסיסים

באמצעות כרוב אדום תוכלו לזהות חומצות ובסיסים בחומרים ביתיים

לפני הניסוי הבא, קצת רקע בסיסי.

אמוניה היא בסיס חלש בעוד שסודה קאוסטית היא בסיס חזק, שמסוגל לתקוף חומרים אורגניים כמו ידיים, ולכן אסור לגעת בה בשום אופן. ועכשיו לרקע החומצי: מי סודה וחומצת לימון הן חומצות חלשות, לעומת חומצה חנקנית וחומצה גופריתנית שהן חומצות חזקות מאוד שיכולות אפילו לתקוף מתכות.

כשחומצה ובסיס באים במגע זה עם זה הם סותרים זה את זה. בפעולה נוצר מלח ומשתחררים מים. מלח בישול, למשל, הוא תוצר של סתירה כימית בין חומצה כלורית וסודה קאוסטית (בסיס הנתרן).

נייר לקמוס משמש למדידת רמת החומציות של חומרים שונים. בנוכחות חומצה הוא אדום ובנוכחות בסיס הוא הופך לכחול. גם מיץ כרוב אדום יכול לשמש כנייר לקמוס.

 

כל מה שצריך לעשות זה:

 

1. לגרד או לקצוץ כחצי ראש כרוב אדום לחתיכות קטנות

2. לשים את חתיכות הכרוב בסיר ולכסות אותן במים

3. להרתיח במשך 20-30 דקות עד שמתקבל נוזל סגול כהה

4. לשפוך את הנוזל דרך מסננת לתוך קנקן

5. לשים חומר חומצי (כגון חומץ, מיץ לימון או מיץ תפוזים) בתוך קערית

6. לשפוך מעט ממיץ הכרוב לתוך החומר החומצי. הוא ישנה את צבעו לאדום-ורוד

7. לשים חומר בסיסי (כגון אמוניה או אבקת סודה לשתיה במים) בתוך קערית

8. לשפוך מעט ממיץ הכרוב לתוך החומר הבסיסי. הוא ישנה את צבעו לכחול-ירוק.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרוב סגול, במקום נייר לקמוס
כרוב סגול, במקום נייר לקמוס
מומלצים