שתף קטע נבחר

ים אדום: ארבעה מתכוני טונה אדומה

הטונה האדומה, אחד הדגים הטעימים שיש, מתאימה גם למי שפחות חובבים דגים בזכות טעמה הכמעט בשרי. ארבעה מתכוני טונה אדומה

משפחת הטונות היא משפחה של דגי ים גדולי מימדים שבשרם נחשב לאיכותי במיוחד, תלוי בזן. הטונה הנפוצה בים תיכון נקראת "בלו פין" (Blue Fin) והיא בעלת סנפירים כחולים ובשר חום-אדום. לטונה טעם עז, שכמעט מזכיר בשר. הטונה היא דג רזה יחסית, ולכן לא כדאי לבשל אותה לגמרי - טעמה טוב כשהיא מבושלת למחצה או נאה לגמרי.

 

במהלך חודש יולי יוגש במסעדת אורקה תפריט מנות טונה אדומה שבנה השף ערן שרויטמן ולצידו יוגשו טעימות מיינות יקבי רקאנטי. התפריט יוגש בין התאריכים 28-3 ליולי בערב וכן בצהריים כחלק מהעסקית, בנוסף לתפריט הקיץ הקבוע של המסעדה. לכבוד החידוש ביקשתי מהשף כמה מתכוני טונה אדומה שאפשר להכין בבית.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרטר טונה אדומה
טרטר טונה אדומה
צילום: דניאל לילה
ערן שרויטמן
ערן שרויטמן
מומלצים