עמילן ויוד
איך תוכלו לזהות את העמילן במזונכם, באמצעות חומר חיטוי ביתי?
צמחים רבים מאחסנים את הפחמימות שלהם בצורה של עמילן, חומר שמהווה חלק חשוב מהתזונה שלנו. עמילן בנוי מיחידות רבות של הסוכר גלוקוז המחוברות בשרשרת. לכן, אם משאירים לחם בפה הרבה זמן מתחילים להרגיש טעם מתוק, כי האנזימים שברוק מפרקים את העמילן שבלחם לחד-סוכר.
יוד מגיב כימית עם עמילן, וכתוצאה מכך משתנה צבעו של היוד מחום לכחול כהה.
אפשר לבדוק סוגים שונים של חומרים ולגלות במי מהם יש עמילן. מומלצים: תפוחי אדמה, קמח, מלח, לימון, ועוד.
1. נטפטף יוד חום על החומר הנבדק (לא יוד סגול ולא יוד אדום!).
2. על החומרים בהם יש עמילן משתנה צבעו של היוד לכחול-שחור, בעוד שעל האחרים היוד נשאר חום.
מומלצים