שוק טלה בארטישוק של חיים כהן
שילוב מנצח של ארטישוק ירושלמי ובשר טלה רך. חיים כהן התארח בפורום אוכל לקראת ראש השנה ונתן מתכונים
המצרכים:
1 קילו ארטישוק ירושלמי
1 קילו לבבות ארטישוק
10 ענפי תימין
3 עלי מרווה
מרכיבים שיש לקצוץ לפני הבישול:
שורש סלרי
2 גזרים
1 בצל
3 שיני שום
כוס יין לבן יבש
חצי כוס שמן זית
מלח, פלפל
בעת רכישת הבשר, יש לבקש מהקצב שיוציא את העצמות משוק הטלה. לאחר מכן, יש לעטוף אותה ברשת כך שנקבל מעין רולדה.
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הירקות הקצוצים, 10 ענפי תימין ו-3 עלי מרווה. לאחר כחמש דקות לערך תוך כדי בחישה. מוסיפים יין לבן, מכניסים לסיר את שוק הטלה, את הארטישוק הירושלמי, מבשלים במשך שתי דקות ברתיחה ואז מוסיפים מים מעל הארטישוק (3 ס"מ מעל הארטישוק), מביאים לרתיחה.
מכפים את הקצף. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם אפשר להפוך את נתח השוק. מוסיפים את הארטישוק ומבשלים עוד כחצי שעה. בודקים שהארטישוק הירושלמי רך, מוסיפים מלח, פלפל. אפשרות לגיוון: אפשר להוסיף פול ירוק בחצי השעה האחרונה של הבישול.